Pestokiekot

Joululta pakastimeen jääneet torttutaikinalevyt voi hyödyntää uudenvuoden suolaisten leivonnassa.

Täytteeksi voit laittaa mitä kaapista löytyy, esimerkiksi graavilohta, savukalaa, tonnikalaa, kinkkurouhetta tai vaikkapa kasviksia. Juusto mehevöittää täytteen, joten joukkoon voit pilkkoa tai raastaa ylimääräiset juustonkannikat ja fetajuuston tai mozzarellan rippeet - tai käyttää ihan valmista juustoraastetta.

Rouhi joukkoon vielä hieman lempimausteitasi ja silppua sekaan yrttejä, niin saat mitä erilaisimpia suolaisia herkkupaloja.

 

 

 

Pestokiekot

  • 500 g lehtitaikinalevyjä
  • noin 100 g vihreää pestoa
  • 100 - 150 g juustoraastetta

Kaulitse lehtitaikinalevyt kiinni toisiinsa siten, että niistä muodostuu suorakaiteen mallinen levy. Levitä pintaan pestoa.

Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Kääri tiukalle rullalle ja leikkaa noin 3 cm leveiksi viipaleiksi.

Laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille leikkauspinta ylöspäin ja paista - tai paista pullavuoissa.

Voitele munalla ja paista 200-225 asteisessa uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin.

Tarjoa lisäksi raikasta salaattia.

Uudenvuoden menu

Lähde: Hellapoliisi.fi

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä