Lastenjuhlien sokeriton hunaja-kookos-juustokakku

Pohja
2 dl pekaani- tai saksanpähkinöitä
1 munanvalkuainen
1 rkl voita
(1 tl suolaa )

Juustokakun teossa on kätevä käyttää vuokaa, jossa on irroitettava reunus. Aseta pohjan päälle leivinpaperi ja aseta reunus kiinni. Sekoita pähkinät, voi, suola ja munanvalkuainen tehosekoittimessa.

Levitä tahna ohueksi tasaiseksi levyksi vuokaan. Vaika pohja jää ohueksi, leivinpaperin avulla se kyllä irtoaa ehjänä. Paista 165 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä pohja.

Ohje on 21cm halkaisijan vuokaan, tuplamäärän voi laittaa n. 25-26cm vuokaan, jolloin siitä tulee myös hieman korkeampi. Paistoaika: + n. 10 minuuttia.

Täyte
2 pakettia maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
2 dl kookoskermaa
1 dl hunajaa
3 munaa
sitruunan raastettu kuori

Pehmennä juusto sähkövatkaimella keskinopeudella noin minuutti.Liian suuri nopeus tekee juustosta liian kuohkean. Lisää hunaja, sitruunankuori ja sitten munat yksitellen. Munien jälkeen lisää kookoskerma.

Levitä täyte pohjalle. Kakku saa kypsyä uunissa 165 asteessa noin 45 minuuttia. Perinteisesti kakun alle uuniin laitetaan astiaan vettä, mikä tuo kosteutta uuniin ja ehkäisee kakkua halkeilemasta. Kakun täytteeseen voi lisätä myös marjoja. Perinteisesti juustokakku tarjoillaan viileänä, joten jäähdytä ainakin 4 tuntia.

Koristele marjoilla tai hedelmillä.

Huom. alle 1-vuoden ikäisille vauvoille ei suositella hunajan käyttöä botulismiriskin takia, vaikka Suomessa hunajasta johtuneita imeväisbotulismitapauksia ei ole ollut.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

Sokeriton kakku on monella toiveena vielä ainakin lapsen 1-vuotis syntymäpäivillä. Myös koristelussa tulee huomioida sokerittomuus: koristelu voi olla vaikka synttärisankarin lempihahmon kuvan printtaus paperille ja hammastikkuihin kiinnitys, jolloin saat hienoja lippuja näyttäviksi koristeiksi.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä