Viettelyskakun blogisti kertoo

Niina Leppänen on ahkera ruokalehtien lukija, innokas keittokirjojen selailija ja tietysti mitä mainioin ruokablogisti.
 
 - Olen käyttänyt Omar-karkkeja aikaisemminkin kakun täytteessä ja muovaillut niistä koristeita. Esimerkiksi Mint chocolate -blogissani on kuvia kukista, jotka olen muovaillut Omar-karkeista. Siellä on myös perhoskoristeita, jotka rakensin tummasta suklaasta, esittelee Niina.

TV2:n Kotikokkeja varten Niina esitteli miten kakun pinnalle tehdään siirtokuvasta ja vaahtokarkkitaikinasta koristelu. Lue lisää aiheesta "Koristele kakku syötävällä kuvalla". 

 

Uusien asioiden kokeilu lähellä sydäntä

- Hiljattain koin taas oikean ahaa-elämyksen, kun yhdistelin Omar-karkkeja likööriin ja tuorejuustoon, iloitsee Niina. -Siitä syntyi tämä resepti, jonka lainaan myös YLE Olotilalle.

Omar-tuorejuustokakku ei ole mikään keyvt herkku, mutta ehkäpä kesäheilan voi parhaiten vietellä juuri makealla kakulla!

­Hyydytettyjen tuorejuustokakkujen lisäksi Niinan suosikkeja ovat moussetäytteiset täytekakut, joiden täytteet hän tietysti valmistaa itse.

- Tuorejuustokakut ovat herkullisia monella tavalla. Niitä voi tehdä eri raaka-aineilla, mutta erityisesti pidän valkosuklaasta valmistetuista tuorejuustokakuista, kertoo Niina.

Niina sanoo kokkailevansa lähinnä avopuolisolleen ja itselleen. - Onneksi saa leipoa myös muille, esimeriksi sukulaisille, tutuille ja työkavereille Sokos-hotellissa, ettei tarvitse ihan kaikkea itse syödä, hymyilee Niina.

 

Sattumasurffaus innosti blogistiksi

Kipinä blogeihin syntyi ihan vahingossa, kun hän googletti ruokaohjeita kurssitehtäväänsä varten.

- Tuntui ihan käsittämättömältä nähdä eri sivuilla hienoja luomuksia, vaikka kirjoittajilla ei ollut edes alan koulutusta. - Ajattelin, että pakkohan minunkin oli kokeilla osaanko ainakin kakkumaalausta, kuvailee Niina alkumetrejään.

- Blogin pitäminen on hauskaa ja koukuttavaa, koska siinä voi toteuttaa itseään, kirjoittaa Niina.

- Nykyään huomaan oivallusten kautta yhdisteleväni esimerkiksi jäätelöön tai kakkuihin uusia makuja, mutta tuntuu siltä, että aikaa uusien suunnitelmien ja haaveiden toteuttaamiseen pitäisi olla enemmän.

- Keskustelen muiden kakkublogistien kanssa, ihastelen muiden luomuksia sekä vaihdan mielipiteitä kakkujen tekoon liittyvistä asioista. Muiden ruokablogeista saa myös hyviä ideoita ja vinkkejä, vakuttaa Niina.

- Blogikommentit kannustavat minua eteenpäin. Haluan myös rehellisiä mielipiteitä myös kakkujen mausta ja koostumuksesta, ellen pääse itse maistamaan testituloksia, kertoo Niina.

 Kesäheilan viettelyskakku Omar-karkeista

 Omar-tuorejuustokakun ohjeeseen

 

 

heinäkuussa 2009 Rita Trötschkes/YLE Olotila

lisää kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä