Etusivu   Taustaa   Tapahtunutta   Näyttelijät   Tekijät     Revontulet   Palaute     Keskustelu  
Tapahtunutta

Jaksot:

Osa 1
26.1.2004
Tervetuloa aurinkoiseen pelkovaaraan »

Osa 2
2.2.2004
The Valkiat Show »

Osa 3
9.2.2004
Tiede, kehitys ja
kesäyö
»

Osa 4
16.2.2004
Maaseudun tulevaisuus »

Osa 5
23.2.2004
Sotilasvala »

Osa 6
1.3.2004
Kuumennuskoe »

Osa 7
8.3.2004
Lopunajan enteet »

Osa 8
15.3.2004
Armin huono päivä »

Osa 9
22.3.2004
Naisasia »

Osa 10
29.3.2004
Pelkovaaran pelastajat »

Osa 11
5.4.2004
Totuus Pelkovaarasta »

Osa 12
12.4.2004
Maailmanpolitiikan arkipäivää

    Osa 12 - Maailmanpolitiikan arkipäivää

Hugo-ukki yrittää metsässä selvittää kaiken unohtaneelle Ilkalle kuka tämä on. Hugolla on toimintasuunnitelma. Venäjän sodanuhan vuoksi Pelkovaaraan on tulossa kansainvälinen tutkijaryhmä, ja Hugo aikoo poikien avulla, varuskunta-aluetta ovelasti kiertokautta lähestyen, järjestää salaisen Operation Armpit-raportin tutkijaryhmän käsiin. Kotona Pelkovaarassa vallitsee lamaannus. Yksin Suutari on saanut sisunsa takaisin, ja valaa taistelutahtoa myös Lempiseen, Marjattaan ja muihin. Hugon, Reposen, Ilkan ja Jaakon ollessa palaamassa Pelkovaaraan Hugo saa sydänkohtauksen. Ja Ilkan muisti palaa. Ilkka on aivan kauhuissaan, kun hän muistaa viime kuukausien tapahtumat.

Hiitola ja Mettinen saadaan mukaan Pelkovaaran vapautusrintamaan, ja vaikka lähetinlaitteet, tietokoneet ja muut tärkeät todisteet ovat Hulkon ja Knabelin hallussa, he päättävät yrittää pelastaa Pirunsuolta edes antennien rippeitä ja todistaa niiden avulla, että asejärjestelmä on todella ollut olemassa. OMEN ja METFOR-joukot aikovat kiistää asekehittelyn kokonaan ­ niille on oikeastaan saman tekevää, joutuuko Suomi sotaan. Parempi oikeastaan jos joutuu, OMEN Corporation tienaisi sillä rahaa.

Metsästä saapuvat Ilkka ja kumppanit kantavat Hugon veksiin, ja Ilkka marssii saman tien luovuttamaan Hulkolle alumiinisalkun ja tuiki tärkeät todisteet. Hänen muistinsa on kyllä palannut, mutta Hulkon kaksinaamaisuudesta hän ei ole koskaan tiennyt mitään. Suutari haukkuu vastarintaliikkeen puolesta Ilkan pystyyn, kun todisteet on nyt menetetty ja OMENilaisten lahjoma Aulis saa kansainvälistä tutkijaryhmää vastaanottamaan tulleen pelkovaaralaisten mielenosoituksenkin kääntymään Valkioita vastaan. Ahdistunut Ilkka menee Veksiin pyytämään Hugolta anteeksi, Hugo on kuollut. Ilkka tuntee tuhonneensa kaiken, mutta muistaa silloin metsään jääneen Nettijussin, jonka tietokoneen kovalevyllä on vielä ainakin yksi kopio Operation Armpit-raportista. Ilkka ja Reponen varastavat naftaa varuskunnan autoista ja lähtevät polkupyörillä pelastamaan Nettijussia.

Lempinen, Hiitola, Mettinen, Suutari ja muut vastarintalaiset saavat Kontkasen avulla juoniteltua kansainvälisen tutkijaryhmän jäsenen katsomaan pelastamiaan, hiillostuneita antennin kappaleita. Niiden avulla ei pysty todistamaan juuri mitään, mutta silloin karauttavat Ilkka ja Reponen Nettijussilla pihaan. Ilkka on päättänyt ajaa Tohtori Phillipsin ja todisteet vaikka itse Venäjälle, kertoa totuuden asejärjestelmästä ja ottaa yksin vastuun sen tuhoamisesta. Häntä kaduttaa niin paljon, että ei ole ajatellut muuta kuin omaa napaansa samaan aikaan kun kotikylässä, kotimaassa ja maailmassa tapahtuu pelottavia asioita, joihin hän voisi omalla toiminnallaan vaikuttaa. Tiedot saadaan Venäjälle, Asiatov vakuuttuu, ja Suomi pelastuu uudelta sodalta. Ilkkaakaan ei syytetä maanpetoksesta, kun koko sotku on melko nolo myös Suomen ulkopoliittiselle johdolle. Kaiken mylläkän jälkeen Reponen päättää ryhtyä hoitoalalle, Mirka saa mullistavan farkkumerkki-idean, ja Suutari on tajuaa olleensa koko ajan rakastunut Ilkkaan. Ja Ilkka huomaa, että kaikki se mitä hänen piti lähteä suuresta maailmasta hakemaan, on itse asiassa tullut hänen luokseen Pelkovaaraan.Takaisin ylös