Resepti: suklaa-suolapähkinäkeksit

Tumman suklaiset, makeansuolaiset keksit päättävät aterian. Tarjoa keksit vaniljajäätelöpallon tai kahvikupillisen kera.

(n. 15 suurta pikkuleipää)

100 g pehmeää voita
0,75 dl rypsiöljyä
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl suolapähkinöitä

Vaahdota kulhossa voi, öljy, sokeri ja vaniljasokeri pehmeäksi ja kuohkeaksi. Sekoita joukkoon muna.

Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe, sekoita sitten voi-sokerivaahdon joukkoon.

Lisää sekoittaen joukkoon suolapähkinät.

Anna taikinan vetäytyä puoli tuntia jääkaapissa.

Muotoile taikinasta suurehkoja pikkuleipiä leivinpaperoidulle uunipellille, esimerkiksi siten että yhdelle pellille mahtuu 9 pikkuleipää.

Paista 200°C:ssa uunin keskitasolla 7 - 8 minuutin ajan.

Takaisin Uneliaan kokin pähkinäiseen menuhun

Lähde: Anna Kosonen, Unelias kokki -blogiSuklaa-suolapähkinäkeksit. Unelias kokki -blogi, Anna Kosonen

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä