Kinuskikakun ohje

kuva: Filmaattiset OyPohja

6 munaa
2 dl sokeria
4 rkl perunajauhoa
3 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet eri kulhossa ja lisää ne siivilän läpi muna-sokeriseokseen. Sekoita varoen, älä enää vatkaa kovasti.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan, jonka halkaisija on noin 26 cm. Paista 175 asteisessa uunissa kunnolla kypsäksi, noin 45 minuuttia. Kumoa hieman jäähtyneenä sokeroidulle leivinpaperille.

Leikkaa kakkupohja kolmeksi yhtä paksuksi levyksi. Alimman kakkulevyn reunojen alle kannattaa laitaa suikaleet voipaperia, jotta tarjoilulautanen ja/tai kakkupaperi ei suttaannu. Kostuta pohja spritellä. Sopiva määrä kostuketta on noin 0,5 dl per pohjassa käytetty kananmuna. Jaa kostuke sopivasti kakkulevyille, kostuta levyt paikalleen nostettuna, paitsi päällimmäinen levy, joka kostutetaan "alapuolelta" erittäin varovasti ja käännetään oikein päin paikoilleen.

Täytteeksi vadelma-omenahilloa reilu kerros kumpaankin väliin. Täyttäminen kannattaa tehdä hyvissä ajoin, jotta kakku ehtii kostua kunnolla.

Perinteinen keitetty kinuskikuorutus

1,5 dl sokeria
2 dl kermaa
pieni nokare voita

Sulata sokeri kattilassa ja anna sen hieman ruskistua. Lisää kerma. Anna kiehua vähintään puoli tuntia, tuntikin, välillä sekoitellen. Ota 
levyltä ja lisää voi, jotta kinuski saa kauniin kiillon. Anna hieman jäähtyä ja kaada tai levitä kakun päälle.

Vaahdota noin 3 dl kermaa ja pursota reunoille. Poista alustaa suojanneet voipaperisuikaleet varovasti. Koristele halutessasi
marsipaaniruusuilla.

Takaisin hääparin sivulle
 

lisää kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä