Resepti Strömsön gluteenittomiin herkkuleipiin

Strömsön Paulin ystävä René jakaa kanssamme gluteenittomien leipien reseptit. Nämä ohjeet saavat jopa ei-allergisetkin vihreiksi kateudesta!


Renén rouheiset gluteenittomat leivät: 

5 dl piimää
1 dl vaaleaa siirappia
1 dl puolukkahilloa
2 tl soodaa
5 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
1 dl pellavansiemeniä
1 dl Fibrex-sokerijuurikashiutaleita
½ dl auringonkukansiemeniä
1 tl suolaa
1 tl kuminaa
1 tl anista
1 tl fenkolia
½ dl rusinoita
½ dl hasselpähkinöitä
voita tai margariinia
gluteenittomia korppujauhoja


Tee näin:

Sekoita puolukat ja siirappi piimään. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää piimäseokseen sooda ja sekoita lopuksi kaikki ainekset keskenään. Voitele ja jauhota korppujauhoilla 1,5 litran vuoka. Paista 175 asteessa 70–80 min.


Gluteenittomat vaaleat patongit: 

50 g hiivaa
1 l kädenlämpöistä vettä
1 rkl suolaa
2 rkl FiberHuskia (jauhettua psylliumsiemenen kuorta)
1,5 l Semperin gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
tai 1 pkt Finaxin gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta


Tee näin:

Gluteenittomat patongit. Kuva: StrömsöLiuota hiiva veteen, lisää suola ja siivilöi joukkoon FiberHusk samalla sekoittaen. Anna turvota noin 10 minuuttia. Alusta jauhot seokseen kunnes lopputulos alkaa näyttää taikinalta. Gluteenittomasta taikinasta ei tule kiinteää vaan sen koostumus on löysä, joten älä menetä toivoasi. Työstä taikinaa 10 minuuttia voimakkaasti käsin. Peitä taikina ja anna sen nousta 20–30 minuuttia. Kumoa taikina leivinpöydälle (älä alusta). Muotoile ja leikkaa taikinasta neljä pellinpituista pötköä ja kääntele niihin runsaasti jauhoa. Paista uunipellillä 200 asteessa 20–30 minuuttia.

 

Alkuperäiset reseptit Strömsö 19.4.2009

Lisää leipäohjeita Olotilassa

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä