Juustokakkupurnukat

1dl sokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g mascarpone-juustoa
2 kananmunaa
0,6 dl kermaa
puolikkaan vaniljatangon siemenet
(pienen sitruunan kuori raastettuna, jos tykkäät)

Päälle mieluisia marjoja (mansikoita + karhunvattuja)

Pane uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Kuumenna isossa kattilassa vettä kiehuvaksi vesihaudetta varten.

Yhdistä tuorejuusto, mascarpone ja sokerit sähkövatkaimella. Raaputa mukaan siemenet vaniljatangosta. Lisää kananmunat yksitellen, sekoita kunnolla kummankin tangon jälkeen, jotta kaikki menee varmasti tasaisesti sekasin.

Lisää vielä kerma ja sekoita.

Jaa taikina kippoihin, kuppeihin ja purkkeihin niin, että täytät ne vain vähän puolen välin yli. Tarkoitus on jättää tilaa marjoille.

Laita purkit isolle korkeareunaiselle pellille, johon kaadat kuumaa vettä niin, että vesi ulottuu noin puoleen väliin purkkeja.

Kypsennä uunissa noin 25 minuuttia. Nosta purkit varovasti pois vesihauteesta, anna jäähtyä kunnolla huoneenlämmössä ja nosta jääkaappiin odottelemaan vielä vähintään viideksi tunniksi.

Pilko päälle marjat ja N A U T I !

Merry Morning lähtee piknikille - koko menu

Resepti ja kuva: Merry Morning -blogi

Juustokakku. Kuva: merrymorning.blogspot.com

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä