Focaccialeipä

7 dl maitoa
3/4 pkt tuorehiivaa
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 dl öljyä
noin 13 – 14 dl vehnäjauhoja

Voiteluun ja koristeluun:

3 – 4 punasipulia
1 dl öljyä
25 – 30 kivetöntä oliivia
suolahiutaleita

Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja sekoita siihen suola, sokeri ja öljy. Sekoita jauhot taikinaan. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille. Ripottele leivän päälle hieman jauhoja ja taputtele ne vajaan senttimetrin paksuisiksi. Kohota. Valmistele sillä välin täytettä. Kuori ja suikaloi punasipulit. Puolita oliivit. Voitele focacciot öljyllä, asettele päälle sipulit ja oliivit. Ripottele päälle hieman suolahiutaleita. Paista + 225 C:ssa uunissa noin 10 minuuttia.


Resepti: Kotitalousopettaja Leena Hietanen, Teksti-TV: Ruoka

 

kommentit

Foccaccia on hyvää, mutta tarvitsisin sekä leipä että muita leivontaohjeita, joissa ei käytetä hiivaa eikä kananmunaa. Varsinkin nyt ennen joulua.

>innokas leipuri To, 2010-12-09 10:14

lisää kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Tiesitkö, että...

Focaccia on suosittua Italiassa, jossa sitä syödään esimerkiksi oliiviöljyllä ja yrteillä maustettuna sekä vihanneksilla, juustolla tai lihalla päällystettynä. Focaccia syödään sellaisenaan tai pääruoan lisukkeena. Sitä käytetään myös kerrosvoileipien leipänä.

 

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä