Petri Kokko: Me emme ole enää instituutioiden vallankäytön välineitä

Julkaistu Pe, 24/10/2008 - 15:00
  • Petri Kokko (Kuva: Tomi Mikola)
  • Aina kun on vallankumous käynnissä, se on pelottavaa monille, koska sen myötä syntyy paljon uusia mahdollisuuksia.

Petri Kokko (1966) on ainakin työuraltaan yksi suomalaisen, jos ei nyt musiikki-, niin ainakin mediateollisuuden monimuotoisimmista vaikuttajista.

Parhaiten Kokko tunnetaan taitoluistelijana. Mies on sittemmin toiminut mainonnan ja liikkeenjohdon alalla ja 23. lokakuuta 2006 hänet nimitettiin Googlen ensimmäiseksi Suomen maajohtajaksi.

Onko Googlen tarkoituksena valloittaa maailma?

Googlen tarkoituksena ei ole valloittaa maailmaa, vaan auttaa ihmisiä löytämään ja käyttämään verkon sisältöjä paremmin ja nopeammin. Google pyrkii Kokon mukaan myös pysyttelemään vahvasti tällä alueella.

- Meillä ei ole mitään intressejä sisällöntuotannon suuntaan, uskomme vahvasti yhteistyöhön kaikkien tahojen kanssa.

Googlella ei ole tarkoituksena hallita koko palettia niin kuin esimerkiksi Applella, joka on luonut kaiken itse aina tekniikasta ohjelmistoihin asti.

Millä tavoin internet on muuttanut maailmaa?

Kokon mukaan verkko syö instituutioiden ja suurten korporaatioiden voimaa vaikuttaa ihmisiin ja heidän kulutustottumuksiinsa.

- Me emme ole enää instituutioiden vallankäytön välineitä, vaan meillä on yhdessä voimaa vaikuttaa ja saada asioita aikaiseksi.

Kokon mukaan internetin muutos on ollut nopeaa ja se on tapahtunut ihmisten ja käyttäjien voimasta.

Kokon mukaan 70-luvun ajattelua harjoittavat tahot myös pelkäävät internetin aiheuttamia muutoksia.

- Aina kun on vallankumous käynnissä, se on pelottavaa monille, koska sen myötä syntyy paljon uusia mahdollisuuksia. Valta vaikuttaa kulttuuriin on internetin myötä siirtynyt käyttäjille ja kuluttajille.

Audio- ja videotiedostot

Kuvagalleria

  • Petri Kokko
  • Petri Kokko