Herkkuja jämistä: puurolla pannari paranee
Varsinkin veteen keitettyä puuroa voi hyvin uusiokäyttää muutamankin päivän kuluttua, mutta kyllä maitopohjaisenkin hiutalepuuron voi käyttää vielä seuraavana päivänä.
Täällä suolaisen pannukakun perusreseptillä voi hienosti tyhjentää jääkaappia tilanteen mukaan. Pannukakkuun saa ruokaisuutta vaikka kylmäsavulohella tai paistetulla jauhelihalla. Leikkelepaketin viimeiset siivut, juustonkannikat, vihanneslaatikon pohjat ja paprikan puolikkaat - kaikki sopivat täytteiksi. Ja suolainen pannari käy seuraavana päivänä myös näppäräksi lounas- tai retkievääksi.
Makean nälkään sama resepti toimii myös jälkiruokapannaria varten. Vähennä vain suolan määrää, lisää taikinaan sokeria ja ryhditä marjoilla tai hedelmillä.
Suolainen pannukakku
2 dl kaurapuuron jämiä (tai muun hiutalepuuron)
5 dl maitoa
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 rkl ruokaöljyä
Täytteeksi tällä kertaa jääkaapista löytyi:
1 purjo
kourallinen kirsikkatomaatteja
oliivipurkin jämät (1 dl)
Yhdistä ensin puuro ja maito, sitten toisessa astiassa kuivat aineet.
Jos haluat taikinasta mahdollisimman klimpittömän, kaada puuron joukkoon nestettä vähän kerrallaan ja sekoita voimakkaasti.
Lisää puuro-maitoseokseen kananmunat, suola, jauhot ja öljy. Anna turvota noin 15 minuuttia.
Leikkaa purjo kolmeen pätkään ja ryöppää suolatussa, kiehuvassa vedessä muutaman minuutin ajan. Huuhtele kylmällä vedellä, valuta hyvin ja halkaise pitkittäis-suunnassa.
Kaada taikinaseos öljyttyyn uunivuokaan. Puuropannari onnistuu niin paksuna kuin ohuempanakin, omien mieltymyksien mukaan.
Asettele pannaritaikinan pinnalle täytteet (tässä purjot, halkaistut kirsikkatomaatit ja oliivit).
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa kunnes pannukakun pinta on kauniisti ruskistunut. Paistoaika vaihtelee 45 minuutista tuntiin, riippuen pannukakun paksuudesta. Anna pannarin jäähtyä vielä hetki ennen nautiskelua.
Tarjoile esimerkiksi yrteillä maustetun kermaviilikastikkeen kera:
1 kermaviili, suolaa, ripaus sokeria, 1 rkl sitruunamehua, ½- 1rkl sinappia ja tuoreita yrttejä kuten tilliä ja ruohosipulia.
Anu Brask on kokki ja toimittaja-juontaja (ex YLE TV1 Kirppis), joka kokkaa myös Aamu-tv:n Voita & Sokeria -ohjelmassa.
Lue lisää:
Miksi suomalaiset heittävät ruokaa niin paljon roskiin?
Herkkuja jämistä
Klikkaa kuvagalleriaan:
aiheet
uusimmat
Kajahtanut käsityönäyttely!
TEE ITE – Kajahtaneet kudelmat SM-kilpailun parhaimmistoa voi nähdä Helsingissä Annantalolla järjestettävässä näyttelyssä.
Tee itse 219
Voita ja Sokeria -reseptit siirtyvät uuteen osoitteeseen
Lauantaiaamun 15.2. Voita & Sokeria -resepti on Heidi Pakarisen runsas uunilohiateria. Aamu-tv:n reseptit löytyvät jatkossa yle.fi:n Ruoka-sivulta.
Tee itse 0
Oscarit suorana Yle Teemalta
Yle Teema esittää Oscar®-gaalan suorana lähetyksenä Hollywoodista varhain maanantaiaamuna 3. maaliskuuta 2014. Järjestyksessään 86. Oscar®-gaala esitetään suorana yli 225 maassa.
Minä 15
Kaaso, älä kaadu häätaakan alle
Kaason tehtävä on tukea ja auttaa morsianta häätaakan alla, mutta kuka auttaisi kaasoa? Olotila kokosi vinkkilistan kaasoille.