Inkiväärilastut

Inkiväärilastut ovat muunnelma perinteisistä kauralastuista. Kauralastujen lailla voi paistetut, lämpimät inkiväärilastut nostaa kaulimen tai vaikkapa tyhjän lasipullon päälle taipumaan kauniin kaareviksi.

Inkiväärilastut sopivat tarjottavaksi hyvin kuuman glögin kera.

75 g voita
1 dl fariinisokeria
½ dl siirappia
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl jauhettua inkivääriä
½ sitruunan raastettu kuori
1 rkl konjakkia

Mittaa voi, fariinisokeri ja siirappi kattilaan. Kuumenna kunnes fariinisokeri on sulanut.  Anna jäähtyä hieman. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää se sokeriseokseen. Sekoita sinne myös konjakki, ja sekoita tasaiseksi.

Ota taikinasta teelusikalla kokkareita ja laita ne kauas toisistaan leivinpaperille uunipellille Lastut leviävät paljon uunissa - paista vaikka koelastu arvioidaksesi vaadittava tila. 

Paista +180 asteessa uunissa noin 7 – 8 minuuttia kunnes lastut ovat pitsimäisiä. 

Anna jäähtyä. Tarjoa esimerkiksi kuuman glögin kera.

Resepti: kotitalousopettaja Leena Hietanen, Teksti-TV: ruoka

lisää kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä