Muurahaisten häätö

Monet kysyjät kaipaavat ohjeita erilaisten muurahaisten häätöön tontilta. Täysin niistä ei varmasti pääse eroon, eikä varmasti tarvitsekaan, mutta tässä muutamia vinkkejä muurahaisten torjuntaan puutarhasta. Niitä käyttäessään on hyvä tietää, että itse asiassa useimmat muurahaiset eivät oleile pahuuttaan puutarhaa tärvelemässä.

Pesän käsittely

Pahassa paikassa sijaitsevan muurahaispesän voi siirtää sopivampaan paikkaan, mutta se tulee kaivaa hyvin syvältä ja viedä kauas. Pesän saa tuhottua kastelemalla kuumalla vedellä tai ellei sekään auta, kastelemalla torjunta-aineella. Tietoa sopivista torjunta-aineista saa niitä myyvistä puutarhamyymälöistä ja rautakaupoista sekä torjunta-aineiden valmistajilta. Lue käyttöohjeet ja käytön rajoitukset tarkkaan.

Sirotteet

Rakennusten kivijaloista ja sisätiloista muurahaisia voi torjua erilaisilla sirotteilla, aerosoleilla ja siroterasioilla kohdistamalla torjuntatoimet niiden kulkureiteille. Lue käyttöohjeet ja käytön rajoitukset tarkkaan.

Luomukonstit

Rakenna muurahaispyydys: kaada astiaan makeaa juomaa, peittele kelmulla (jätä menoreikä), johon muurahaiset hakeutuvat ja hukkuvat. Myös kanelin sirottelu muurahaisten kulkureiteille häiritsee niiden toimintaa. Käytä pesiin kuumaa vettä, mutta ole varovainen.

Eroon omenapuissa kiipelevistä muurahaisista?

Muurahaiset kiipeilevät omenapuissa makean perässä kukinta-aikaan, mutta sitten ne rauhoittuvat. Joskus ne kaivavat onkaloita kasvien juuristoon, mutta kastelu häätää ne ainakin toiseen paikkaan.


Takaisin Puutarhaunelmien kysymys-vastausarkistoon

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä