Kukkapenkin reunustaminen

Mitä laittaisin kukkapenkin reunaksi, ettei nurmikko leviä siihen?

Kukkapenkit on hyvä ”kantata” keväisin, eli käydä niiden reunat läpi tasakärkisellä lapiolla hieman ympäröivää nurmikkoa poistaen. Muuten kukkapenkit tuppaavat pienenemään vuosien saatossa.

Nurmikolle perustetun kukkapenkin reunaan kannattaa upottaa muovinen nurmikon reunusnauha. Nauhaa ei pidä jättää näkyviin maan pinnalle, vaan se tulee upottaa lähes kokonaan maan sisään. Piilossa olevan muovireunuksen yli voi ajella ruohonleikkurilla; näkyviin jätetyn reunuksen vierellä rehottavat rikkakasvit ja heinätuppaat.

Myös puiset ja luonnon- ja betonikivistä tehdyt reunat ovat suosittuja. Reunanauhaa tai maisemointikangasta nurmikon ja kukkapenkin välissä kannattaa käyttää myös silloin, kun reunustetaan kukkapenkki kivillä tai tiilillä. Sen lisäksi kivet on hyvä asentaa sorapetiin: sora kivien välissä on helpompi pitää rikkaruohottomana kuin nurmikko.

Upota myös kivet, tiilet tai puukiekot maan pinnan tasolle, jolloin ruohonleikkurin pyörä voi kulkea sen päällä ja nurmikon reunat saa leikattua tarkasti.


Takaisin Puutarhaunelmien kysymys-vastausarkistoon

 

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä