YleX Vuoden tuorein 2008

Julkaistu Pe, 09/01/2009 - 12:54
  • YleX-pysti (Kuva: YleX)
  • Livenä akustisesti esiintyvät Happoradio ja Phoenix Effect. Kaiken komeuden voit nähdä suorana netissä YleX TV:ssä klo 18-20

Tänään tammikuun 9. päivänä palkitaan vuoden 2008 tuoreimpia artisteja.

YleX:n yleisö on saanut äänestää noin kuukauden ajan mm. vuoden tuoreimman kotimaisen ja ulkomaalaisen biisin, albumin, keikan ja tulokkaan. Äänestys toteutettiin osittain YleX:n toimituksen johdatuksella, minkä valitsemana ehdokkaina kotimaisella artistipuolella olivat mm. CMX, Negative, Anna Abreu, Asa ja Mokoma.

Jokaisessa kategoriassa yleisöllä oli kuitenkin mahdollista lisätä oma suosikkinsa. 

Mitä on luvassa illaksi X-Ryhmän Toni Laaksonen?

- Luvassahan on tietenkin mahtava Gaala! Hienoja live-vetoja, mm. Happoradio ja Phoenix Effect. YleX TV:n kautta on tulossa siinä mielessä mielenkiintoinen lähetys, että kaikki biisit nähdään lähetyksessä musiikkivideoina. Paikan päällä lähetyksessä on myös Automatic Eye -yhtye, he eivät kuitenkaan esiinny livenä, vaan antavat haastattelun. 

Minkälainen vaikutus Vuoden tuorein -pystyillä on artistin tai bändin uralle?

- Totta kai toivoisi artistikin tajuavan sen, että tämä on aika iso juttu, koska kuuntelijat pääsevät päättämään voittajat. Kyllä Vuoden tuorein -äänestyksessä menestyneitä artisteja alkaa pikkuhiljaa näkymään julkisuudessa. Esimerkiksi Uniklubi valikoitui aikoinaan vuonna 2004 Rakkautta ja Piikkilankaa -biisillään Vuoden tuoreimmaksi.

Kenen uskot olevan Vuoden tuorein artisti vuonna 2008?

- No Disco Ensemble on aika vahvoilla, kova ja ulkomaillakin menestynyt bändi. Tänä vuonna tosin taas on tullut mukaan paljon uusia artisteja esimerkiksi Idols-kisojen kautta. Kokonaisuudessaan Vuoden tuorein -äänestyksessä on Todella laaja kattaus artisteja.

Vuoden tuoreinta jo vuodesta 2003

Tänä vuonna YleX tekee historiaa ja palkitsee äänestyksessä menestyneet teräksisellä YleX-pystillä! Palkinnon on suunnitellut ja takonut taideseppä Markku Havimo. Tuoreimpia tekoja ja ilmiöitä on äänestetty YleX:ssä jo vuodesta 2003. Tuolloin kärkikahinoita hallitsi Kotiteollisuus. Viime vuonna pöydän putsasi Ari Koivunen, joka voitti kaikki kotimaiset musakategoriat.

Kuten sanottu, livenä akustisesti esiintyvät Happoradio ja Phoenix Effect. Kaiken komeuden voit nähdä suorana netissä YleX TV:ssä klo 18-20. Juhlamenoja voi seurata radiosta, ylex.mobista sekä YleX TV:stä. Osoitteessa ylex.fi näet gaalan lukuisine livetaltioineen ja musiikkivideoineen! Livenä akustisesti esiintyvät Happoradio ja Phoenix Effect.

Gaalaa isännöivät X-Ryhmän Veli Kauppinen ja Toni Laaksonen.

Gaalan jälkeen, klo 20-21, kuullaan Paramoren keikkataltio kokonaisuudessaan viime kesän Provinssirockista.

Tuorein 2008 - gaala pe 9.1.2009 klo 18.00