Okonomiyaki

(Noin neljälle)


Taikina:

4 dl vehnäjauhoja
2 munaa
4 dl hienoksi leikattua valkokaalia
2–3 dl vettä
2 rkl säilöttyä inkivääriä


Okonomiyakikastike:

Okonomiyakikastiketta voi olla vaikeaa saada Suomesta. Samantapaisen kastikkeen voi sekoittaa seuraavista aineista:

5 rkl HP-kastiketta
4 rkl ketsuppia
2 tl hunajaa
2 rkl soijakastiketta
(loraus osterikastiketta)

Majoneesikastike:

3 rkl majoneesia
2–3 rkl vahvaa sinappia

Lisäksi tarvitaan ruokaöljyä, lihasuikaleita tms. sekä merilevää ja kuivattuja kalahiutaleita.

Täyte:

lihaa, mustekalaa, katkarapuja tai vihanneksia noin 30-50 grammaa/henkilö


Tee näin:

  • Sekoita kastikkeet ja kaada kumpikin omaan tarjoilukulhoonsa.
  • Sekoita taikinan ainekset keskenään.
  • Leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi (lihan sijasta voit käyttää äyriäisiä, kanaa, vihanneksia  ms.).
  • Ruskista liha paistinpannulla ja mausta se suolalla ja pippurilla.
  • Kaada lihan päälle taikinaa, noin 1,5 dl yhteen omelettiin.
  • Käännä omeletti kun sen alapuoli on paistunut.
  • Kun omeletti on paistunut molemmilta puolilta, kumoa se lautaselle.
  • Ripottele päälle kuivattuja kalahiutaleita ja nori-merilevää.
  • Tarjoile säilötyn inkiväärin, okonomiyakikastikkeen ja majoneesikastikkeen kanssa.

Aterialla tarjotaan aina vihreää teetä. Lisäksi voi juoda myös esimerkiksi vettä, mehua tai olutta.


Okonomiyaki_hloTomoko Watanabe
opettaa japanologiaa Vaasassa. Hän valmistaa silloin tällöin japanilaisia ruokia yhdessä opiskelijoidensa kanssa. Yksi suosikkiruoista on nimenomaan okonomiyaki, eräänlainen japanilainen omeletti. Se on hyvää, halpaa, ravitsevaa ja sopii hyvin opiskelijaruoaksi. Japanissa sitä syödään usein ruokaisana välipalana tai lounaana. Okonomi tarkoittaa suunnilleen ”mitä tahansa haluat” ja yaki ”paistaa”. Sitä kutsutaankin joskus Japanin vastineeksi pizzalle, koska sen valmistuksessa voi käyttää niin monia erilaisia raaka-aineita.

 

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä