Retromusiikin juhlaa

Julkaistu Ti, 18/11/2008 - 12:50
  • Fatboy (Kuva: Fatboy)
  • Tukholmalainen sekstetti liikkuu sujuvasti 50-luvun rock’n’rollista Twin Peaks -sarjan unenomaiseen tunnelmointiin. Laulaja Thomas Pareigisin esikuvia ovat ilmeiset Roy Orbison ja Chris Isaak.

Syksyn odotetuimpia klubiesiintyjiä on Fatboy, mikäli kriitikoihin on uskominen. Rootsy kehuu uutta In My Bones -albumia parhaaksi ruotsalaislevyksi ikinä ja Viihdeimperiumi ilmoittaa sen olevan komeimpia levyjä tänä vuonna. Vakuutena arvostelun perässä loistaa viisi tähteä eli paras mahdollinen tähtiluokitus.

Helsingin Sanomat kehuu bändin koostuvan vanhoista tyylitajuisista punkkareista, ”jotka kanavoivat energiansa mieluummin tummasävyiseen amerikkalaiseen musiikkiin kuin pitävät kiinni punkin aggressiivisesta eetoksesta.”

Tukholmalainen sekstetti liikkuu sujuvasti 50-luvun rock’n’rollista Twin Peaks -sarjan unenomaiseen tunnelmointiin. Laulaja Thomas Pareigisin esikuvia ovat ilmeiset Roy Orbison ja Chris Isaak. Todennäköisesti ohjaaja David Lynch ja entinen Smiths-solisti Morrissey ilmoittautuisivat faneiksi heti jos kuulisivat yhtyeen musiikkia.

Myspace-sivuillaan yhtye kertoo omiksi vaikutteikseen ”vanhan kantrin, rockabillyn ja suomalaisen kansanperinteen.” Ei siis ihme, että täällä ollaan korvat höröllään.

Fatboy esiintyy tänään Helsingissä, huomenna Turussa ja torstaina Tampereella.