Suomalaismusiikkia palkittuun iguaanielokuvaan

Julkaistu Ma, 24/11/2008 - 12:50
  • Rebound (Kuva: )
  • Amerikkalainen dokumentaristi Steve Gatlin nappasi salolaisen Reboundin kappaleen elokuvaansa. Palkittu dokumentti kertoo hondurasilaisten leguaani-liskojen selviytymistarinan.

Rock’n’rollin ja muun amerikkalaisen perinnemusiikin harrastus elää Suomessa viriilinä vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Ilman kansainvälisiä kontakteja se ei voisi olla mahdollista. Uusin esimerkki ruohonjuuritason kansainvälisyydestä on Rebound-yhtyeen ja Steve Gatlinin yhteistyö.

Steve Gatlin tunnetaan valokuvaajana ja dokumentaristina, joka on työskennellyt muun muassa George Lucasin kanssa. Gatlin pistäytyi Salon lyhytelokuvafestivaaleilla, jossa näytettiin hänen dokumenttinsa Arch’s Iguanas. Uusimmassa elokuvassaan hän kuvasi hondurasilaisten leguaani-liskojen selviytymistarinan.

Elokuvan ääniraidalla kuullaan salolais-vantaalaisen rockabillybändi Reboundin instrumentaali Havanna Holiday. Steve Gatlin löysi kappaleen  MySpacen kautta ja mieltyi siihen välittömästi. Suomen vierailunsa aikana hän kuvasi Reboundin videon Lisence To Love.

Rebound julkaisee debyyttialbuminsa ensi keväänä, mutta bändin laulusolisti Reijo Nurmi on alan vanha konkari, jonka bassonsoittoa on kuultu Melrose-yhtyeessä.

- Melrosen jälkeen olen opetellut äänittämään ja soittamaan studiossa. Ensimmäistä EP:tä varten tehtiin jotain 20 – 30 biisiä, joista kuusi valittiin. Tuleva levy purkitetaan tammikuussa ja jos kaikki menee, niin kuin on suunniteltu, lähdetään sen jälkeen bändin kanssa soittamaan Timburon elokuvafestivaaleille San Franciscoon. Mulle rockabilly on universaalia taidetta. Hyvät roots-levyt elää vuosia.