Raikas vappumenu

Raikas vappumenu. Kuva: Janna Kurth, ruokahommia.blogspot.com

- Menu on raikas, keväinen ja värikäs, se soveltuu hyvin esimerkiksi kuninkaallisten häiden kotikatsomoon, piknikille tai pitkälle lounaalle, sanoo Ruokahommia-blogin Janna Kurth.

Jannan menu starttaa raikkaalla ja sitruksisella salaatilla, jonka kanssa tarjotaan kesäkurpitsa-tonnikalapiirasta. Seuraavaksi nautitaan englantilaisittain teetä, jonka kera napostellaan kevätsipulimuffineja ja täyteläisiä siirappipikkuleipiä. Menun kruunaa jälkkäri: kermainen mutta kirpeä sitruunajäätelö.

- Ja ruokajuomaksi suosittelen ehdottomasti kuohuviiniä! sanoo Janna.

Vappumenu

à la Ruokahommia


Verigreippi-vuohenjuustosalaatti


Kevätsipulimuffinit


Kesäkurpitsa-tonnikalapiiras


Siirappipikkuleivät

Sitruunajäätelö

 

Kuva: Janna Kurth, ruokahommia.blogspot.com

kommentit

Herkullinen ja houkuttava vappusetti :-)

>Miikkis La, 2011-04-30 23:38

Kiitti Miikkis! Toivottavasti huominen brunssi maistuu! ;)

>Janna La, 2011-05-07 22:29

lisää kommentti

Ruokahommia: Janna Kurth

"Kaikkein parasta on teeskentelemätön ruoka: aito, puhdas ja mielellään luomu. Kuten myös yksinkertaisten makujen harmonia sekä rakkaus ja into tehdä ruokaa omin käsin alusta asti itse.

Olen hullaantunut kaikkeen vanhaan: kukikkaisiin keittolautasiin, venäläisiin teeastiastoihin, emalikulhoihin - kaikkeen, millä on historia ja tarina. Siksi rakkaita astioita on aivan liikaa!

Haaveilen omasta kahvilasta. Keväisin nautin eniten valon määrästä, auringosta, alati lisääntyvästä vihreydestä ja energiasta kokeilla kaikkea uutta.

Ehdottomia kevälemppareitani ovat tuoreet kasvikset ja Turun kauppatori. Ne ovat sellaisia, joille ei löydy voittajaa."


Janna aloitti blogaamisen yhdistääkseen kolme intohimoaan: ruoan, valokuvaamisen ja kirjoittamisen. Blogi on Jannalle hyvä keino saada omat luottoreseptit talteen, osallistua ruoasta käytävään keskusteluun, innostaa ihmisiä ruoanlaittoon ja leivontaan sekä olla osa suomalaisten ruokablogaajien keskustelevaa ja innokasta joukkoa.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä