2000-luku

Levylöytö: McAlmont & Butler: Bring It Back

Notkeaa soulia kekseliäillä kitarakoukuilla höystettynä: McAlmont & Butler osuvat maaliin toisella levyllään.

Henkeen ja vereen

Vaikka musiikin tai kirjat lataisikin verkosta, pitäisi tekijöiden ja kustantajien saada siitä kohtuullinen korvaus. Painokulut ovat vain pieni osa musiikin ja kirjojen tekemiseen kuluneesta rahasta ja vaivasta.

Fallout ja zen: Itsehoito-opas huonon pelin ostaneelle

Koska jokaisen kakka voi olla vähintäänkin lannoitetta jonkun toisen ruusuille, tiedän että ei ole olemassa absoluuttisen huonoja pelejä.

YleX Vuoden tuorein 2008

Livenä akustisesti esiintyvät Happoradio ja Phoenix Effect. Kaiken komeuden voit nähdä suorana netissä YleX TV:ssä klo 18-20

Vuoden 2008 parhaimmat musakirjat à la Heikki Hilamaa

Tänä vuonna on jälleen ilmestynyt kiitettävästi rokkikirjoja, mutta niiden joukosta löytyy valittavan vähän yleisesityksiä.

Musiikkia kuin vettä hanasta

Kaikista vuoden 2008 suurista innovaatioista huolimatta, halusin vain todeta, että olen edelleen sitä mieltä, että levyteollisuuden tulevaisuus on eri asia kuin musiikin tulevaisuus.

Musa is back, niinkuin joku tais sanoa

Dungen on mahtava esimerkki yhtiön ennakkoluulottomuudesta, vaikea uskoa että ruotsiksi laulavalla progressiivisella psykedeliabändillä olisi markkinarakoa Yhdysvalloissa.

Vuoden 2008 parhaimmat levyt à la Pekka Laine

Eagles Of Death Metal-yhtyeen kolmas albumi ei ole merkittävin ja koskettavin vuonna 2008 kuulemani rock-levy, mutta se saattaa hyvinkin olla hauskin ja viihdyttävin.

Vuoden 2008 parhaat biisit à la X-Ryhmä

YleX:n X-Ryhmä listaili kasaan vuoden 2008 merkittävimmät musiikkiteokset.

Vuoden 2008 parhaimmat radiokeikat à la Juhani Kansi

Egotrippi osaa tulla konstailematta lähelle yleisöään. Se on tärkeä taito. Tällaisena iltana on palkitsevaa laittaa keikkaa purkkiin.

Merisää pelasti koko paskan

Viikon luontoääni: Jos on pakottava tarve kuunnella klo 11:55 räkättivarpusen laulantaa niin voi kai hankkia tehostelevyn. Sitä saa kuunnella myös muina aikoina.

Idols-kakkonen on ykkönen

Lehdessä luki, että finaalivaiheessa koko kilpailu on enää mauste näyttävän estradiviihteen keskellä. Näinhän se on, mutta tämä tarkoittaa sitä, että voittajalla ei ihan oikeasti ole juurikaan merkitystä

Vuoden 2008 tärkeimmät keikat à la Patrik Lindberg

"Ehdottoman basaarimainen fiilis lavalla, johon oli tuotu myös sirkuselementtejä. Tämä loi hämärää ja psykedeelistä tunnelmaa."

Vuoden 2008 tärkeimmät pelijulkaisut à la Thomas Puha

"Jengi aina valittaa siitä, että pelit eivät ole tarpeeksi omaperäisiä, ja sitten kun firmat laittaa uudenlaisia konsepteja kehiin, kukaan ei osta niitä. Mitä siinä pitäisi sitten tehdä?"

Moguli-lehti linjaa musiikkibisneksen päättäjät, liikkujat ja sheikkaajat

Musiikki & Media tapahtuma on alkanut julkaista hulppeaa laatulehteä, joka raportoi seminaarien sisällöistä ja muista alan asioista

Edes hyvää rockia

Nuorempana, kivikauden loppupuolella, nauratti, kun papat ja taatat känisi kuinka nykyisin ei tehdä enää edes hyvää rokkia

CMX rahastaa uudella kokoelmallaan?

"Kahden vuoden sisällä cd-levyjä ei enää valmisteta, siksi halusimme tehdä tämän nyt. Vuonna 2009 tupla-cd:tä ei oltaisi enää alettu tekemään."

(RED)WIRE tähtää hyväntekeväisyyteen

”(RED) on osoittautunut toimivaksi välineeksi vaikuttaa ja mukana on erittäin kiinnostava ryhmä artisteja!”, kommentoi laulaja John Legend lanseerausta USA Today -lehdelle.

Sotaa äänenvoimakkuudesta

Musiikkia kuunnellaan niin monenlaisella eri laitteella ja monenlaisessa ympäristössä, että kappaleet on äänenvoimakkuudeltaan pakko masteroida ”neutraaleiksi”.

The Ground sai jatkoaikaa

Viime viikolla kotimainen digitaalinen musiikkikauppa The Ground ilmoitti panevansa pillit pussiin. Sittemmin kaupan perustaja Antti Peisa tuli toisiin ajatuksiin. Digitaalista puolta päätettiin vielä jatkaa.

Gootti ei kumarra alekorin metallijumalaa

Metalli on tietyn sukupolven tangoa, joka oletettavasti myös teini-ikäisillä kuuluu tiettyyn kasvuvaiheeseen. Gootirock on monella tapaa monipuolisempaa ja jotain ihan muuta.

Metallica, AC/DC, Guns N’ Roses – Onko uskottavuus vielä tallella?

"AC/DC:n tyypit alkaa olemaan jo niin vanhoja, että tyypit on jotain satavuotiaita kun seuraava levy on julkaistu."

Guns N' Roses Chinese Democracy

Suuri ja arvaamaton kysymysmerkki on kuluttajakäyttäytyminen. Tarvitseeko rokkia kuluttava yleisö tynkä-Gunnareita? Löytyykö levylle aitoa kysyntää?

Tervetuloa soittamaan juhliini!

Kun on viettänyt ensimmäisen irtioton kodistaan tanhumatkalla, on varmaan aika looginen polku Hehkumon faniksi.

Rokumetti ottaa kantaa jakamalla puheenvuoroja

Rokumentti ei halua sitoa itseään kirkkojen polttamiseen tai väkivaltaan, vaan tarkoituksena on korjata ihmisten vääriä mielipiteitä ja näkemyksiä kyseenalaisista asioita.

Nettiväen kauhu Valkoiseen taloon?

Joe Biden on joutunut nettiaktivistien hampaisiin. Kovan linjan nörttien mielestä Biden on netin vapaudesta viis veisaava suurten mediayhtiöiden sylikoira.

Rockdokumentti elää tapahtumissa

Rockdokumentti tuntuisi olevan tiukasti marginaalissa, ja ihan hyvä, siellä kai sen kuuluukin olla. Erilaiset tapahtumat ja festivaalit antavat musiikkidokumenteille virtaa.

Lukio on salaliitto, jolla pyritään turruttamaan nuorien opiskelijaparkojen aivot

Joka oppitunnilla istuu varmaan 25-30 oppilasta, joista jokainen tietää että hyvät jatko-opiskelupaikat menee sivu suun, jos ei keskity.

The Fogo Posto

Helsinkiläinen The Fogo Posto julkaisi keskiviikkona 12. marraskuuta Sacrificio De La Primavera -debyyttialbuminsa Helsingin Dante's Highlight -ravintolassa.

Equal Share panee yhteisöt soutuhommiin

Equal Sharen avulla fanit voivat sijoittaa artisteihin rahaa ja tällä summalla sitten tuotetaan levy ja kaikki muu asiaan kuuluva lisämateriaali ja toiminta.

Lordin bulldoggi puri Conan O’Brienia

Kaukaisen maan vanhalle Euroviisuvoittajalla ei löydy oikotietä. Suosio pitää lunastaa jälleen uudelleen. Perinteinen reitti on vakuuttaa ensin media asiasta.

Pelit ovat edelleen populaarikulttuurin pohjasakkaa

Pelien myynti ylitti tänä vuonna ensimmäistä kertaa musiikin ja elokuvat Iso-Britannian viihdemarkkinoilla.

Vuk koveroi tyylillä

Johanna kustannuksen uusista julkaisuista löysin oivan yhdistelmän. Suomen Indietoivo Vuk, koveroi Maj Karmaa. Ensireaktioni oli innostunut. Tämähän on enemmän kuin mielenkiintoista!

Julieta Venegas: Mukavaa ja hyväntuulista musiikkia

En ainakaan löydä helposti artisteja tai genrejä, joihin tätä musiikkia voisi verrata. Tämä nyt vaan on jotakin kiehtovaa meksikolais-yleismaailmallista latinopoppia.

Hybrid Children: Dancing on Roses - ensiesityksessä

Lopella vuonna 1991 perustetun Hybrid Childrenin, eli Hybäreitten tuore video, Dancing on Roses, ensiesityksessä yksinoikeudella Yle.fi/Pop-palvelussa.

Joan As Policewoman

Joan As Policewoman näyttää vähän kantribändiltä ja kuulostaa tärkeän kulttiklubin Juuri Siltä Bändiltä. Loppuunmyyty, rento keikka marraskuisessa Suomessa.

Rapin SM ratkesi lauantaina

Tänä vuonna voiton nappasi turkulainen Aka, hopealle sijoittui Kosola ja pronssiin sai tänä vuonna tyytyä Kajo.

Kauhuviihteen sanansaattajan uudet rikokset

Keskiviikkona ilmestyi sekä yhtyeen neljäs pitkäsoitto Deadache että kolmas sarjakuva-albumi Verensininen.

Kompromissi-markkinat

Kaikki tuntuu niin sovinnaiselta ja mukavalta, kaikilla on yhteinen päämäärä; tehdä vitusti rahaa. Missä kapina? Missä välissä se tulee? Minkälainen se on?

Pahuus on kiehtovaa

Kyseessä on kostotarina, jossa mainostoimistosta potkut saanut kaveri alkaa kostaa pomolle ja systeemille.

Muusikkous huono tie valtuustoon?

Eilen järjestetyissä Kuntavaaleissa äänestysprosentti koko maassa oli 61,2 eli yli puolitoista miljoonaa suomalaista jätti äänestämättä.

Lost in Music suorana YleX TV:ssä ja X-Ryhmässä

YleX TV:ssä nähdään Tampereen Lost in Music -tapahtumasta kolme keikkaa suorana perjantaina klo 20.15 alkaen.

iPod on todella tyhmä laite

Minä en käytä iPodia koska tahdon kuunnella ihmisten keskusteluja metroissa ja busseissa. iPodia käyttävät ihmiset eivät tiedä mitä tälle yhteiskunnalle kuuluu koska he eivät kuuntele mitä ympärillä tapahtuu.

Vanhat sielut nuorissa nahoissa!

Mustavalkean imagon ja upeasti tuotetun levyn jälkeen pettyy katsellessaan 24-vuotiasta pikkutyttöä tepsuttamassa legginsseissään livenä Roskildessa.

You Heard It Here First!

Klassikobiisien vähemmän tunnetut alkuperäisversiot pääsevät parrasvaloihin.

Flow Festival -08 - Sunnuntai 17.7.2008

Telttalavalla heti Five Corners Quintetin jälkeen esiintynyt Plutonium 74 on vankistanut mainettaan erinomaisena live-bändinä tämänkesäisten keikkojen perusteella.

Flow Festival -08 - Lauantai 16.7.2008

Suomalaisittain päivän mielenkiintoisimmat aktit ovat päälavalla 16.30 esiintyvä Five Corners Quintet ja telttalavalle tuntia myöhemmin nouseva Plutonium 74.

Flow Festival -08 - Perjantai 15.7.2008

Jos Flowta pitäisi miljöön, ilmapiirin ja tarjonnan mukaan kuvailla yhdellä sanalla, Berliini ei olisi yhtään hassumpi vaihtoehto.

Flow Festival -08: Trendikästä ulkomaalaista ja laadukasta suomalaista

Instrumentaalina esiintyvät ”Suomen äkäisimmät hipit” ovat erinomainen live-bändi ja sen esiintyminen tulee olemaan takuuvarmasti yksi festivaalien hengästyttävimmistä.

Ruisrock 2008 - Sunnuntai 5.7.2008

Aivan kuin esiintyjien liioitellusti viimeistellyn pinnan alla olisi kulkenut moninkertainen sähköjännite heidän fender pro preverbeihin verrattuna.

Ruisrock 2008 - Lauantai 4.7.2008

Kaikille keikoille riitti reilusti yleisöä, mutta innokkaimmat kannattajat eturivissä tuntuivat olevan The Ark'n ja Hanoi Rocksin yleisössä.

Ruisrock 2008 - Perjantai 3.7.2008

Ruisrockin avauspäivä oli kuin ratakiskojen vieressä vietetty yö. Näistä metallinraskaista tunnelmista odotukset siirtyvät laajempiskaalaisiin tunnelmiin, joita lauantai ja sunnuntai tuonevat tullessaan.

Provinssirock 2008 - Sunnuntai 15.6.2008

Kuten Foo Fightersin keulamies Dave Grohl lupasi, kovalla rahalla maksetuille festarilipuille tuli kansan saatua reilusti rockvastinetta.

Provinssirock 2008 - Lauantai 14.6.2008

Lauantaista muodostui kaiken kaikkiaan upean värikkääksi musiikin herkkupöydäksi, josta jäänee vielä nautittavaksi vähintäänkin yhtä reilu annos herkuteltavaksi sunnuntaille.

Provinssirock 2008 - Perjantai 13.6.2008

Juhlat käynnistyivät nousujohteisesti kuin esileikki, joka sai odotukset viikonloppua kohti korkealle.

MGMT lallatteli yleinsönsä trendikkäästi lämpimäksi

Maanantai-iltana Tavastialle oli kerääntynyt utelias joukko ajan hermolla tasapainoilevia musiikkidiggareita nähdäkseen yhden tämän hetken kuumimmista uusista bändeistä.

Hyvän meinigin Metallica

Death Magneticilla bändi lainaa omasta kunniakkaasta menneisyydestään välillä maukkaasti. Tämä varmaan riittääkin urheilustadioneilla pirunsarvia heiluttavalla metallikansalle. Hyvä meininki.

Maija Vilkkumaa: Mä haluun naimisiin

Ja mä kuuntelen kuinka mun rinnassa lyö / kun minulla on aikaa / niin on kaunis ja huutavan hiljainen yö / kun minulla on aikaa.

Lal-lal-laa!

Yleensä musikaalien roolihahmot jäävät teennäisen etäisiksi hahmotelmiksi ja on mahdotonta samaistua heidän tunnetiloihinsa vaikka he pateettisista lauluista päätellen pursuilevat toinen toistaan suurempia fiiliksiä.

Jippu ja Jenni Vartiainen tulkitsevat Rautavaaraa - Siis Mitä!?

Osa artisteista oli tiettävästi helppo saada mukaan. Osa ei kuitenkaan uskaltautunut, kunnioitus mestaria ja hänen vanhoja tulkintojaan kohtaan oli liian suuri.

Fried: Fried

Friedin esikoisalbumi on häkellyttävän hyvä levy. Biisimateriaali on ensiluokkaista, tuotanto täynnä hienoja yksityiskohtia ja – ennen kaikkea – Jonte Shortin sielukas lauluääni saa kylmät väreet kulkemaan selkäpiissä.

Hippirock tuli takaisin

Mitä sillä on väliä, mistä aiemmasta popmusiikin tyylilajista minkäkin bändin vaikutteet on ammennettu. Kuten muusikot sanovat: ”Musa on musaa.”