Yhteiskunnallisen elokuvan ja taiteen festivaali Lens Politica starttaa Helsingissä

Julkaistu Ke, 19/11/2008 - 12:50
  • WWJB? (Kuva: wwjb.com)
  • Pastori Billyn performanssiesitys julistaa, veisaa ja manaa henkiä kunnon amerikkalaisen evankelistan tapaan.

Tänään alkaa yhteiskunnallisen elokuvan ja taiteen festivaali Lens Politica Helsingissä. Elokuvien, klubien ja taidenäyttelyiden ohella järjestetään keskustelutilaisuuksia maailmanpolitiikasta ja taiteilijoiden ilmaisunvapaudesta.

Mitä Jeesus ostaisi?

Avajaiset pidetään tänä iltana Kiasmassa, jolloin nähdään dokumenttielokuva What Would Jesus Buy? Elokuva kertoo miehestä, joka matkustaa ympäri Amerikkaa missionaan pelastaa maa pakonomaisesta ostosmaniasta. Kulutuskulttuuria vastaan taisteleva saarnamies pastori Billy ja hänen Stop Shopping -seurakuntansa aiheuttavat väkivallatonta sekasortoa siellä missä kulkevat.

Seurakuntalaiset täyttävät kaupat kysellen esimerkiksi myytävien tuotteiden etnisyyden perään. Ostoaikomusta ei tietenkään ole, vaan tarkoitus on luoda hässäkkä, joka pistäisi kuluttajat miettimään turhien ostoksien mielekkyyttä. Pastori Billyn performanssiesitys julistaa, veisaa ja manaa henkiä kunnon amerikkalaisen evankelistan tapaan.

Elokuvassa kysytään mitä Jeesus ostaisi nyt, jos hän saapastelisi jouluruuhkassa. Moni haastatelluista arveli Jeesuksen hankkivan - Xboxin.

Klubitoiminta

Festivaalin pääesiintyjä Tuomari Nurmio heittää soolokeikan perjantai-iltana 21.11. ravintola Dubrovnikissa. Muita viikonlopun esiintyjiä ovat lauantaina Black Aura ja Moby Dictator sekä sunnuntaina Jag, Koti6 ja You and Me.

Kuvat: