Munakasrulla sienistä tai lohesta

(6 annosta)

50 g margariinia
1 dl vehnäjauhoja
1/2 l maitoa
1/2 tl suolaa
1/2 sitruunapippuria
1/2 leivinjauhetta
3 munaa

Täyte

noin 300 g suppilovahveroita
tai savulohta
1 purjo
1 rkl margariinia
1 rkl vehnäjauhoja
1 prk (170 g) ruohosipulituorejuustoa
ripaus mustapippuria
1/2 tl yrttimausteseosta

Pinnalle

1 dl emmental-mozzarella-juustoraastetta

Sulata rasva kattilassa ja kiehauta siinä vehnäjauhot. Kaada joukkoon kuumennettu maito vähitellen, koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua hiljaa muutama minuutti ja nosta levyltä jäähtymään. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. 

Lisää kastikkeeseen suola, sitruunapippuri, leivinjauhe ja keltuaiset yksitellen hyvin sekoittaen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele joukkoon varovasti. Kaada taikina öljytylle leivinpaperille uunipannulle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Kumoa munakaslevy toiselle leivinpaperille ja irrota paperi.

Puhdista ja paloittele sienet (tai pienennä lohisiivut). Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo. Sulata margariini pannulla. Kiehauta siinä sienet ja purjosilppu, hauduta hetki kannen alla. Ripottele pinnalle vehnäjauhoja ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Mausta sienimuhennos mustapippurilla ja mausteseoksella.

Levitä täyte pohjalevylle ja kääri rullalle. Nosta kääryle pellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja kuumenna munakasrullaa 250-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut väriä.

Tarjoile salaatin kera. Juomaksi sopii vesi, lasi viiniä tai lutta.

Olotilan lukijoiden lähettämiä reseptejä

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä