Appelsiinilohi

1 kg lohifilettä
½ tl suolaa

pinnalle:
3 appelsiinia
2 tlk smetanaa
1 tl yrttimausteseosta
½ tl suolaa

Poista fileistä ruodot ja nahka. Mausta fileet suolalla. Pese appelsiinit hyvin. Raasta yhden appelsiinin kuori ja purista mehu. Viipaloi loput appelsiinit ohuiksi viipaleiksi.

Vatkaa smetanan rakenne rikki, mausta se appelsiinin kuorella, -mehulla ja mausteilla.

Laita fileet voideltuun uunivuokaan. Kaada smetanaseos fileen päälle. Asettele appelsiiniviipaleet lomittain fileen päälle.

Kypsennä + 200 asteessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kera.

 

Arkiviikon ruokalista 8

Resepti: Kotitalousopettaja Leena Hietanen, Teksti-TV: Ruoka

lisää kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä