Mämmileivonnaiset

Mämmitryffelit. Kuva: Hanne Kinnunen

Mämmi valmistetaan vedestä, ruisjauhoista ja ruismaltaista. Mämmimaltaat taas valmistetaan rukiinjyvistä, joita liotetaan, idätetään, kuivatetaan ja sitten jauhetaan.

Mämmiä imelletään, keitetään ja paistetaan. Vanhassa sanonnassakin sanotaan, että ken keitetyn paistaa, se makean maistaa. Nykyään sanontaan voisi lisätä, että ken mämmistä leivonnaisia valmistaa, se vasta makean maistaakin!

Kainuussa kokeillaan mämmileivonnaisia Ahmed Ladarsin Mämmi-kirjan reseptein.

Toimittaja Hanne Kinnunen kokeili, kuinka syntyvät mämmitikut, mascarpone-kääretorttu ja mämmitryffelit. Lue lisää.

Mämmikääretorttu

lisää kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä