Etusivu   Taustaa   Tapahtunutta   Näyttelijät   Tekijät     Revontulet   Palaute     Keskustelu  
Näyttelijät / Tanja Kangas

Päähenkilöt:

Ilkka Valkia
Pelkovaaran oma poika.
Harri Nousiainen »

Antti Reponen
Stadilaisvahvistus.
Joonas Saartamo »

Annika Lempinen
Järeällä asenteella.
Outi Vuoriranta »

Maria Suutari
Westendin lahja Suomen
maanpuolustukselle.

Salla Taskinen »

Jari Naakka
Pimeyden ystävä.
Antti Virta »

Mirka Valkia
Johtava nymfetti.
Tanja Kangas

Pauli Valkia
Korvaukset juoksee ja
Corollalla pääsee.

Marko Reinola »

Armi Hiitola
Tulella leikkijä.
Satu Silvo »

Heimo Hiitola
Rehtiydellä voittoon?
Taisto Reimaluoto »

    Tanja Kangas

Mirka Valkia. Ilkan pikkusisko kuusitoista vee, Pelkovaaran johtava nymfi, pikku syöjätär.

Tanja Kangas on 19-vuotias tänä vuonna lukiosta valmistuva tyttö Helsingistä. Hän on syntynyt Ylihärmässä ja sieltä muuttanut lapsena Kauhavalle. Perheeseen kuuluu äidin ja isän lisäksi kaksi siskoa. Nuoruutensa Tanja on viettänyt pääasiallisesti Kauhavalla, mutta 16-vuotiaaana aloittaessaan lukio-opinnot Kallion lukiossa hän muutti Helsinkiin, jossa on asunut pian neljä vuotta, lukuun ottamatta vaihto-oppilasvuotta 2000 - 2001 Meksikossa pienessä perinteisessä meksikolaiskylässä.

Aiempi näyttelijäntyö on Tanjalla ollut vähäistä: näytteleminen on ollut harrastus, joskin esiintyminen on aina olennaisesti kuulunut hänen muihin harrastuksiinsa ja ollut tärkeä osa elämää. Kauhavalla asuessaan hän harrasti aktiivisesti viulun soittoa, telinevoimistelua ja tanssia. Helsinkiin muuttaessa viulun soitto jäi ja vapaa-ajan hän omisti ystäville, tanssille ja liikunnalle. Tanja on aina, kuten rooli-henkilönsäkin, ollut kiinnostunut muodista, omien vaatteiden suunnittelusta ja ompelusta.

Sarjaan mukaan Tanja löydettiin Kallion lukiosta, lukion ensimmäisellä luokalla järjestetyistä koekuvauksista. Kahden vuoden kuluttua niistä häneen otettiin yhteyttä ja pyydettiin uusiin koekuvauksiin. Mukaan pääseminen oli täysi odottamaton yllätys. Sarjassa mukana oleminen on Tanjalle antoisa tilaisuus ja etenkin uusi ihana kokemus. Tanjaa jännittää, sillä mukana on joukko ansiokkaita ammattinäyttelijöitä, ”kun taas itselläni on vain vähän kokemusta alalta.”


 Takaisin ylös