Inkiväärilastut

Inkiväärilastut ovat muunnelma perinteisistä kauralastuista. Kauralastujen lailla voi paistetut, lämpimät inkiväärilastut nostaa kaulimen tai vaikkapa tyhjän lasipullon päälle taipumaan kauniin kaareviksi.
Inkiväärilastut sopivat tarjottavaksi hyvin kuuman glögin kera.
75 g voita
1 dl fariinisokeria
½ dl siirappia
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl jauhettua inkivääriä
½ sitruunan raastettu kuori
1 rkl konjakkia
Mittaa voi, fariinisokeri ja siirappi kattilaan. Kuumenna kunnes fariinisokeri on sulanut. Anna jäähtyä hieman. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää se sokeriseokseen. Sekoita sinne myös konjakki, ja sekoita tasaiseksi.
Ota taikinasta teelusikalla kokkareita ja laita ne kauas toisistaan leivinpaperille uunipellille Lastut leviävät paljon uunissa - paista vaikka koelastu arvioidaksesi vaadittava tila.
Paista +180 asteessa uunissa noin 7 – 8 minuuttia kunnes lastut ovat pitsimäisiä.
Anna jäähtyä. Tarjoa esimerkiksi kuuman glögin kera.
Resepti: kotitalousopettaja Leena Hietanen, Teksti-TV: ruoka
aiheet
uusimmat
Kajahtanut käsityönäyttely!
TEE ITE – Kajahtaneet kudelmat SM-kilpailun parhaimmistoa voi nähdä Helsingissä Annantalolla järjestettävässä näyttelyssä.
Tee itse 0
Voita ja Sokeria -reseptit siirtyvät uuteen osoitteeseen
Lauantaiaamun 15.2. Voita & Sokeria -resepti on Heidi Pakarisen runsas uunilohiateria. Aamu-tv:n reseptit löytyvät jatkossa yle.fi:n Ruoka-sivulta.
Tee itse 0
Oscarit suorana Yle Teemalta
Yle Teema esittää Oscar®-gaalan suorana lähetyksenä Hollywoodista varhain maanantaiaamuna 3. maaliskuuta 2014. Järjestyksessään 86. Oscar®-gaala esitetään suorana yli 225 maassa.
Minä 0
Kaaso, älä kaadu häätaakan alle
Kaason tehtävä on tukea ja auttaa morsianta häätaakan alla, mutta kuka auttaisi kaasoa? Olotila kokosi vinkkilistan kaasoille.