Nick Cave & Bad Seeds Provinssiin

Julkaistu Ma, 02/03/2009 - 12:55
  • Nick Cave & Bad Seeds (Kuva: ZioWoody @ Flickr)
  • Provinssirockin uudet suuret nimet ovat Nick Cave & Bad Seeds, Veto sekä kotimaisista Children of Bodom, Amorphis, Von Hertzen Brothers ja - tadaa - Kolmas Nainen.

Seinäjoen Provinssirockin tuorein ulkomaankiinnitys on australialainen rockmuusikko, lauluntekijä, runoilija, kirjailija ja näyttelijä Nick Cave Bad Seeds -yhtyeineen. Myös näyttelijänä ja kirjailijana kunnostautunut Cave on tehnyt Bad Seedsin lisäksi soololevyjä ja työskennellyt mm. Kylie Minoguen ja PJ Harveyn kanssa.

Veto vetää myös

Tanskalainen Veto on toinen Provinssin uusista ulkomaisista nimistä. Indie-bändiksi määritelty Veto on menestynyt kotimaansa musiikkipalkintoja jaettaessa. Viisivuotias Veto on julkaissut kaksi albumia ja yhden EP:n.

Peruskaurasta lämpimäisiä

Myös Seinäjoella luotetaan kotimaisten festarivakkareiden palveluksiin. Suomen suvessa viime vuosina tutuksi tullut progerockyhtye Von Hertzen Brothers koukkaa tänä kesänä myös Pohjanmaan kautta.

Murinaa ja mättöä tarjoilee mm. Aleksi Laihon luotsaama Children of Bodom sekä edistyksellistä metallimusiikkia soittava Amorphis.

Provinssirockissa aiemminkin pistokeikkaillut Kolmas Nainen on laittamassa uudestaan hynttyitään samaan keikkalinja-autoon. 15 vuotta sitten hajonnut bändi on tehnyt epäsäännöllisen säännöllisesti yksittäisiä keikkoja nimenomaan Provinssirockin yhteydessä.

Provinssirockin pop-laitaa saapuu edustamaan electropopbändi Le Corps Mince de Francoise eli kavereiden kesken L.C.M.D.F.

Kertaus on opintojen äiti

Aiemmin varmistuneet Provinssirockin esiintyjät ovat Placebo, Volbeat, Opeth, Emiliana Torrini, Seasick Steve, August Burns Red, Raised Fist ja Editors.

Provinssirock pidetään 12. – 14. kesäkuuta.