Leipä- ja pizzataikina leivinkivelle

 

7g hiivaa
600 g kylmää vettä
800 g vehnäjauhoja
12 g suolaa

Taikina saa nousta yön yli, noin 6 - 8 tuntia huoneenlämmössä. Olotilan taikina nousi kylppärin lattialla, jossa lattialämmitys oli +23°C. Taikina on rakenteeltaan löysää ja siinä on paljon ilmakuplia. Mikäli haluaa kuplat säilymään myös valmiissa leivässä, taikinaa ei kannata sen kummemmin vaivata - sitä käännellään vain varovasti paketiksi, jauhoja säästämättä.

Taikina on venyvää, joten siitä voi pyöritellä samalla myös pizzapohjan. Ilmakuplat tosin kannattaa ensin vaivata pois. Leivinkivihän sopii erinomaisesti myös pizzan paistoon.

 

Taikinan ohje oli sovellettu ruotsalaisesta Pain de Martin -leipäblogista.

Vinkki: Olotila testasi leivinkiveä leivänpaistoon, lue lisää

 

lisää kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä