Gov't Mule Puistobluesiin

Julkaistu Pe, 27/02/2009 - 12:55
  • Gov't Mule (Kuva: MoEaFaTi @ Flickr)
  • Amerikkalainen bluesrockbändi Gov't Mule on kiinnitetty kesäkuun lopussa pidettävän Puistobluesin pääesiintyjäksi.

Muut tähän mennessä varmistetut ulkomaiset esiintyjät ovat englantilainen soulblueslaulajakitaristi James Hunter ja amerikkalainen laulaja Ellis Hooks.

Kovan livebändin maineessa paistettalevan Gov't Mulen juuret ovat bluesissa ja southern rockissa. Bändi on niittänyt suosiota Lynyrd Skynyrdin, Allmann Brothers Bandin ja The Greatful Deadin kaltaisten klassikkoyhtyeiden jalanjäljissä.

- Gov’t Mule on ollut jo vuosia meidän toivelistan kärkinimiä. Puistobluesyleisö ottaa varmasti tämän kiinnityksen hyvänä uutisena vastaan, uskoo festivaalijohtaja Jouni Hyytiäinen.

Suomessa bluespohjainen musiikki ei ole valtavirtaa, mutta Yhdysvalloissa muusikkoutta korostava blues ja rock ovat kovassa suosiossa. Amerikassa Gov’t Mule lasketaan genrensä parhaimpiin.

Gov’t Mule

Gov’t Mulen perustaja ja liideri Warren Haynes on pitkänlinjan kitaristi, joka soitti ennen Mulea pitkään juuri Allman Brothersissa. Haynes on myös tehnyt yhteistyötä mm. The [Greatful] Deadin, Living Colorin ja Dave Matthews Bandin kanssa.

Gov’t Mule aloitti vuonna 1994, kun Allman Brothers Bandin kitaristi Warren Haynes ja basisti Allen Woody kokosivat bändin puhdeprojektikseen Allman Brothersin keikkataukojen ajaksi. 90-luvun loppupuolella Haynes ja Woody päättivät keskittää tarmonsa kokonaan keikkamenestystä saaneeseen Muleen. Myöhemmin Haynes kuitenkin on palannut myös Allman Brothers Bandin riveihin.

Puistoblues 2009

Pääakti Gov’t Mulen lisäksi bluesfestareiden pääkonsertin esiintyjiksi on kiinnitetty tähän mennessä James Hunter ja Ellis Hooks. Loput esiintyjät varmistuvat kevään aikana.

Suomen suurin vuotuinen bluestapahtuma järjestetään Järvenpäässä 24.–28. kesäkuuta.