Tuorejuustokakku Omar-karkeista

Kuumenna kerma kiehuvaksi (älä keitä) ja sulata omarit siihen. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi, mielellään seuraavaan päivään. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen noin 10 minuutiksi Murskaa keksit ja sekoita ne jäähtyneeseen voisulaan.

Taputtele keksi-voiseos irtopohjavuokaan ja laita hetkeksi kylmään.

Vatkaa omar-kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita kulhossa tuorejuusto sekä omar-vaahto. Sulata valutetut liivatteet tilkkaan kuumaa likööriä ja anna jäähtyä hetki. Kaada liivatteet ohuena nauhana koko ajan sekoittaen omar-vaahdon sekaan.

Kaada täyte irtopohjavuokaan ja anna hyytyä kylmässä noin 4 h. Koristele haluamallasi tavalla.

 

Takaisin viettelyskakun arviointisivulle

Viettelyskakun blogisti kertoo 

 

Miltä kakku maistuu?

 

Tuttuun tapaan tamperelainen pitopalvelu Makujen Laguuni leipoi kakun ja maistatti sitä asiakkaillaan, jotka lähettivät lämpimät terveisensä.


 

Pohja

175 g Safari keksejä (pikkuleipiä, jossa on suklaanpaloja)
55 g voita sulatettuna

Täyte

350 g Omareita
6 dl kuohukermaa
200 g tuorejuustoa
6 liivatetta
tilkka toffeelikööriä

Vinkki
Kakun sekaan voi halutessaan lisätä omar-karkkeja pieninä muruina.

 

kommentit

Moi! Kokeilin tuota Omar-kakkua (on nyt hyytymässä jääkaapissa, mutta täyte maistui ainakin todella hyvältä),ja kysyisin, että mihin määrään (tarkalleen) likööriä sekoitat ne liivatteet? Minä arvioin "tilkan" kahdeksi ruokalusikalliseksi, mutta kyllä meni vaahdot ihan paakkuisiksi heti, kun aloin sitä liivatelitkua sinne sekoittaa...

t. Päivi

>kotikokkailija Su, 2011-06-05 18:03

lisää kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä