Sitruunajäätelö

Sitruunajäätelö. Kuva: Janna Kurth, ruokahommia.blogspot.com

- Sitruunajäätelö on oikea herkkujen herkku, joka erityisesti luomusitruunasta tehtynä on ihan täydellinen. Samalla sekä hienostunut että pirteä jälkiruoka.

Ruokahommia-blogin Janna Kurth tarjoilee vappumenun päätteeksi raikkaan sitruunajäden, joka valmistuu myös ilman jäätelökonetta.


Ainekset

5 dl kermaa
2,5 dl maitoa
noin 2 dl raakaruokosokeria
2 (pienehkön) luomusitruunan mehu ja raastettu kuori

Raasta sitruunoiden kuori ja purista mehut. Kaada kermat ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan. Lisää sekaan sitruunamehu ja raastettu kuori. Kuumenna niin, että sokeri sulaa, sekoittele samalla. Jäähdytä seos täysin kylmäksi, esimerkiksi lumihangessa tai pakastimessa. Surauta jäätelökone pyörimään ja kaada jäätelöseos koneeseen. Anna pyöriä noin puoli tuntia, tai niin kauan, että seoksen rakenne muuttuu jäätelömäiseksi.

Sitruunajäätelö. Kuva: Janna Kurth, ruokahommia.blogspot.comJos et omista jätskikonetta, voit pakastaa seosta ilman kantta pakasterasiassa pari kolme tuntia tai kunnes se alkaa kovettua reunoista. Käy sekoittamassa jätskimassaa puolen tunnin välein.


Raikas vappumenu

Resepti ja kuvat: Ruokahommia-blogi

 

lisää kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä