Tapio Kantele

Mediasirkus saapui kaupunkiin jo etukäteen

Ai, tuleeko Madonna Helsinkiin? Ei vaiskaan! Pitäisi nimittäin olla vähintään kuollut, jotta olisi voinut välttyä Madonna-hehkutukselta.

Faces 2009 - monimuotoinen festivaali

Samoilla festareilla voi hakea tasapainoa itsensä ja luonnon välille Shiatsulla sekä käydä Idols-voittajan keikalla. Facesin setti on ainakin monipuolinen.

Spotify aikoo valloittaa maailman

Spotify on siirtymässä hiekkalaatikolta isojen poikien leikkeihin. Odotukset ovat korkealla, mutta Spotify ei silti lähde Amerikkaa valloittamaan henkseleitä paukuttaen.

Taantuma haittaa 50 Centin talokauppoja

Taantuma hiljentänyt myös poppareiden asuntomarkkinoita. Ökykartanoita on vaikea saada myydyksi.

YleX @ Ilosaarirock 2009

YleX tuuttaa kymmeniä tunteja lähetystä Joensuun Ilosaarirock-festivaaleilta. Matskua korville sekä silmille.

Twitter lyhentää markkinoinnin vaikutusta

Vahvasti aloittaneen perjantain jälkeen komedialeffa Brünon katsojamäärät romahtivat. Syyksi veikataan Twitteriä, jonka avulla leviävät arviot ohjaavat nopeasti ja tehokkaasti potentiaalisia katsojia.

Dave Matthews Band: Big Whiskey and the GrooGrux King

Martians fell from the sky What would that do to god? Would we put the weapons down Or aim it up at the sky

Kiina on kieltänyt pelien virtuaalirahan vaihtamisen oikeaksi valuutaksi

Virtuaalipelaamisen "kultakaupat" sekoittivat liikaa Kiinan tiukasti kontrolloituja valuuttamarkkinoita.

Blinkx.com ja muut videohakukoneet

Faktan etsimiseen käytetään googlea, videoiden hakemiseen youtubea ja bändit löytyvät myspacesta. Eikö? No ei vain ja ainoastaan. Uusia tapojakin löytyy.

Fiskars Folk Festival täyttää lauantaina 10 vuotta

Tapahtuman parinkymmenen esiintyjän joukossa on mm. Honey B & T-Bones, Pelle Miljoona sekä Freud Marx Engels & Jung.

Suomen Piraattipuolueesta virallinen puolue

Piraattipuolue on kerännyt rekisteröidyn puolueen asemaan vaadittavat 5000 kannattajakorttia.

Kesäistä tanssimusiikkia YleXPOPin Nolla-klubilla

YleXPOP 2009 starttaa käyntiin tänään perjantaina kolmen (3) klubin voimin. Nolla-klubilla soitetaan tanssimusaa, Bar Loosessa ja Nosturissa musiikista vastaa bändit.

YleXPOP 2009 lauantaina - ilmaskonsertti ja klubikeikkoja

Haloo Helsinki!, Samae Koskinen & Hänen Taikabändinsä, Risto, The Capital Beat, Samettivallankumous, Viikate, Rödsögården ja Moneybrother.

YleXPop 2009 on ilmaiskonsertti ja monta klubikeikkaa

Kaupunkifestivaaliksi muuntautunutta tapahtumaa voi seurata myös radiosta ja netistä – äänenä ja kuvana.

Maailman ensimmäinen Twitterissä kirjoitettu laulu?

Twitter on saanut esiin uusia puolia artisteissa ja faneissa. Sosiaalisen median mahdollistama vuorovaikutus on syrjäyttämässä kuluttamisen.

Honey Ryder myy albumiosakkeita

Onko rahat loppu, mutta pitäisi päästä studioon lättyä leipomaan? Tee niin kuin Honey Ryder, myy osakkeita!

Voiko peleillä muuttaa maailmaa?

Suurin osa ihmisistä hakee peleistä todellisuuspakoa, mutta voiko peleillä silti vaikuttaa maailmaan? Markkinoilla on jo monta ns. tiedostavaa peliä.

Julkisuustemppuja ja -varkauksia Twitterissä

Twitterissä identiteettivarkaudet eivät yleensä ole rikollista toimintaa. Joskus kyse on markkinoinnista, toisinaan keppostelusta.

Google kasvattaa valtaansa kirjahaun avulla

Kirjoissa on tietoa, tieto on valtaa ja valtaa on rahaa. Google skannaa kirjoja nettiin – ja tekee rahaa.

Embracing the music – tästä puhuttiin

Perjantaina 8.5.2009 pidetyssä seminaarissa keskusteltiin julkisen palvelun tehtävästä. Miten Ylen pitäisi reagoida muuttuvaan mediamaailmaan? Tarvitaanko toimittajia enää?

Musiikki, Internet ja julkinen palvelu - seminaari

Seuraa ja kommentoi Ylen järjestämään musiikkiseminaaria netissä tänään perjantaina klo 10-16.

Coldplay jakaa ilmaiseksi

Ilmaisen livelevyn saa kaikki tänä vuonna bändin keikalla käyvät. Muut voivat ladata levyn bändin nettisivuilta.

Smashing Pumpkinsin nokkamies myy dokumentteja verkossa

Billy Corgan on keksinyt veloittaa Smashing Pumpkinsin faneilta maksua uuden levyn tekemisistä kertovista videopätkistä.

Apulanta tekee raskasta työtä

Työterveyslaitoksen tutkija Henna Hämäläinen otti tieteellisin keinoin selvää miten kuormittavaa rock-muusikon työ oikeasti on.

Musiikki, netti ja julkinen palvelu?

Yle kartoittaa verkon, sosiaalisen median ja musiikin suhdetta seminaarissa pe 8.5. klo 10 -17. Tapahtuma lähetetään suorana Yle Areenassa. Sinäkin voit osallistua!

Sony ja YouTube yhteistyöhön – leffoja tuubiin?

CNET-uutispalvelun tietojen mukaan Google on neuvottelemassa Sony Picturesin kanssa elokuvien lisensioinnista YouTubeen. Alkaako YouTubesta kohta löytyä leffoja?

Is This it – no oliko se?

Viime viikonloppuna pidetyssä huippukokouksessa piti puhua nimenomaan musiikista, ja samalla kehittää sata uutta ideaa entistä paremman musiikin tekemiseen. Miten meni ja kuinka kävi?

Ovatko pelikonsolit kohta historiaa?

Mitä jos voisit streamata laajakaistayhteydellä minkä tahansa pelin konsolipelilaatuisena tietokoneelle tai läppärille? Voi hyvinkin olla, että kohta voit.

ZillionTV – on-demand IPTV

ZillionTV on netin kautta televisio-ohjelmia ja elokuvia tarjoava kanava. Palvelu pyörii maksuttomana mainosrahoilla tai maksullisena mainoksetta.

Piraattipuolue vallankahvaan?

Epäkaupallinen kopiointi vapaaksi ja tekijänoikeussuoja lyhyemmäksi! Ruotsissa Piraattipuolue on jo ehtinyt asettaa ensimmäisen EU-ehdokkaan. Suomessa tähtäin on eduskuntavaaleissa.

Muuvi 2009 – ken on heistä kaikkein paras?

Muuvi-musiikkivideokilpailussa laitetaan vuoden 2008 parhaimmat musiikkivideot järjestykseen. Myös yleisöllä on mahdollisuus äänestää omaa suosikkiaan.

Is This It – nyt puhutaan musiikista!

Musex järjestää suomalaisten musiikkiviennin ammattilaisten kanssa kansainvälisen musiikkialan ”Is This It” -huippukokouksen Helsingissä.

Tuleeko tallennetusta musiikista promotuote?

Onko ilmaisuus vääjäämätön trendi, josta tulee lopulta vallitseva todellisuus? Mitä tapahtuu jos ja kun musiikkia jaetaan ilmaiseksi?

Twitter yhdistää muusikot ja fanit

Mikrobloggaus on päivän juttu musiikkimaailmassa. Lyhyitä viestejä on helppo lähettää ja seurata. Matala julkaisukynnys tekee twitteröinnistä bloggaamista henkilökohtaisempaa.

Emma-gaala - kootusti

Emma-gaalassa juhlittiin pitkän kaavan mukaan. Paikalla oli myös kasapäin Ylen toimittajia, jotka tallensivat iltaa televisioon, radioon, internetiin ja mobiin.

Super Mario on voimissaan

Super Mario nappasi The British Academy of Film and Television Arts -järjestön pystin parhaasta pelistä.

Vertaisverkon kuukausimaksu olisi ihan ok?

Ruotsalaistutkimuksen mukaan lähes 90% musiikkia vertaisverkoista lataavista olisi valmis maksamaan siitä 5-14 euron kuukausimaksun.

mx3.ch – yhteistyötä raja-aitojen yli

Sveitsiläinen musiikki- ja tapahtumaportaali mx3.ch on yhdistänyt bändit, levy-yhtiöt, radiot ja tapahtumat samaan nettipalveluun.

PRANG!! It’s been a hard day’s night!

Mahtavaa! The Beatlesin A Hard Days Night -biisin alkusointu on vihdoin selvitetty!

Onko Resident Evil 5 rasistinen?

– Pelissä käytetään rasistista kuvastoa dramatiikan vuoksi, väittää pelimedia. – Ei ole rasismia. Sitä paitsi 18-vuoden ikäraja riittää, vastaa tarkastamo.

Vastamainokset pelaavat mielikuvilla

Hipit barrikadeilla - ei enää! Se ei ole tarpeeksi kustannustehokasta. Nykyajan vastakulttuuri pelaa samoilla korteilla kuin heidän vastustajansa.

Nick Cave & Bad Seeds Provinssiin

Provinssirockin uudet suuret nimet ovat Nick Cave & Bad Seeds, Veto sekä kotimaisista Children of Bodom, Amorphis, Von Hertzen Brothers ja - tadaa - Kolmas Nainen.

Femma-gaala: samoja naamoja, yhä uudestaan

Eilen perjantaina jaetut Femmat nostivat valokeilaan pääasiassa jo aiemmin palkittuja tekijöitä. Onko yleisöäänestys sittenkään hyvä juttu?

Gov't Mule Puistobluesiin

Amerikkalainen bluesrockbändi Gov't Mule on kiinnitetty kesäkuun lopussa pidettävän Puistobluesin pääesiintyjäksi.

Formaatit pyörittävät televisiota

Formaatilla voi monistaa suositun tv-ohjelman vaikka Suomesta Nigeriaan. Usein formaatteja paheksutaan, mutta silti niitä katsotaan. Paljon.

Monsp - rahan sijasta musiikkia

Monsp - levy-yhtiön Keijo Kiiskinen sanoo tekevänsä töitä tekemisen ilosta, ei dollarin kuvat silmissä. Minkälaista on julkaista nykyaikana musiikkia isojen yhtiöiden varjossa?

Flickrin kautta valokuvaajaksi

Ammattilaiset ovat huomanneet saman, minkä tavikset ovat tienneet jo pitkään. Netin kuvasaiteilta löytyy parhaimmillaan loistavia fotoja. Nyt niitä ollaan kauppaamassa eteenpäin.

EverQuest II masentaa?

Mitä saadaan selville tutkimalla EverQuestin pelaajia ja heidän käyttäytymistään? Pelaajat ovat masentuneita, aliarvioivat peliaikaansa sekä seikkailevat verkossa lähinnä omien irl-kavereidensa kanssa.

Yhteistyökykyinen Redrama

Mitä ihmettä, onko Redrama alkanut tehdä jazzia? Jazzin ja hiphopin liitto toimii hyvin, vakuuttaa Redrama.

Viola jakaa ilmaiseksi

Viola-yhtye luopuu kokonaan pitkäsoitoista ja cd-levyistä. Tästä eteenpäin bändi julkaisee netissä uuden biisin kuukausittain - ilmaiseksi. Mistä moinen järjettömyys johtuu?

Brightkite on kartalla

Facebook, Twitter, Jaiku, blogit ja foorumit.. Yhteisösaitteja alkaa jo olla ahdistukseen asti. Uusin tulokas Brightkite lisää läsnäoloon koordinaatit. Mutta haluaako kukaan kertoa olinpaikaansa?

Virtuaalirikokset ovat vaikeita ratkaista

Virtuaalimaailma iski varomatonta saksalaismiestä vasten kasvoja. Ilkeä voro oli varastanut nettipeliä pelaavan äijän avatarilta kaikki varusteet.

Blues elää

Pintajulkisuuden puuttumisesta huolimatta blues pitää pintansa. Jos et usko, niin mene lähikuppilaasi tsekkaamaan livebändiä. Suurella todennäköisyydellä se on blues-yhtye.

Musiikki ja pelit ne yhteen soppii

Levy-yhtiöt tekevät yhä enemmän yhteistyötä pelialan kanssa. Viiihdeteollistuminen saa tuloksia aikaan, mutta miten?

Spotify ravistelee rakenteita

Mainoksilla ja kuukausimaksulla toimiva Spotify voi hyvinkin muuttaa rajusti musiikkibisneksen rakenteita. Mutta ovatko ihmiset valmiita maksamaan striimimusiikista?

Biisinkirjoittaminen bisneksenä

Harva rikastuu poplauluja rustaamalla. Biisin breikkaaminen ulkomailla olisi kuin lottovoitto, niin todennäköisyydeltään kuin rahallisesti mitattuna.

Kohti vihreämpää rokkia

Rock-konserttien ja festareiden ekologinen- ja hiilijalanjälki on valtava. Yhtyeet joko lentävät tai tulevat kymmenien rekkojen kanssa keikkapaikalle. Sitten yleisö ajaa sinne autoillaan ja alkaa roskata.

Siirtyykö telkkari jo nettiin?

Suomessa tv-kanavat vaativat TVKaistaa lopettamaan nettipalvelunsa, jossa tv-ohjelmia voi katsoa verkon kautta. Samaan aikaan Maxisat on lanseeraamassa Suomeen uutta pakettia, jossa kanavia on 60.

Pekka Streng - postuumisti

Edesmenneen laulaja-lauluntekijän Pekka Strengin kolmas albumi Unen maa julkaistaan 21.1.2009. Levy koottiin huonolaatuisista demoista, jotka saisivat hifistelijät hajoamaan. Miten levy saatiin valmiiksi?

Aina samat näyttelijät!

Leffateatterissa joutuu harvoin totuttelemaan uusiin naamoihin. Suurimman osan kotimaisten elokuvien päärooleista tekee hyvin pieni joukko näyttelijöitä. Miksi?

Muuttuuko musiikkiteollisuus?

Musiikkibisnes elää jatkuvaa muutoksen aikaa. Kotistudiot, nettikaupat, kopiosuojaukset, vertaisverkot ja uudet formaatit pitävät alan varpaillaan. Kuka tienaa nykyjärjestelmällä ja miten?

Artistit mainosmannekiineina

Ostaisitko käytetyn auton häneltä? Rokkareita ja poppareita on jo pitkään yritetty saada tuotemannekiineiksi, mutta harvoin yhteistyö on ollut toimivaa.

Studioketut kunniaan!

Itse olen niin vinksahtanut että soittotaito voittavaa rock-asenteen ja hienot hiukset. Pikkupoikana kahmin Anttilan alelaarista kymmenen markan levyjä. Riitti että albumilla soitti joku tunnettu studiomuusikko.

Takaako vahva euro vahvat esiintyjät?

Euro on ennätyksellisen vahva, joten nyt on festarijärjestäjillä otollinen aika shopata ulkomaisia yhtyeitä.

Kielletyt laulut

”Silmien välliin ryssää, kyllä se siihen tyssää”, lauloi Korsuorkesteri viime vuosisadalla. Mutta ei missään nimessä radiossa!