Rikkaruohot pois polulta

Miten saan rikkaruohottuneen hiekkapolun pidettyä puhtaana rikkaruohoista?

Hiekkapolun hoitajan kannattaa miettiä, haluaako polun reunoiltaan ruohottuvat vai haluaako pitää sen tarkkarajaisena. Jos vähempi täsmällisyys riittää, silloin isoimmat rikkaruohot kannatta pitää poissa kaivelemalla ja haraamalla.

Jos haluaa pitää hiekkatien vanhojen kartanoteiden tyyliin rikkaruohottomana reunoja myöten, se tulee alun perin perustaa kunnolla. Tie on hyvä reunustaa niin sanotuilla reunakivillä, muovireunuksilla tai puureunalla, jotka estävät nurmikon kasvamisen tielle. Hiekkatien alle on viisainta asentaa maisemointikangas, joka estää monivuotisten rikkaruohojen tunkeutumisen maan alta tielle.

Yksivuotisia – ja monivuotisiakin - rikkaruohoja tulee teille ennen pitkää edellä mainituista toimista huolimatta. Muun muassa ympäröivistä puista poppelin, koivun ja vaahteran taimet itävät varsinkin vähän liikennöidyllä hiekkatiellä innokkaasti. Yksivuotiset rikkaruohot kannattaa torjua haraamalla tietä muutamia kertoja kesässä; monivuotiset pitää joko kaivella pois rikkaruohoraudalla tai käyttää niihin torjunta-ainetta.

Torjunta-aineista saat tietoa puutarhamyymälöistäsi. Osa tehoaa kasvien lehtien ja osa maan kautta. Vaikutusmekanismista johtuen niiden käyttöajat ovat erilaiset. Tutustu eri vaihtoehtoihin asiantuntevan myyjän kanssa ennen kuin teen hankintapäätöksen. Samalla saat tietoa käytön rajoituksia ja mahdollisesti tarvittavista suojavarusteista.


Takaisin Puutarhaunelmien kysymys-vastausarkistoon

 

 

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä