Last.fm kääntyi mobiiliksi

Julkaistu To, 19/03/2009 - 12:55
  • Last.fm  (Kuva: )
  • Personoitavasta radio-streamista voi nykyisin nautiskella myös mobiilikäytössä.

Tämä nyt ei sinänsä ole mikään uutinen, mutta kokeilin toimintoa huvikseni viime lauantaina ja kokemus oli sen verran säväyttävä, että halusin nyt jakaa sen niidenkin kanssa, jotka saattavat olla asiasta täysin tietämättömiä.

Last.fm:n tarjoama personoitava musiikkiradio on vihdoinkin käännetty mobiili-käyttöön ja toimii moitteettomasti. Itse asiassa se toimi jopa Helsingin metrossa, mihin esimerkiksi analogiset feedit eivät yllä.

Fring kokoaa käyttäjän sosiaalisen median mobiiliin

Last.fm on tuotu mobiiliin Fring-nimisen palvelun kautta.

Fring on kaikessa lyhykäisyydessään (ja nyt kannattaa ottaa pahoinvointipussit esiin) mobiili internet palvelu, joka kokoaa kaikki käyttäjän sosiaalisen median sovellukset yhteen.

Ohjelman asennettuasi, voit siis käyttää mobiilina esimerkiksi Facebookkia, Messengeriä, Gtalkia, Skypeä, Twitteriä ja muutamia muita. Vuoden 2009 tammikuun lopulta lähtien tarjolla on ollut myös Last.fm:n personoitava musiikkiradio.

Last.fm tarjoaa mobiilina kaikki perusominaisuudet

Mikä Last.fm:mästä ainakin aikanaan teki niin ihmeellisen, oli personoitava web-radio, missä nk. ”soittolista”, ehkä paremmin seuraava kappale, määräytyi ensimmäiseksi palvelua käyttävän yhteisön avainsanojen mukaisesti, mutta lopulta yksittäisen käyttäjän mieltymysten mukaisesti.

Nyt ihmeellistä Last.fm:ssä ei ole kaiken edellisen siirtyminen mobiiliksi, vaan se, että tämä kaikki todella toimii ja hyvin. Voin siis kuunnella personoitua Last.fm-kanavaani kaikkialla, mihin 3G-verkko tai WLAN ulottuu.

Mitä personoitavan musiikkiradion siirtyminen mobiiliin tarkoittaa?

Last.fm on mobiilisovelluksensa myötä tulossa pahasti analogisen radion sekä esimerkiksi iPodien alueelle.

Toisin sanoen, erinäistän palveluiden tuottajien olisi ihan hyvä kysyä itseltään, miksi käyttäjä valitsisi radiolähetyksen mihin ei voi itse vaikuttaa tai toiseksi, miksi käyttäjä raahaisi tolkutonta musiikkikokoelmaa mukanaan, kun kaikkeen pääsee käsiksi suoraan ja kivuttomasti streamauksen kautta.

On kai syytä mainita, että myös esimerkiksi paljon puhuttu Spotify on kääntymässä mobiilikäyttöön lähitulevaisuudessa. Käytännössä tämä jo osittain on tapahtunutkin yhden iPhone-sovelluksen kautta.

Vaikka Fring-sovelluksen Last.fm-palvelu tuntuu edistykselliseltä, silti se on vielä kuin ensimmäinen askel johonkin, mikä on muutamien vuosien päästä arkipäivää.