Curry-porkkana-pähkinäkeitto

Pähkinäistä porkkanakeittoa maustaa curry. Keitto sopii sellaisenaan alkuruoaksi. Voit tarjota sitä myös pääruokana lisäämällä joukkoon esimerkiksi jauhelihaa tai raejuustoa.

(neljälle)

2 rkl öljyä
1 rkl currya
1 suuri tai 2 pienempää sipulia hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
noin 20 hasselpähkinää murskattuna
3 - 4 porkkanaa
2 - 3 perunaa
1 l kasvislientä
ruokakermaa

Kuumenna öljy kattilan pohjalla. Lisää öljyyn curry ja sekoittele, kunnes curry alkaa sihistä. Lisää kattilaan hienonnettu sipuli ja valkosipuli sekä hasselpähkinärouhe. Sekoittele ja anna sipulien hieman kuullottua.

Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi (tai pilko pieniksi paloiksi). Lisää ne kattilaan, sekoita ja anna sipuli-porkkana-pähkinäsekoituksen edelleen kypsyä öljyssä. Huolehdi, ettei seos ruskistu tai kärähdä!

Raasta perunat karkeaksi raasteeksi (tai pilko pieniksi paloiksi). Lisää kattilaan perunaraaste sekä kasvisliemi. Anna kiehua hiljalleen, kunnes peruna ja porkkana ovat pehmenneet.

Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää sosekeiton joukkoon loraus ruokakermaa. Myös tuorejuusto tai ranskankerma käyvät hyvin. Kuumenna ja tarjoile.

Keitto on sellaisenaan hyvin kevyt tarjottava. Voileivät ovat huippupari tämäntyyppisille keitoille.

Takaisin Uneliaan kokin pähkinäiseen menuhun

Lähde: Anna Kosonen, Unelias kokki -blogi

Curry-porkkana-pähkinäkeitto. Kuva: Anna Kosonen, Unelias kokki

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä