Blogistanian tähdet: Jonna Vormala tekee teemakakkuja ja kaikkea mahdollista jauhoista

Jonna Vormala. Kuva: Viivi Lehtonen

Jonna Vormala, 31 v, on koulutukseltaan restonomi, mutta työkseen hän ei ole tekemissä ruoka-aineiden kanssa vaan ravintola-alan toimistohommissa hoitaen myyntiä ja markkinointia. Ravintoloissa Jonnaa kiehtoo ruokakulttuurin monipuolisuus ja nautinto. Työpaikoikseen hän on tullut valinneeksi aina kulttuuripaikkoja, joissa on persoonallisuutta.

Kolmen lapsen äiti Jonna aloitti Jauhot suussa -blogin vuonna 2009 kavereiden ja siskojensa kehotuksesta. Jonnalla oli tarve arkistoida onnistuneiden leipomusten kuvia ja reseptejä. Leipominen on aina ollut tärkeä harrastus ja nykyään sitä on myös bloggaus. Perhevapailla blogi oli Jonnalle henkireikä. Nykyään blogi on hänelle tärkeä juttu ja helppo harrastus, kun omaa aikaa on vain vähän.

- Alkuun minulla ei kyllä ollut mitään käsitystä bloggaamisesta, mutta tutkin tarkkaan muita blogeja. Innostuin kakuista ja koristeluista, aloitin niiden kuvaamisen, sitten bloggaamisen.

Ensin Jonna bloggasi vain leivonnasta, mutta vuosien varrella blogi on kehittynyt ruoka- ja lifestyle-blogin suuntaan. Jonna bloggaa myös ravintoloista, juhlista sekä matkoista ja kantaa kameraa mukanaan lähes kaikkialla.

Jonna Vormala. Kuva: Viivi Lehtonen

Jonna on rakastanut ruokaa ja kokkailua pienestä pitäen. Lapsuudenperheen kolmesta tytöstä Jonna oli se, joka viihtyi keittiössä eniten.

- Vanhemmat ovat aina kokanneet ja harrastaneet ruokaa. Heiltä minäkin olen sen innostuksen perinyt, mutta leipominen on vaan aina ollut se mun juttu.

Perhe- ja kaveripiirissä Jonna on kuuluisa kakuistaan ja yllättää muut usein nyyttäri- tai brunssijuhlilla. Lapsiaan hän hemmottelee mitä upeimmilla teemallisilla synttärikakuilla. Vaikka Jonnaa ei saa millään kehuskelemaan taidoillaan, on hänen käsistään syntynyt vaikka mitä Barbie-kakuista ruusukakkuihin. Omille lapsilleen hän haluaa olla moderni, pullantuoksuinen äiti.

- Ajatukseni pullantuoksuisesta äitiydestä on sitä, että on ja tekee lasten kanssa yhdessä jotain, oli se sitten leipomista tai mitä tahansa muuta.

Jonnalla ei ole ruoka-alan tai kondiittorin koulutusta, hän vain kiinnostui yhä vaativammista ja vaativammista leipomuksista ja rupesi tekemään. Jonna ei leivo välttämättä joka viikko, eikä ikinä vain blogia varten. Hän leipoo muutenkin paljon kakkuja, jälkkäreitä ja suolaista, myös perheen leivät.

- Hapanjuureen leivottua leipää yritän tehdä vähintään joka toinen viikko. Juuren aktivoimisen yleensä aloitan edellisenä päivänä ennen varsinaisen taikinan tekoa. Ja kolmantena päivänä sitten paistan leivän.

Jonna ei myönnä olevansa välineurheilija, mutta ei ihan joka naisen keittiöstä kyllä löydy pro-yleiskonetta, laatikollista muffarivuokia tai jauhovaakaa. Eikä joka perheen makuuhuoneessa ole keittiötarvikkeita jemmassa. Jonna on löytänyt intohimonsa. Hänen haaveensa on oma varastohune täynnä kakkumuotteja ja kattiloita.

jauhotsuussa.fi

Lukijat: 15-16 000 /kk

Blogistania toivottaa:
Jonnalle upeita makunautintoja jokaikiseen päivään!


Katso Blogistania TV2 ke 2.5. klo 19.30

Katso lisää kuvia Blogistanian kuvauksista:

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä