Karamellisoituja omenoita vaniljavaahdon ja kanelicrumblen kera

Karamellisoituja omenoita vaniljavaahdon ja kanelicrumblen kera

Karamellisoitua omenaa

4 suomalaista omenaa
1dl sokeria
25 g voita

Halkaise omenat neljään osaan ja poista siemenkota.
Jos omenat ovat isoja, halkaise palat vielä puoliksi.
Sulata sokeri pannulla, mutta varo, ettei se pala.
Lisää sokerin sekaan nokare voita ja sekoita tasaiseksi.
Lisää omenat ja sekoita.
Kypsennä omenoita pannulla, kunnes ne ovat saaneet kauniin ruskean ja tasaisen pinnan.

Vaniljavaahto

250g mascarponea
3 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
vaniljatanko

Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja lisää siemenet kerman joukkoon.
Vaahdota kerma ja sokeri ja yhdistä mascarponeen.

Kanelicrumble

70 g mantelijauhoa
70 g vehnäjauhoa
70 g voita
70 g fariinisokeria
1 tl kanelia
½ tl kardemummaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Ripottele taikina muruiksi uunipannulle.
Paista 160 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia tai kunnes crumble on hieman ruskistunut.

Ohje: Olli Takanen

kommentit

Taivaallista, slurps. Makean nälkä lähti varmasti, ja seuraavana päivänä oli pakko tehdä uusi satsi.

>Sippe Su, 2012-03-11 19:47

Oho, Sippe - sen täytyi siis olla todellakin hyvää! Kiitos kommentista. -Ulla

>ullav Ma, 2012-03-12 10:39

lisää kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Voita & Sokeria

Aamu-tv:n Voita & Sokeria -sarjassa valmistetaan ruokaa lauantaiaamuisin. Reseptit löydät Olotilasta.

Kevään 2012 kokit keittiömestari Juha Turtiainen ja kokkikouluttaja Olli Takanen ovat siviilitöissään helsinkiläisen Kokkikoulu Haaga-Perhon kokkikouluttajia.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä