Etusivu   Taustaa   Tapahtunutta   Näyttelijät   Tekijät     Revontulet   Palaute     Keskustelu  
Palaute

Anna palautetta, kaikki otetaan kiitoksella vastaan. Jos haluat vastauksen mieltäsi askarruttavaan kysymykseen, muista laittaa myös sähköpostiosoitteesi.

Viestisi:
Nimi tai nimimerkki:
Sähköpostiosoite:
 
   
Toimitus: Katriina Mattila
YLE Draamaohjelmat
PL 91
00024 YLEISRADIO

Vastaava ohjelmatoimittaja
Palautteita

Kiitos mahtavasta tv-sarjasta, jossa oli hyvät näyttelijät ja sopivaa "Nato kritiikkiä". Tanja Kangas oli aivan ihastuttava! Lisää tämänlaista!

Heikki
vau. Suomalaisessa televisiossa ei ensimmäisenä odota että tulisi kohdelluksi aikuisena, täysjärkisenä katsojana joka ymmärtää myös huumoria, ja henkilöhahmoja joilla on muitakin ongelmia kuin seksihuolet ja apua hei, teenxmä abortin. Yhteiskunnallisuutta, älyä, yllättäviä juonenkäänteitä, herkullista huumoria - ja kaiken kukkuraksi sielua ja sydäntä. Mitään tällaista en olisi osannut kotimaisilta tekijöiltä edes odottaa. Sydämellinen kiitos oikeista elämyksistä.
paras kotimainen sarja ikinä. olen taas ylpeä suomalaisuudestani.

johanna e.
Tää pelkovaara oli tosi hyvä sarja olisiko mahdollista, että tästä sarjat tulisi uusia jaksoja tai tuleeko pelkovaarasta kirja.

Mirja Hietamäki
Kiitokset erinomaisesta sarjaasta! Aivan jäin koukkuun..mitähän ensi maanantaina, kun Pelkovaaraa ei tulekaan! Harmi, ettei ollut mahdollisuutta katsoa kaikkia jaksoja. Tuntuu että jäi paljosta paitsi. Upeita näyttelijöitä, ennen kaikkea Satu Silvo ja roolihahmo Hiitolan hulttiopoika Jaakko. Tuleeko sarja milloin videolle?? Olis mahdollisuus paikata puuttuvat jaksot.

Fani
Kiitos Pelkovaara-sarjasta. Monipuolisuus, yllätyksellisyys, yhteiskunnallinen pohdiskelu, naisnäkökulma, ajankohtaisuus ja arkinen huumori ovat tehneet tästä elämäni parhaan televisiosarjan. Sen huomaa, että se ei ole vanhojen ukkojen tekemä. Ilokseen katsoo nuorista ihmisistä maaseudulla kuvattua ohjelmaa. Helsinkiläisten nuorten kerrostaloasukkaiden ihmissuhdeongelmia on nähty jo tarpeeksi muualla. Lisäkehuja siitä, että puhe ei ollut sössötystä. Ilmeikäs ja selvä-ääninen Harri Nousiainen oli erinomainen pääosanesittäjä. Yleensä en katso sarjoja, mutta Pelkovaara on saanut minut haltioitumaan. Taiteen tarkoitus lie luoda uusia näkökulmia omaan elämään. Siinä tämä sarja on onnistunut. Tämän nähtyäni en ole enää entiselläni.

Nainen, 43 vuotta
alusta en päässyt mukaan kun sarjan salkkarimaine ärsytti. niinkuin ilm myös kriitikoita ja monia muita. ihmetyttää miksi sarja piti liittää niin kovasti salkkareihin. ei kovin tavallista tv-maailmassa, kai? että tuotantoyhtiötä painotetaan niin paljon markkinoinnissa. useimmissa ohjelmissa sitä ei edes tiedä, markkinoinnin painopiste on muualla. nyt syntyi kieltämättä vähän outo vaikutelma, kuin ei olisi uskottu että sarjalla on mitään omaa annettavaa eikä ylessä luotettaisi enää muuhun kuin salkkariin. hyvä että asia ei ollut näin.
Valitettavasti en nähnyt ensimmäisiä osia, eli liityin katsomaan sarjan edettyä puoleenväliin, toivottavasti tulee uusintana. Voinen kuitenkin sanoa että sarja oli kokonaisuudessaan onnistunutta kotimaista draamaa, ei näillä Suomen mittakaavan rahoilla parempaa ainakaan saa aikaan. Kiinnostavia uusia nimiä näyttelijöinä. Tsemppiä kaikille osallisille jatkoon.

ressu
Hei!Voisiko Yleisradio näyttää joskus Pelkovaaran uusintana?

N.S
Kiitos tekijöille Pelkovaarasta! oli hieman sekava juoni, mut muuten oli hyvä=)Kuvauspaikka oli oikein sopiva ja Syväjärvi sai mainetta=)joo-o... Terveiset ja hyvät jatkot kaikille tekijöille! *kiitos ja kumarrus*

muija
Toivottavasti Pelkovaara tulee pian uusintana!! Parhaimpia suomalaisia sarjoja tv:ssä pitkiin aikoihin! Lisää tällaista! Sarja oli lopussa vähän korkealentoinen, mutta siinä yhdistyi mielestäni hyvin eri teemat, isänmaallisuus, armeija, kotiseutu, lemmenhuolet, jopa naisasia. Alikersantti Lempinen paras hahmo! En tiedä, oliko hän ns. "kiintiölesbo", mutta hyvä että suomalaiseen ohjelmaan saatiin uskottava lesbohahmo.

Lempinen-fani
Mahtava sarja, toivottavasti saamme sen samanlaisena dvd-sarjana kuin raidin!! Tai sitten äkkiä uusintoja:)

Astma
Katsoin sarjan alusta loppuun ja täytyy sanoa, että perusjuoni tämän 'salaisen aseen' osalta on täysin lapsellinen. Ihme, että noin heppoiseen esitykseen on tuhlattu peräti kahdentoista jakson sarja! Samalla satsauksella olisi voinut tehdä myös jonkun kunnollisen ja uskottavan sarjan.

Onneton kyhäelmä
Moi! Sarja on todella mahtava ja sain joka jaksosta aina vain enemmän halua päästä armeijaan. Olen vasta 17 vuotta ja tyttö, mutta silti minusta tuntuu että haluan sinne vaikka siellä ei olisi sellaista kuin pelkovaara sarjassa on. Harmi että sarja loppui olisin mielelläni katsellut sitä vieläkin. Mutta olisiko tulossa jatkoa sarjalle jossain vaiheessa??? Haluaisin katsoa sarjaa vielä vaikka jatkoa sille. Ja näyttelijät olivat aivan huippuja niitä ei saa unohtaa!!! Varsinkin Harri Nousiainen ja Joonas Saartamo olivat kaikista parhaat.

Tyttö joka haluaa armeijaan
mahtava sarja oli!

lopo
Ihana ohjelma, maailman paras...

Girl
SUURI kiitos !!! sarja oli todella mahtava ja seurasin sitä joka jakson. en voi muuta sanoo, kun tällästä lisää. voisitteko vielä kertoo, kuka lauloi viimesessä jaksossa viimeisen laulun ? laulaja oli nainen ja ääni oli erikoinen. KIITOS.

Kim
Hei! Olen äidinkielenopettaja, joka on nauttinut suunnattomasti Pelkovaara-sarjasta. Sarja on ollut mukavalla tavalla erilainen ja raikas. Kielenkäyttö on ollut rikasta. Puhutaan vaikeistakin asioista, mutta ihminen ei ahdistu katsellessaan, vaan piristyy. KIITOS TÄSTÄ SARJASTA! Terveiset upealle Satu Silvolle, koska olen myös Valkealasta kotoisin.

Iloinen ope
Suomalainen, harvinaisen kepeäotteinen sarja, vakavien kysymysten äärellä. Hyviä näyttelijäntöitä tukuittain.

Timps
parasta pelkovaarassa: joka kerta olen tuntenut itseni positiivisella tavalla yllätetyksi. tämä on ehkä vähiten ennalta-arvattava ohjelma mitä olen ikinä nähnyt!
Kysymys: Onko pelkovaaraa tulossa myyntiin VHS:änä tai DVD:nä? Mahtava sarja, vaikka hieman saippuainen. Silti erittäin viihdyttävä!

Jaakko
Sarja on tosi hyvä. Harmittaa jo kovasti, kun loppuu ensi maanantaina. Vielä harmillisempaa on kun neljä ensimmäistä jaksoa jäi katsomatta. Tuleeko milloin uusintana? Tai videona kauppoihin? Kyselee yksi "fani"

Ulriikka
pelkovaara on ihan mielettömän hyvä sarja! ei ole moneen vuoteen ollut yhtä hyvää suomalaista tv-sarjaa. laittakaa sarja ihmeessä dvd:lle jossain vaiheessa, varmasti olisi menekkiä! tällaisia hyviä sarjoja kaivataan dvd:lle, eikä aina vain imeliä jenkkihapatuksia! jatko-osia jo odotellaan, vaikkei sarja ole edes päättynyt (:

*dixie*
upea ja erilainen suomalainen sarja. Hölmöjä, mutta koskettavia henkilöhahmoja. Helmi kaiken hömpän seassa. Onnittelut!!!

kirsi 42v
Pirun hyvä sarja, ihmettelen mistä kirjoittaja tietää nämä asiat. Luulin olevani yksi niistä harvoista jotka ovat perehtyneet HAARP:iin ja Maind Conroll tekniikkaan. Yleensähän Suomessa ei kansaa muu kiinnosta kuin idolsit ja missijuorut joten on tosi rohkeaa kirjoittaa vakavaa tosiasiaa sarjaan. Tosin tämä menee fiktiona suuremmalle osalle kansaa koska he eivät tiedä mistä edes on kysymys. Loistava sarja asia sisällön osalta, osa näyttelijöistä tosin on amatöörejä mutta ehkä parempi niin.

Master Erik
Suuret kiitokset! Ei ole olemassa montaa yhtä mainiota suomalaista sarjaa, jolle voi oikeasti nauraa. Ehkä olisi hyvä, jos useammat katsoisivat sarjaa ja huomaisivat ettei kaikkea ole tarkoitus ottaa haudanvakavasti! Amerikkalaisetkin voisivat ottaa mallia tästä..isänmallisia kun kaikki ollaan (:

Inkkis
Sarja on todella hyvä ja näyttelijät on hyviä... mutta kaikista paras on Ilkka Valkia eli Harri Nousiainen. Harmi kun sarja loppuu pian, kyllä sitä vois katsella enemmänkin. Ois kiva tutustua Harri Nousiaiseen paremmin, se on niin ihana. :)

Harrin lumoissa!
Uskomattoman loistavaa. Ei olisi ikinä uskonut että Yleltä vielä tulee jotain katsomisen arvoista. Monelta juttu menee aivan yli hilseen, sitä enemmän ihailen rohkeutta esittää haastavaa ja uutta luovaa ohjelmaa näinä tasapäistyneinä aikoina.

XZhilseshampoo
Mä oon kattonu vaan pari jaksoo vasta mut heti pääsin juoneen mukaan, aloin katella Pelkovaaraa kun mun pikkusisko katto sitä. Se on nykyään yks mun lempi sarjoista

Henna
Hyvä Pelkovaaran tekijät! Kerrassaan mainio sarja. Aito ja jotenkin niin sieluun käyvän suomalainen. Kaikki suhteet kohdallaan. Onnea ja menestystä edelleen!

Kaija Lehtonen 60 v
Paras suomalainen sarja tähän mennessä.

Markku
Katson ohjelmaa joka maanantai. Tämä on ehdottomasti paras Kotikatsomo jonka olen koskaan telkkarista katsonut toivottavasti teitä näkyisi vielä jatkossakin. Näkeekö teitä vielä joskus telkkarissa eli ketään teistä näyttelijöistä, kun olisi mukavaa seurata teitä ihan pidemmänkin aikaa?!

Suvi Koivula
Kiitos hienosta sarjasta. Olemme seuranneet sitä alusta alkaen ja keräännymme uskollisesti aina seuraamaan Pelkovaaran tapahtumia. Emme ota tätä haudanvakavasti, joten pienet protokollavirheet eivät meitä haittaa vaan keskitymme oleelliseen eli yllätyksellisen juonen seurantaan. Ohjelma on mukavasti "kotikutoinen" niin että sitä on helppo katsoa ja kiinnostus pysyy yllä. Olemme myös kiinnostunut Pelkovaaran tunnusmusiikista eli onko Soul Captain Bandiltä tullut levyä, jolla tunnusmusiikit + muut sarjan aikana esitetyt kappaleet olisivat ? Onko heiltä ilmestynyt yleensäkään levyä ? Täytyy sanoa että musiikkivalinta oli aika vinha, sillä emme normaalisti tämän tyylisestä musiikista välitä ja ensimmäisellä kerralla se ei heti sytyttänytkään. Mutta kas sitten napsahti !

Arja Hyvärinen
Voisko tällä porukalla toteutta jonkun Veikko Huovisen kirjan ??

markku
Todella hyvä sarja ja mä olen sentään tosi kranttu. Piristävän erilainen. Kiitoksia !!! Pelkovaaran avulla maanantaistakin selviää...

Taija
Naisena minua ihmetyttää tämä joidenkin miesten kova touhuaminen siitä miten sotilasasun eri osat pitää olla ja onko kuosit ja koristeet kunnossa. Lienee rauhanajan harrastajasotilaan intoilua. Upseeri-isäni sanoi aina että kukin huolehtii siitä mistä pystyy. Niin kai se on.
Kiitokset tekijöille mahtavasta sarjasta!! Loppua kohden paranee vaikka muutamia "alkeellisia" virheitäkin löytyy, kuten esimerkiksi se, että koko komppania palvelee lomapuvuissa!!! Idea on kuitenkin hyvä ja näyttelijä valinnat ovat osuneet kohdalleen... varsinkin Ilkkaa valitessa! Terveisiä ihanaakin ihanammalle Harri Nousiaiselle!!!!

Harriin rakastunut
hyvä sarja, katsoin eka osan mielenkiinnosta ja nyt tähän sarjaan olen jäänyt koukkuun. jotenkin elämänmakuinen esitys ja inhimillinen sellaisella tavalla, että katsomisen jälkeen ei jää ahdistunut olo. hyvä alkumusiikki (kuka,mistä?) terveiset vaan tekijöille ja näyttelijöille

lars rantanen
Sisällöllisesti mielenkiintoisinta draamaa mitä YLEltä on tullut kotimaiselta puolelta ikinä. Nyt kun vielä kuvaus, leikkaus, ja muu tekninen toteutus - surullisesti jököttäviä alkutekstejä myöten - saataisiin kaupallisten kanavien tasolle, niin YLEhän voisi alkaa pärjätä kilpailussa.
moi. sarja on tosi hyvä... joonas on ihan loistava... yks asia on vähän jääny vaivaan,et tuleeko tää sarja koskaan uusintana??koska en nähny niitä ekoja jaksoja ja nyt harmittaa...:( entä mikä on se tunnusmusiikki siinä sarjassa???se on osunu just eikä melkein oikeeseen....:)

minä vain
On se kumma kun on ihmisiä jotka eivät ymmärrä, että Pelkovaara on täysin fiktiivinen sarja jolla ei ole todellisuuden kanssa mitään tekemistä!? Ainoa todellinen asia siinä on se kylä, jossa sarjaa on kuvattu ja tietenkin ne hienot lapinmaisemat. Mielestäni täytyy ottaa oikea asenne seuratessa ko. sarjaa!!

Jukka ?
Moro!!! Kauko voisi välillä vähän ottaa rennomin ei tarttis olla niin äree aina. Vähän huumoria peliin kyl se siitä sitten lähtee mennemään. Lukeeko näyttelijät myös näitä palautteita? Oikeesti tässä ohjelmassa ei oo kun yksi hyvä näyttelijä ja se on ihan ehdottomasti Satu Silvo, mut kyln muutkin on hyviä. Satu on vaan niin hyvä ja se osaa näytellä luonnonllisesti. Terveisiä Satulle!!! P.S Jatka samaan malliin sua on ilo katselle.. T:Riikka

tytsi
Kalliin Tv-luvan maksaneena ottaa pattiin tuollaiseen p...ka ohjelmaan tuhlatut rahat!

Peestä
Sarja paranee loppua kohti. Mielikuvitusta on ollut kirjoittajalla. Kiitos

Anjuska
Terkkuja Pentti Reunaselle !!

h.reunanen
Mihin Armi lähti pitkin tietä meni...ties minne. Taitaa varuskunnassa olla tippatädin paikka vapaana...

h.reunanen
Yleensä kaikki mikä menee yli oman ymmärryskynnyksen tai jos tajuaa, että joku onkin vähän fiksumpi kuin itse onkaan....aiaiai kun se ärsyttävää. Tämä koskee myös TV-ohjelmia. Fiksut pärjää aina. Fiksut pystyy manipuloimaan muita miten tahtoo, näistä joistakin ärsyyntyneiden ihmisten kommenteista huomaa hyvin, missä kunkin kusiraja kulkee. Onnittelen Pelkovaara draama-komedian tekijöitä, kaikesta huomaa, että tekijät ovat ammattitaitosia. Nautin erittäin paljon juuri siitä naisellisesta näkökulmasta Pelkovaara-sarjassa. "Baretti on päässä kuin kokin lakki"...usein tällaisten päiden sisällä on paljon ideoita. Silti rakastan kaikkia kadetteja ja kaikkea mikä liittyy Suomen armeijaan. Tiedän, että moni kadehtii kadettejakin, sillä kaikista ei tule millään kadettiakaan.

kyky
Ikävä kyllä sarja on todella epäisänmaallinen ja liikaa virheitä sisältävä antaen todella huonon kuvan maanpuolustuksesta Suomessa.

Harmi
Ylellä on kuulemma säästökuuri meneillään... tuotannossa ja ammattinsa osaavissa ihmisissä säästetään ja se näkyy. En ole oudompaa sarjatekelettä nähnyt. Ja kuka kumma ne sarjan musiikkivalinnat on tehnyt??

Tintti
Kiitos hyvästä kotimaisesta sarjasta! Lisää vain tämän kaltaisia sarjoja, jotka eivät jatku loputtomiin, vaan kertovat jonkin tarinan huumorilla. Tanja Kangas on tosi hyvä "löytö". Meillä katsoo koko perhe (17-54 vuotiaaseen) sarjaa. Onko tämä määriteltävissä satiiriksi? Farssiksi tehdyksi satiiriksi? Ihan vain komediaksi? Vai miksi?
Loistava ohjelma.Panu tykkkää paljon.

Paunu
Pari faktaa: 1. baretteja ei pidetä päässä kuten kokin hattuja. 2. kantahenkilökunnalla ei ole aselajitunnuksia maastotakin hihassa. 3. Maastopuku 91 on loma-asu, eikä alokkaat/taistelijat todellakaan käytä sitä harjoituksissa. Ei luulisi olevan kovin vaikeaa ottaa selkoa tälläisista pikkujutuista ennen sarjan kuvausten aloittamista. Itse asiassa vielä suurempi moka on koko ajan tapahtuva epäsotilaallinen sähellys, härvääminen ja esimiehelle vastaan väittäminen. Nämä ovat niitä seikkoja, joilla sarjaan olisi saanut enemmän realistisuuden tuntua, mutta näköjään laatu tuntuu olevan sivuseikka. Odotin sarjaa suurella mielenkiinnolla, mutta nyt en pysty edes katsomaan sitä. Ja mitä tulee nimim. Huono sarja kommenttiin, niin siviilihenkilöt todellakin pyörivät PV:n tutkimustehtävissä mukana. Satun nimittäin tietämään.

II/01
Javittuseonviimenenkerta kun minun lupamaksulla alatte tehä akkojen kirjottamaa ja ohjaamaa sotakuvaa, pitäshä tuo tietää jo ennen alottamista että persiikshän se mänöö. Tällä mänöllä sanon luvan irti ja tollotinloota lentää raunijolle, siinä rytäkässä tippuu konkurssiharavahii katolta.
Makuja on tietysti monia, mutta kyllä lapin maisemat ovat ainoa positiivinen asia koko sarjassa. Ohjaajalla ei ole mitään käsitystä Tv- tai elokuvakerronnan perusteista. Jos vertaa Pelkovaaraa jo hyväksyttyyn halpissoopaan, esim. saippuasarjoihin, eivät sarjan tekokustannukset VOI olla missään suhteessa tuotettuun laatuun nähden.
En ole katsonut yhtään jaksoa enkä varmaan tule katsoneeksikaan, ajauduin tänne YLE:n etusivun kautta. Luin kuitenkin sivuja ihan mielenkiinnosta ja ihmismieli on kyllä hämmästyttävä. Alta löytyy seuraavat kaksi kommenttia: - On upeaa ja rohkeaa tehdä selvästi rauhanaatteen puolella olevaa sarjaa armeijamiljööseen. Kas kun ei Puolustusvoimat ole kieltänyt tuotantoa? (Anette) - Mä en tajua mikä voima saa jonkun tekemään täysin epärealistisen ja harhaanjohtavan pr-sarjan niin sairaalle instituutiolle kuin armeija. Täytyy aikamoinen militantti olla toi käsikirjoittaja... (vittuuntunut) Merkillistä vai mitä!?! :)

jussi
Palaute on että piti muuttaa kanavaa, miksi? pitää kiroilla ja roisia kieltä aina näytelmissä nykyään viljellä, ei sitä viitsi illalla enää moista roisia kuunnella. Onko pakkosyöttää sontaa kun voisi huumoria muutenkin viljellä.Ei tämä ainakaa mitään "kulttuuria" ole.

Anjuska
Hei! Minä olen pitänyt paljon Pelkovaara ohjelmasta ja toivon,että Pelkovaarasta tehtäisiin uusia jaksoja. Voisitteko vastata minun palautteeseen?

Niko Salenius
moi Ilkka on söpö ja haluaisin olla kuin mirka

Maiju
Moi! Kiitos hyvästä sarjasta! Alkuun tuntui että onpa tyhjänpäiväinen sarja.Mutta aloin katsoa kolmannesta jaksosta ja nyt en voi kerta kaikkiaan jättää väliin.Erityiskiitokset Satu Silvolle loistavasta työstä,samoin kuin Harri Nousiaiselle. Harmittaa tosi suuresti kun pari ensimmäistä jaksoa jäi katsomatta. Kiitos vielä kerran!

Ulla
Sarjaan olennaisesti liittyvä revontulien tutkinta on sinänsä jo mielenkiintoinen sisällön osa. Vielä mielenkiintoisemmaksi sen tekee kun tiedostaa että kyseessä on amerikkalaisten huipputehokasta, monipuolista ja ihmisoikeuksia loukkaavaa sotateknologiaa, jonka mm. Euroopan parlamentin ulko- ja turvallisuusasiain sekä puolustuspolitiikan valiokunta luokitteli mietinnössään 14. tammikuuta 1999 diaarinumero A4-0005/99 seuraavasti: Valiokunta "pitää Alaskassa toimivaa, jonosfääriä manipuloivaa amerikkalaista HAARP-järjestelmää,joka on vain osa elektromagneettisen aseistuksen kehittämistä ja käyttöä sekä sisäisessä että ulkoisessa turvallisuuskäytössä, esimerkkinä kaikkein vakavimmasta nousevasta sotilaallisesta uhasta, joka kohdistuu maailman ympäristöön ja ihmisten terveyteen, koska sillä pyritään sotilaallisessa tarkoituksessa puuttumaan erittäin herkän ja tärkeän biosfäärin kerroksen toimintaan, vaikka kaikki sen seuraukset eivät ole selvillä, ja kehottaa komissiota, neuvostoa ja jäsenvaltioita painostamaan Yhdysvaltojen hallitusta, venäjää ja kaikkea muita edellä mainittuun toimintaan osallistuvia valtioita lopettamaan hankkeensa ja laatimaan kansainvälisen sopimuksen, jolla tällaisten aseiden käyttö kielletään." Valiokunta painottaa myös tidotuksen tärkeyttä jäsenvaltioiden hallituksille, puolustusvoimille ja kansalaisille. HAARP -teknologian monista mahdollisuuksista mainittakoon että se mm. sisältää menetelmät joilla voidaan realisoida aikaisemmin yleensä scifi puolella mainitut MIND CONTROLL/SYNTHETIC TELEPATHY toiminnot.Yllämainitusta Ulko- ja turvallisuusasiain sekä puolustuspolitiikan valiokunnan mietinnöstäkin käy ilmi että ihmisten kayttäytymistä ja ajattela voidaan ohjata HAARPin tuottamilla ELF aalloilla (extrem low frequency) aivoihin vaikuttamalla. Asiasta voitte ottaa selvää internetin kautta heittämällä googleen vaikkapa: HAARP project tahi HAARP ja perään kiinnostuksesta riippuen mindconroll, weather warwear jne. Sapere aude! kuten vanhat roomalaiset tapasivat sanoa tämäntyyppisissä tilanteissa. Ja tuohan tarkoittaa tietenkin "Uskalla tietää!"

Seppo Kinnunen
Kuinka näin huono ohjelma voi päästä televisioon... Todella ärsyttävää yli näyttelemistä... Ja armeijan kanssa tolla touhulla ei oo mitään tekemistä... Siviilit pyörii niissä tutkimustehtävissä mukana... Ei oo oikeesti mahdollista... Toivottavasti loppuu tämäkin paska pian......

Huono sarja
Älyttömän hyvä sarja, aluksi katsoin sitä vain sen takia koska se oli kuvattu Syväjärvellä. Mummolani sijaitsee siellä. Mutta nykyään olen jäänyt siihen koukkuun myös juonen takia! Näyttelijät ovat hyviä, etenkin Santtu! Miksi täällä pelkovaara-sivuilla ei voinut olla enempää kuvia sarjan tekovaiheista, kuten Syväjärven asukeista, jotka olivat avustamassa sarjan teossa? Olisi mielenkiintoista ollut nähdä omia sukulaisiaan ja tuttaviaan! :) Kiitos hyvästä sarjasta!

Terkut Syvikselle!!
kiitos mukavasta ja mielenkiintosesta sarjasta. S SILVOLLE erikoisterkut. Mistä muuten sarjan idea alunperin lähti, onhan aihe nykyään päivänpolttava.(nato ja suomi)

mika
Osuin nyt vasta katsomaan ja olen vähän ihmeissäni. Eihän tämä ole mitään sellaista mitä on saanut tämänkin palstan arvosteluissa lukea. Pitäisi ehkä katsoa ohjelmia ennen kuin haukkuu niitä. Tai kehuu sen puoleen. Minä ainakin pidin sotilasvala-osasta kovasti, vaikka oli hieman vaikea ensin seurata kun ei tunne henkilöitä. Ilkeä kapteeni on hauska, naiset sotaväessä uusi aihe ja erittäin mielenkiintoisia hahmoja sekä upea kuvauspaikka. Loppu oli liikuttava.

metsien nainen
Luettuani tällä palstalla erään pitkän pitkän kirjoitusken, joka oli kauden korventaman ihmisen kirjoittama. Mutta mitään et raukka sille mitään voi, että minä ja valtava määrä muita Pelkovaaran seuraajia pidämme siitä kovasti etkä pysty estämään meitä seuraamasta sitä. Paljastit vain oman sisäisen köyhyytesi.

Lede
siis ihanat sivut mä oon aina ollu pelkovaara fani mä vaan sitä mietin että onko oikeasti olemassa paikkaa kun palkovaara?musta pelkovaara on kiva ja hauska ja olen itsekkin kiinnostunut vähän armeijasta

henna 11w
Pasaselle: käy ulkona välillä. Keneltä tahansa menee suhteellisuuden taju, jos kolmekymmentä vuotta tuijottaa ehdollistuneena televisiosta kaiken mitä sieltä tulee.

hoitotyössä oleva
Piristävän hyvä sarja. Hyvät näytteliät ja todella hyvä käsikirjoitus.

Heke
pelkovaarahan taitaa olla ensimmäinen kerta suomen televisiossa kun on saamelainen hahmo joka on korkeasti koulutettu ja fiksu. ei ole saamelaista näyttelijää viitsitty etsiä mutta onhan tuo saariluoma parempi ku ei mitään. lisäksi lapin kylä joka ei olekaan kännisille lomailijoille tarkoitettu hiihtokeskus, ja vielä pistävät herroille vastaan. siinäpä liian monta vaikeata asiaa toisille etelän ihmisille.
Ihana ohjelma. Ja isikin näyttelee hyvin...

Inka
tää on paras sarja aikoihin minkä oon kattonut!

krista
Pelkovaara on hyvä sarja!! Ulkokuvauspaikat on parhaita (oikea lapin luonto)!!! Tuttuja kasvoja on kehissä...!! Terveiset Syväjärveltä!!! *hali miespuolisille näyttelijöille*=)

Jam
Odotan mielenkiinnolla, mitä revontulilla tai revontulien avulla on keksitty kehitellä. Raikas kiva sarja, uusia mielenkiitoisia kasvoja. Olen kyllästyntyt niihin ijänikuisiin näyttelijäperintöprinsseihin, joita TV:ssä joutuu ilta illan jälkeen katsomaan.

Lede
todella mielenkiintoinen sarja! ja MAHTAVA löytö tuo harri nousiainen.. laittaa ihan sydämen sykkimään.

Sotaleski
pelkovaara on kuvattu lapissa ja pyhän maisemissa ni se on helsinkiläisten mielestä huonoa ja halpaa. pitäs olla helsinkiläisiä kerrostaloja vaan ni se olis sitte niin helvetin hienoa.

city-nunnuka
Erinomaista - hieno sarja. Palauttaa uskoa suomalaiseen osaamiseen. Useita hyviä näyttelijäsuorituksia mm. Nousiainen, Lempinen ja Peltonen. Lisää tätä.

pj
Tää on sairaan hauska sarja. Näyttää herättävän voimakkaita reaktioita puoleen ja toiseen, ihan loistavaa!!!
Yleensä TV-1:n kotikatsomo tarjoaa luotettavaa draamaa; ei aina ihan parasta tasoa, mutta kuitenkin kelpo katsottavaa. Jos joskus mukaan lipsahtaa heikompi teos, seuraava on yleensä jo sitä parempi, laatu pysyy keskimäärin tasaisena.

Mutta miten on mahdollista, että nyt mukaan on päässyt Pelkovaaran kaltainen harjoitustyö? Eikö Ylellä ole minkäänlaista sisäistä laadunvalvontaa? Asiaa ei voi kuitata enää olankohautuksella, koska moinen sepustus vie 12 maanantaita parasta katsomisaikaa.

On vaikea yksiselitteisesti eritellä, missä Pelkovaara epäonnistuu pahiten. Pitäisi kai vastata: kaikessa.

Tarinankuljetus on köyhää, peräti tökeröä. Tekijät eivät osaa viedä teemoja eteenpäin tai syventää niitä; he kauhovat sieltä täältä kymmenittäin yhdentekeviä aiheenpätkiä, joiden käsittely jää sekavaksi ja pinnalliseksi. Juonenkäänteet ovat kuin peruskoulun ala-asteen oppilaiden omatekoisesta harjoitusnäytelmästä - paitsi, että koululaiset löytävät vähistäkin eväistä sentään jotakin kiinnostavaa. En tiedä, onko Pelkovaaraa tarkoitettu ylipäätään uskottavaksi; pelkään, että ainakin välillä ollaan tosissaan. Jos realismiin ei kyetä, ammuttaisiin sitten edes reilusti yli.

Näytteleminen (lukuunottamatta Taisto Reimaluotoa ja Kaija Pakarista; sääliksi käy ammattilaisia amatöörien seassa)on surkeaa, kuvakerronta kankeaa. Minkä kylän tahansa kesäteatterissa tehdään parempaa puskakomediaa - eikä Pelkovaara onnistu olemaan edes tahattomasti hauska; se ei naurata millään tasolla.

Tekijöiden puolesta ei silti oikeastaan edes hävetä. He tekevät varmaan sen, mihin heidän kykynsä riittävät. Enemmän hävettää ja nolottaa tuottajien ja koko Ylen puolesta: kuinka moiset harrastelijat päästettiin suoltamaan potaskaa vastuulliselle ohjelmapaikalle? Jos Pelkovaaraa esitettäisiin yöllä klo 01.00, se ei niinkään häiritsisi (eikä tasoltaan erottuisi juonnetuista chateista ja muusta kevytroskasta), vaikka lupamaksuvaroja olisikin käytetty joutavanpäiväiseen tuotantoon.

Mutta miksi Kotikatsomon paikalla, miksi! Itsekin olen niin ehdollistunut ja tottunut katsomaan TV-1:tä maanantai-iltaisin, että minun on vaikea irrottautua ruudun äärestä, vaikka sieltä tulisi Pelkovaaran kaltaista päätöntä ja hännätöntä hölmistelyä. Luulisin, että kailtaisiani on muitakin. Siksi Pelkovaaran suosiota ja tasoa ei todellakaan voida mitata katsojaluvuilla.

Tämä nyt on pakko sanoa. Vaikka eritoten MTV-3 on erikoistunut huonojen ohjelmien esittämiseen - ja huonous tuntuu lisääntyvän vuosi vuodelta - Pelkovaara lienee yli 30 vuotisen TV-katsojanurani toiseksi huonoin sarja. Ehkä aavistuksen vielä huonompi oli kymmenisen vuotta sitten TV-2:ssa esitetty Kemmon veljesten "saippuadokumentti" Heartmix.

Uidaan todella syvällä. Valitettavaa, Yle.

Jarmo Pasanen
Kapt. Kontkanen! Saatanan Kontkanen, hylkäsit loma-anomukseni! Mätimatikat pyydän, kuivalihat ripustan ja jälkipurennan hoidan. 26.02. lähden puntikselle, palaan noin kuukauden kuluttua. Vahdi Sinä säteilyvehkeitäsi! Alik. Ollinen

Jukka Ollinen
Kiitoksia! Kerrankin vähän nuoremmille aikuisille suunnattu sarja joka ei sijoitu kaupunkiin .Hyvät näyttelijät ja kauniit maisemat.=)

Anna
Moi!!! Pelkovaara on todellaki hyvä sarja....paras! Tota mulla olis semmonen kysymys et sit ku kaikki 12 jaksoo on näytetty niin onko jatko osia tulossa vai loppuuks se kokonaan siihen?? Terkkuja joonakselle!

mimmi
On upeaa ja rohkeaa tehdä selvästi rauhanaatteen puolella olevaa sarjaa armeijamiljööseen. Kas kun ei Puolustusvoimat ole kieltänyt tuotantoa? Kerrassaan ainoalaatuista Suomessa, että draaman tekijät teatterin ulkopuolella uskaltavat ottaa asioihin kantaa muuhunkin kuin nuorten kaupunkilaisaikuisten seksipulmiin.

Anette
Aikaisemmin kommentoineelle: useimmat elokuvat kuvataan yhdellä kameralla. Sitä varten otetaan juuri monia ottoja, että saadaan kaikki eri kulmat. Ihan Hollywoodissa asti. Että turha on vain yhdestä kamerasta hermostua, monikameratekniikka ei tee sarjasta hyvää tai huonoa.

Koistinen
Kiitos loistavasta Pelkovaara-sarjasta. Maanantai-illan uusi koukku-sarja. Loistavat henkilöhahmot ja juoni tekevät sarjasta hauskan seurattavan. Ja se musiikki... Sopii loistavasti sarjaan. Tällaista lisää.

-k
Todella hyvä sarja!!On kivaa nähdä Joonas Saartamo tällaisessa roolissa.Hyvää jatkoa Joonaksen näyttelijän uralle,ja pikkusisko vai isosisko Venlalle terkut=)

catriina
Kuka vastaa tämän moskan syöttämisestä katsojille? Jos teillä ei ole makua, niin tässä vinkki: tekeleenne on sitä itseään.

mies lapista
saisiko sitä kameraa enää yhtään kauemmaksi siitä mitä kuvataan? kyllä sentin korkuinen näyttelijä tv-ruudulla on jo liikaa! pystyy samaistumaan tunnetiloihin melkein yhtä hyvin kuin jalkapallomatsin kokokentän kuvissa. onko kuvaaja urheiluruudusta lainassa?

jiipeekoo
Rohkea, hyvä ja erilainen sarja, jollasia pitäis tulla enemmänkin! Musiikki on sarjaan sopivaa ja sarja antaa realistisen kuvan armeijasta, tosin enää ei varmaankaan noin pieniä pataljoonia ole. Hienot maisemat ja nuorekkaat näyttelijät. Muita näyttelijöitä ei vielä tähän mennessä ole paljoa näkynyt kuin tuo pääseitsikko, mutta eiköhän niitä vielä nähdä. Sarja on ehkä turhan lyhyt, vain 12 osaa?

Antti
Mahtava ja realistinen sarja tämä pelkovaara! Kiitos ylelle että olette ottaneet näin hyvä sarjan valikoimiinne!

Jarkko 21 v
Kannattaako tälläista kamalaa kohellusta esittää parhaaseen katseluaikaan... Tässä on hauskuus ja älykkyys kaukana..

Birgitta
näyttelijät on hyviä... joonakselle vaan turhan rauhallinen rooli... pystyis parempaanki... en oikeen ikinä ymmärtäny, ku kaverit kuolas jonkun julkkiksen perään... nyt ehkä vähä paremmin... ja jos multa kysytään, et millanen ois unelmieni mies ulkosesti, ni se ois niinku nousiaisen hartsa:) sarjaa en ala spekuloimaan... ei oo kokonaisuus oikeen harmottunu kahen jakson jälkeen...

Inkku
On tyhjää maksaa Tv- Lupaa kun jatkuvasti joka ohjelmassa näytetään liikaa seksikohtauksia! alastomuuuta, ja väkivaltaa ,ja surmaamista ! joka ikisellä kanavavalla.
Kyllä oli yllättävä kakkosjakso. Ei ole ihme että se Ilkka haluaa pois kotikylältään. Näyttelijät olivat aivan mahtavia. Tunnelma oli niin tiivis ja kiihkeä että tuntui kuin olisi itse ollut riidassa mukana. Hippi on todella outo ja jees. Hieno löytö.

kristiina
arvoisat ylen draamaohjelmien tuottajat! en ole eläissäni nähnyt näin huonosti tehtyä draamasarjaa, kuin pelkovaara. olen harrastanut teatteria yli 10 vuotta, sekä katsojana, että näyttelijänä ja voin vakuttaa, että huonoimmassa näkemässäni harrastajakesäteatterissakin näytellään paremmin, kuin pelkovaarassa. tosin, jos käsikirjoitus on heikko ja ohjaustyössä ei ole mitään otetta, ei ihme että ammattinäyttelijöittenkin roolityö tökkii. 12 osaa???????!!!!!!!!!!! haloo!!!!! arvoisa yleisradio, te jotka olette aikaisemmin tuottaneet laatu draamaa, verrattuna esim. maikkariin. lopettakaa seitsämän ja pelkovaaran tyyppisten halpisohjelmien tuontato ja keskitykää laatuun. esim. raid, vuoroin vieraissa ja pieni pala jumalaa ovat hyviä esimerkkejä korkealuokkaiseta draamasta. en tarkoita että näitä pitäisi lähettää uusintana, vaan luulen että maassamme on edelleen hyviä draamasarjojen tekijöitä. pelkovaarasta mulle riitti kaksi jaksoo. sori vaan. parempia aikoja odotellessa.........

vilhjalmur
Hei! Yllättävän hyvä sarja.Sai jo toisen kerran tv:n ääreen ja lisää odottamaan. Harri (Ilkka) on söötti ja ihana ääni.Osaa murteen.

Satulle terkkuja
Ei voi olla totta... Miten se voi riittää että kuvataan yhdellä kameralla? No ei mitenkään kun se ei pelkästään tee hyvää sarjaa ei millään kun kaikki on pielessä voi hyvänen aika. Murre? Täh? Pirteä sotavateraani? Onko sillä pitkätukalla edes hampaita suussa? Miten jokainen repliikki saadaan sanottua, etteivät ne tarkoita mitään? Yle 1 ei jumalauta!
Täyteläistä paskaa alusta loppuu. Ohjaana en kehtaisi edes kaupungilla kulkea. Kuinka voi tehdä näin huonoa ohjelmaa???? Aikuiset ihmiset!!! Haloo!!! Naurettavaa sakkia koko porukka. Aikuiset ihmiset tekee alakoululaisten kesänäytelmää kalliilla rahalla.

Sami
huh, huh mitä roskaa! Näyttely suoritukset ontuvat ja ohjaus sitäkin enemmän. Olen tyytyväinen etten maksatelevisolupamaksua ja tue samalla tällaisen roskan tuotantoa. Aihe on hyvä, jolla voisi saada suuretkin katsojaluvut, mutta toteutus täysi susi. Pelkkä epärealistisuus ei haittaa, mutta amatööritoteutus sitäkin enemmän!

reservin matruusi
LOISTAVAA!!!!!!!! kerranki tv:stä tulee jotain järkevää.......! tää ohjelma on kyllä varmaa tarkotettu vanhemmille ku mä mut silti...! tätä voi kyllä kattoo nuorisoki... kai? joo tuolla oli joku kirjottanu et satu silvon saa kaikki typerät roolit esim pekoissa pipsa... mutta ei se oo nii.....! satu oot paras....... (naisnäyttelijä)....! hyvät jatkot koko porukalle.....!

jassu
Hei! Satu Silvo on mahtavan hyvä näyttelijä, mutta miehuuskoe on jo nähty.

Rauno Wuorinen
meneekö armeijalla niin huonósti, että täytyy tällä lailla houkutella vapaaehtoisia. "intissä onkin hauskaa hihii"

Jopi
hei. armejan hommista kiinnostuneena oli pakko aloittaa sarjan katselu. en ole koskaan katsonut kotikatua enkä salattuja eläimiä, siis yhtä osaa enempää, enkä niitä muitakaan. mutta tämä oli aivan muuta. hyvä ! varmasti katson joka jakson. naiskirjoittaja ja ohjaaja, sekin hyvä. nauroin ääneen, harvinaista. ja mummulle silmäruokaakin !!!! mitäs vielä kehuis ? no, ainakin odotan jo seuraavaa jaksoa.

semi
Enpä ole ennen palautetta antanut nyt tekee mieli, pakko ei ole. Voi hyvänen aika mikään ei toimi mielestäni ei millään osa-alueella
Kiitos erittäin mukavasta ohjelmasta...vaikkakin vasta ensimmäinen jakso on katsottuna.. ja kerrankin kuvauspaikkana on pohjoinen!!!

vielä pohjosempaa
Eka osan perusteella luvassa hyvä sarja. Terkkuja Armille ja komppanialle !!

Harri Reunanen (lomalla 02.02. alk,7vrk)
Hyvä ohjaaja, hyvä käsikirjoittaja. Olette tehneet ihmeteltävän surkeaa työtä. Suomalaisena katsojana minua hävettää jo se, että Pelkovaaraa ylipäänsä näytetään televisiossa. Vielä pahempaa on se, että te kaksi olette niin estottoman ylpeitä kättenne työstä. Eikö teitä hävetä? Luomanne sarja on ensimmäisen jaksonsa perusteella kertakaikkisen huono, eritoten juonensa, dialoginsa ja henkilöhahmojensa perusteella. Pekko Aikamiespoikakin päihittää teidän tekeleenne. Eikö teitä hävetä?
Olipa pitkästä aikaa pirteä uutuus tämä Pelkovaara! Varmasti alan seuraamaan sarjaa, sen verran mukavasti tehty oli ainakin 1.osa. Hieno homma!!

Juke
Mahtavaa.....sarjan ensimmäinen jakso ylitti odotukseni....mielenkiinnolla odotan seuraavia jaksoja!!!!!!!! Tiedän hieman sarjan tekovaiheista ja on mahtavaa huomata, että amatöörien avullakin voidaan saaha aikaseksi katottava sarja.....Lisää tällaisia....

Lapin Tyttö
Sarja on minusta todella hyvä (ensimmäisen jakson perusteella tosin)! Ohjaus on erinomaista. Näyttelijät ovat "tuoreita" ja reippaita. Ennenkaikkea käsikirjoitus näyttäisi toimivan loistavasti. Pitkästä aikaa todella onnistunut tuotanto. Toivottavasti loput 11 osaa ei tuota pettymystä. Sarjan miljöö on mielenkiintoinen, idea tuore myös ja huumori on osuvaa. Kiitos. Terveisiä näyttelijöille ja tuotantotiimille!!! Kysymys. Saavuttiko avausjakso sille asetetut katsojamäärätavoitteet? Yli vai alle?

fiktio
Onpa omalaatuinen, posiitiivisesti kummallinen sarja tämä Pelkovaara. Yllättäviä käänteitä, ainakin ensimmäisessä jaksossa. Odotan innolla jatkoa. Lisää tätä. Omaperäisyys on harvinaista näinä päivinä. Onnea!

reidar
Kyllä täytyy sanoa,että en olisi voinut paljoa enempää olla pettynyt sarjaan. Siihen verrattuna mitä etukäteen odotin niin tämä oli aivan hirveätä. Kokonaisuuden takia näyttelijät ym. oli niin paikallaan junnaavaa moskaa kuin olla voi. Täytyy sitä kuitenkin pari jaksoa varmaan vielä katsoa toivottavasti ei tahti jatku samana. Sori vaan tekijöille ja muille mutta ihan oikeesti ruvetkaa vaikka jakamaan mainoksia. elkää enää päästäkö tällästä pilaamaan kotikatsomon laatua.

tarantino
Pelkovaara on tosi hyvä sarja! Näyttelijät on just sopivia=) Kuvauspaikkaki on ollut aivan mahtava!!! ihana luonto ja rauhallisen näkönen mesta=) terkut kaikille näyttelijöille!

stadin muija
Oli tosi kamalaa katsoa Satu Silvon seksi kohtausta. Yök!!!! Onko pakko????!!!!

Outi
Pitääkö sitä lähteä tekemään tämmösestä aiheesta sarjaa? Peinet faktavirheet tämmösessä halpatuotannossa ymmärrän,mutta tämmöstä kukkua. Tää on vähän niin kun metallimies lähtis vetämään sisustusohjelmaa. Edes pientä kunnianhimoa toivoisin sarjoiltakin.

Jakku
Kun pääähenkilö eli nuori alokas on laitettu puhumaan ns. lapin murretta, olisi tietenkin ollut hyvä, että se murre olisi kirjoitettu kunnolla. En tunnistanut kotiseutuni tai oikeastaan paljonkaan edes yleisen lapin murteen "oikeaa muotoa", ja ihmeellisintä oli se, kun kaikki muut paikalliset puhuu melkein mitä sattuu. Ei olis ollut lienee hankala antaa vaikka paikallisen äidinkielen opettajan tehdä tarkistusta murteen muodolle, ja päähenkilökin olisi voinut hieman paremmin ottaa sen opettelun tosissaan. Muuten ihan hauska sarja. Hieman antaa tyhmää kuvaa lapin ihmisistä, mutta menköön se hauskuuttamisen piikkiin. Kieliasia kyllä harmittaa sarjan tekijöidenkin puolesta!!

lapin tyttö
hyvä sarja suomalaisesta luonteesta

late
Mä en tajua mikä voima saa jonkun tekemään täysin epärealistisen ja harhaanjohtavan pr-sarjan niin sairaalle instituutiolle kuin armeija. Täytyy aikamoinen militantti olla toi käsikirjoittaja...

vittuuntunut
Sarjan alkujakso vaikutti muuten hauskalta, mutta miksi ihmeessä yksikään "paikallinen" ei puhu murretta joka edes hieman muistuttaisi pohjoisen murretta. Tekee epä-aidon vaikutelman. Itse olen Etelä-Suomesta, mutta sukua asuu Syväjärvellä ja murre on sitä kautta sangen tuttua.

Sini


Takaisin ylös