Puutarhaohjelmien kevät YLEllä

Puutarhaohjelmien kevät ja kesä 2010 YLEllä. Kuva: Seppo Sarkkinen, YLE

YLEn puutarhaohjelmia kesäkaudella 2010


Sörenin seurassa
(Sören Ryge Praesenterer)
YLE TV2 28.1.-13.5. torstaisin klo 12.15
Tanskalainen Sören Ryge etsii elämän pieniä ilonaiheita kauniista puutarhoista ja tapaa mukavia, elämää nähneitä ihmisiä tässä 15-osaisessa tanskalaissarjassa.


Tanskalainen maajussi

(Bonderöven)
YLE FST5 alkaen 26.2.
Vanhan maatilan hankkinut nuori Frank Erichsen toteuttaa unelmaansa yksinkertaisesta maalaiselämästä. Leppoisan tanskalaissarjan 12 uudessa osassa Frank istuttelee perunoita, hoitaa keittiöpuutarhaa ja nikkaroi - muun muassa.


Puutarhan lumoissa: Vuoden ympäri

(Gardener's year)
YLE TV1 3.4. alkaen klo 13.55
Kevät etenee, ja puutarha alkaa jo kukoistaa. BBC:n uusittavassa puutarhasarjassa Alan Titchmarsh kertoo, mitä koristepuutarhassa voi eri kuukausina tehdä.


Puutarhaunelmia

YLE TV1 torstaisin alkaen 6.5. klo 19.30
Tuttu kotimainen puutarhaklassikko uusin jaksoin. Heinäkuussa nähdään koostepaloja aiemmista ohjelmista.


Puutarhan lumoissa: Viljalti vihanneksia

(Grow Your Own Veg)
YLE TV1 lauantaisin 15.5. alkaen klo 13.55
Brittiläinen puutarhaguru Carol Klein opastaa aloittelijoita ja kokeneempiakin multasormia hyötypuutarhan suunnittelussa ja hoidossa. Mitä pikku maatilkulla voi kasvattaa? Tämä kuusiosainen brittisarja uusitaan vuodelta 2008.


Mestarin puutarha

(Sören Ryge - Den Smukkeste Have)
YLE TV2 20.5.
Sven Ingvar Andersson suunnitteli puutarhoja ja puistoja ympäri Eurooppaa, mutta millainen oli 80-vuotiaan puutarha-arkkitehdin oma puutarha Skånessa? (Uusinta)


Puutarhaperjantai

(Trådgårdsfredag)
YLE FST5 alkaen 21.5. klo 20.30
Uusi 8-osainen ruotsalainen puutarhaohjelma vuodelta 2009. Pernilla Månsson Colt ja puutarhuri Gustav Mandelman näyttävät, mitä mukavaa puutarhassa voi tehdä viikonlopun aikana. Tareq Taylor kokkaa sesonkiherkkuja.


Puutarhan lumoissa: Pellolta pataan

(Fork to Fork)
YLE TV1 torstaisin alkaen 3.6. klo 19
Monty Don tunnetaan Britanniassa lukuista tv:n puutarhasarjoista. Nyt eloisa juontaja kertoo puutarhan luomuviljelystä ja kokkaa kotitilallaan Herefordshiressa. Montyn vaimo Sarah on myös mukana, erityisesti keittiössä. Kukin jakso johdattaa siemenestä satoon ja puutarhasta keittiöön. Sarja etenee teemajaksoin: juurekset, tomaatti ja sipulit, yrtit, kurpitsat, mangoldi ja artisokka sekä hedelmäpuut. Tyylikkäästä sarjasta riittää katsojalle runsaasti käytännön vinkkejä. Lähes ajattomana säilynyt sarja on valmistunut vuonna 1999.

Puutarhassa tuoksuu ruoka
(
Frilandshaven)
YLE FST5 tiistaisin alkaen 15.6. klo 19
Uusittavassa tanskalaissarjassa kokkaillaan, hoidetaan viljelyksiä ja nikkaroidaan. Uusi tuotantokausi YLE TV2:ssa 30.6. alkaen.


Puutarhan lumoissa: Tervetuloa meille

(Open Gardens)
YLE TV1 lauantaisin alkaen 26.6. klo 13.35 Britanniassa yli 3500 pihapuutarhaa on avoinna yleisölle National Gardens Scheme'n (NGS) kautta. Sarja seuraa intohimoisten puutarhaharrastajien pyrkimystä päästä NGS:n keltaiseen kirjaan. Monille näistä harrastajista ja pariskunnista puutarha on terapeuttinen paikka tai selviytymiskeino. Juontajina vuorottelee kaksi puutarhuria: Edellisestä sarjasta tuttu Carol Klein sekä Joe Swift. Uusinta.

Puutarhassa tuoksuu ruoka
(Frilandshaven)
YLE TV2 keskiviikkoisin alkaen 30.6. klo 12.30
Uusissa jaksoissa Anne ja Jörgen ovat jälleen istutus- ja ruuanlaittopuuhissa.


Keittokirjalle kyytiä

(Nigel Slater's Simple Suppers)
YLE TV1 torstaisin alkaen 15.7. klo 19
Ruokakirjailija ja -toimittaja Nigel Slater suhtautuu resepteihin luovasti. Aina voi kokata kaapeista ja puutarhasta löytyvillä aineiksilla! Uuden sarjan joka osassa sympaattinen ja koreilematon juontaja valmistaa ruokalajin viidelle arkipäivälle. Hän vierailee myös viljelijöiden luona tavaten sekä ammattilaisia että palstojen amatöörejä. Sarjan jaksot etenevät teemalla "mikä kasvaa yhdessä, maistuu yhdessä". BBC, 2009. Reseptit: bbc.co.uk/digin

 

Tarkista lähetysajat ohjelmaoppaasta

Puutarhaunelmia Olotilassa

kommentit

Ihanaa, kun tulee kevät ja sen myötä puutarhaohjelmat! Voi fiilistellä tulevaa kesää :) Ja kiitos, kun uusitte taas tuon maan mainion Puutarhaunelmia - se on upea sarja!

Ti, 2010-03-09 20:59

Haluaisin, että puutarhaohjelmia tulisi nimenomaan talvella. Silloin ei ole yleensä mitään tekemistä ja voisi haaveilla tulevasta keväästä ja kesästä. Keväisin ja kesäisin en koskaan oikein ehdi katsoa puutarhaohjelmia, koska silloin olen melkein kaiken vapaa-ajan puutarhassa hommissa! En myöskään pidä sellaisista puutarhaohjelmista, joissa kerralla luodaan näyttävä piha valtavin istutuksin; eihän tavallisella ihmisellä ole varaa ostaa isokokoisia kasveja paljon kerrallaan. Subin komea puutarhuri tuo aina ison kuormalavallisen kasveja pikku pihaan - tietysti sellaisella määrällä saa vaikka mitä aikaan. Haluaisin luonnomukaisista puutarhoista ja hyötypuutarhoista kunnon ohjelmia.

La, 2010-03-20 12:36

Aivan samaa mieltä kanssasi, talventöllöttäjä! Aletaanpas vaatia esimerkiksi hyöytpuutarhaohjelmia sankoin joukoin ja ämpärein : )) t Ulla

>ullav Ma, 2010-03-22 09:08

Harmi kun nämä puutarhaohjelmat eivät näy areenassa, vai näkyvätkö? En ainakaan löydä. Viime kesänä ainakin Puutarhan lumoissa ja Puutarhaunelmia näkyi. En löydä nyt, vaikka Puutarhan lumoissa on jo alkanut. Toivottavasti edes jokin puutarhaohjelma näkyy meille, jotka eivät voi olla ohjelman lähetysaikaan tv:n edessä.

La, 2010-05-01 14:06

Hei, kaikki ohjelmat eivät näy Areenassa tekijänoikeudellisistä syistä. Puutarhaunelmia-ohjelman voi katsoa Areenassa 7 vuorokautta ensilähetyksestä lukien, ensimmäinen jakso tulee 6.5. klo 19.30.

Areenasta voi hakea kaikki ne tv- ja radio-ohjelmat, joissa käsitellään puutarha-aiheita kirjoittamalla hakukenttään: puutarh*

T Ulla

>ullav Ma, 2010-05-03 08:59

Hienoa, että YLE hemmottelee meitä puutarhaohjelmilla. Nyt kuitenkin lähes jokaisen ennakkoesittelyn kohdalla on lipsahtanut päivämäärän kohdalle väärä viikonpäivä.

>Puutarhuri Su, 2011-03-06 19:25

Nämä ennakkoesittelyt kertovatkin viime vuoden ohjelmista, siis 2010!

>Lilli Su, 2011-03-06 21:45

Hienoa että tulee puutarha ohjelmia mutta
yleensä tulevat liian myöhään keväällä
silloin kukaan ei enää viitsi istua sisällä töllöttämässä
telkkaria
joten lähettäkää ohjelmat alkutalvesta Kiitos!

>koti puutarhuri Ma, 2011-04-04 19:12

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä