Pikkuquichet

12 kpl

1 Piirakkataikina (pakasteesta, niin pääset helpommalla)

2 munankeltuaista ja 1 kokonainen muna
2,5 dl kermaa
suolaa ja pippuria

2 sipulia
tuoretta oreganoa
Pecorino Romano -juustoa

75 - 100 g herneitä
levittyvää vuohenjuustoa (esim. Silva)
tuoretta timjamia

Sulata piirakkataikina. Kauli se ohuemmaksi ja ota muotilla - kahvikuppikin toimii - 12 pyörylää. Painele pyörylät voidellun muffinssipellin koloihin kupeiksi. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Leikkaa sipulit ohuiksi puolirenkaiksi ja paista öljyssä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia tai kunnes ne alkavat karamellisoitumaan.

Raasta tai höylää juustohöylällä Pecorinosta lastuja. Jaa sipulit kuuteen 'muffinssikuppiin', silppua pinnalle oreganoa ja juustolastuja.

Täytä loput kuusi muffinssikuppia herneillä, timjamilla ja vuohenjuustonokareilla (noin 4 tl/kuppi).

Yhdistä kulhossa kananmunat, kerma, suola ja pippuri ja jaa tämä tasaisesti kaikkiin kahteentoista kuppiin.

Kypsennä uunissa noin 20 - 25 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuin alat kiskomaan näitä irti vuoasta!

 

Merry Morning lähtee piknikille - koko menu

Resepti ja kuva: Merry Morning -blogi

Pikkuquichet. Kuva: merrymorning.blogspot.com

lisää kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä