Internet

We Are Hunted siirtyy Spotifyhyn

Spotify-integraatio tarkoittaa käytännössä sitä, että käyttäjille tarjotaan nyt mahdollisuus ladata We Are Hunted TOP 99 -lista suoraan valmiina Spotify-soittolistana.

Kiina on kieltänyt pelien virtuaalirahan vaihtamisen oikeaksi valuutaksi

Virtuaalipelaamisen "kultakaupat" sekoittivat liikaa Kiinan tiukasti kontrolloituja valuuttamarkkinoita.

Blinkx.com ja muut videohakukoneet

Faktan etsimiseen käytetään googlea, videoiden hakemiseen youtubea ja bändit löytyvät myspacesta. Eikö? No ei vain ja ainoastaan. Uusia tapojakin löytyy.

Songkick: Kaikki maailmassa järjestetyt keikat yhteen palveluun

Vuonna 2007 perustettu Songkick on aikaisemmin keskittynyt keikkoja suosittelevan palvelun rakentamiseen.

Tarkkana siellä Facebookissa

Moni puhuu suunsa puhtaaksi netin yhteisösaiteilla – seurauksia miettimättä, niistä välittämättä tai niitä ymmärtämättä. Ainakin työnantajat alkavat pikku hiljaa heräillä lörpöttelyn ongelmiin.”

Soneralta uusi Spotifyn tappaja

”Meillä ei ole tarkoitusta vaikuttaa tottumuksiin vaan tarjota vaihtoehto”

We Are Hunted – Revisited – Näin se toimii

We Are Hunted pyrkii kartoittamaan sitä, mitä musiikkia ihmiset kuuntelevat, ei siis sitä mitä ihmiset ostavat.

Koneeton viikko

Tammikuussa pohdimme kaverin kanssa mesessä, kuinka paljon sosiaaliset mediat, kuten mese, hallitsevat elämää ja miten paljon aikaa niiden parissa kuluu.

Conclusion: This Is What We Talked About

We had a successful seminar about music on May 8th, thank you all!

Embracing the music – tästä puhuttiin

Perjantaina 8.5.2009 pidetyssä seminaarissa keskusteltiin julkisen palvelun tehtävästä. Miten Ylen pitäisi reagoida muuttuvaan mediamaailmaan? Tarvitaanko toimittajia enää?

We are Hunted – Tuoretta näkökulmaa musiikin arvon mittaamiseen

We Are Hunted kerää tietoja "pinnalla olevasta" musiikista ympäri nk. sosiaalista mediaa.

The Sixty One

Nykypäivänä ei pelkällä musiikin kuunnelluttamisella enää kilpailla: pitää olla toimintaa, mahdollisuus jakaa, interaktiota ja ilotulitusta.

Smashing Pumpkinsin nokkamies myy dokumentteja verkossa

Billy Corgan on keksinyt veloittaa Smashing Pumpkinsin faneilta maksua uuden levyn tekemisistä kertovista videopätkistä.

Content: Presentations

Here are the days presentations and panel discussion (video).

Musiikki, netti ja julkinen palvelu?

Yle kartoittaa verkon, sosiaalisen median ja musiikin suhdetta seminaarissa pe 8.5. klo 10 -17. Tapahtuma lähetetään suorana Yle Areenassa. Sinäkin voit osallistua!

Harri Rankka pettyy Spotify’hyn

Älppäreiden (voiko homehtuneempaa sanaa ollakaan?) soittaminen kun nyt vaan on vaivalloisempaa kuin niiden muiden formaattien, piti siitä rahinasta tai ei.

Ovatko pelikonsolit kohta historiaa?

Mitä jos voisit streamata laajakaistayhteydellä minkä tahansa pelin konsolipelilaatuisena tietokoneelle tai läppärille? Voi hyvinkin olla, että kohta voit.

ZillionTV – on-demand IPTV

ZillionTV on netin kautta televisio-ohjelmia ja elokuvia tarjoava kanava. Palvelu pyörii maksuttomana mainosrahoilla tai maksullisena mainoksetta.

Highlights, Pictures and Links

Here are some highlights from the event, pictures by Jukka Lintinen and of course links to the outside media.

Social Networking During The Event

Embracing The Music was to be an open event that people could really be involved in through social networks.

Production and Credits

The event didn’t come together by itself, so here are our most humble thanks to everyone involved

Piraattipuolue vallankahvaan?

Epäkaupallinen kopiointi vapaaksi ja tekijänoikeussuoja lyhyemmäksi! Ruotsissa Piraattipuolue on jo ehtinyt asettaa ensimmäisen EU-ehdokkaan. Suomessa tähtäin on eduskuntavaaleissa.

The Schedule and The Guests - When Did We Talk About It and With Who?

The Event will be held on friday May 8th at 10.00 a.m. to 16.00 p.m.

The Backround

Music, Internet and public service: how can we participate to make the industry more vivid, accessible and enjoyable?

Tekijänoikeuspäivää vietetään huhtikuussa

Tekijänoikeuspäivän tarkoituksena on tehdä kansalaisia tietoisiksi tekijänoikeuslain roolista osana luovan työn nykyistä taloudellista rakennetta.

Tuleeko tallennetusta musiikista promotuote?

Onko ilmaisuus vääjäämätön trendi, josta tulee lopulta vallitseva todellisuus? Mitä tapahtuu jos ja kun musiikkia jaetaan ilmaiseksi?

Last.fm kääntyi mobiiliksi

Personoitavasta radio-streamista voi nykyisin nautiskella myös mobiilikäytössä.

Twitter yhdistää muusikot ja fanit

Mikrobloggaus on päivän juttu musiikkimaailmassa. Lyhyitä viestejä on helppo lähettää ja seurata. Matala julkaisukynnys tekee twitteröinnistä bloggaamista henkilökohtaisempaa.

Norjan Yleisradio testailee ”piraatti-teknologiaa”

Vaikka BitTorrenttia sinänsä on mustamaalattu tiettyjen tekijänoikeusjärjestöjen sekä levy-yhtiöiden toimesta, kyse on ainoastaan jakelutekniikasta.

Vertaisverkon kuukausimaksu olisi ihan ok?

Ruotsalaistutkimuksen mukaan lähes 90% musiikkia vertaisverkoista lataavista olisi valmis maksamaan siitä 5-14 euron kuukausimaksun.

mx3.ch – yhteistyötä raja-aitojen yli

Sveitsiläinen musiikki- ja tapahtumaportaali mx3.ch on yhdistänyt bändit, levy-yhtiöt, radiot ja tapahtumat samaan nettipalveluun.

Flickrin kautta valokuvaajaksi

Ammattilaiset ovat huomanneet saman, minkä tavikset ovat tienneet jo pitkään. Netin kuvasaiteilta löytyy parhaimmillaan loistavia fotoja. Nyt niitä ollaan kauppaamassa eteenpäin.

EverQuest II masentaa?

Mitä saadaan selville tutkimalla EverQuestin pelaajia ja heidän käyttäytymistään? Pelaajat ovat masentuneita, aliarvioivat peliaikaansa sekä seikkailevat verkossa lähinnä omien irl-kavereidensa kanssa.

Ilmainen musiikin streamaus vei takaisin radion ääreen

Perinteisen tiedotusmallin harjoittamisessa on kyse perinteistä kiinnipitämisestä ja ammattikuntien hitaasta muuttumisesta

Virtuaalirikokset ovat vaikeita ratkaista

Virtuaalimaailma iski varomatonta saksalaismiestä vasten kasvoja. Ilkeä voro oli varastanut nettipeliä pelaavan äijän avatarilta kaikki varusteet.

Minä is facebookissa ihan sairaan mielenkiintoinen tyyppi

Kenen tahansa elämän saa statuksissa näyttämään mielenkiintoiselta. Kokeillaan. Ensin totuus: Kävin Alepassa ja ostin sieltä maitoa ja leipää.

Vuokralle tarjotaan: 10 miljoonaa biisiä

Parillakymmenellä eurolla kuussa saa käyttöönsä rajattoman määrän biisejä, mutta soitto katkeaa samalla hetkellä kuin maksutkin.

Spotify ravistelee rakenteita

Mainoksilla ja kuukausimaksulla toimiva Spotify voi hyvinkin muuttaa rajusti musiikkibisneksen rakenteita. Mutta ovatko ihmiset valmiita maksamaan striimimusiikista?

Siirtyykö telkkari jo nettiin?

Suomessa tv-kanavat vaativat TVKaistaa lopettamaan nettipalvelunsa, jossa tv-ohjelmia voi katsoa verkon kautta. Samaan aikaan Maxisat on lanseeraamassa Suomeen uutta pakettia, jossa kanavia on 60.

Musiikkia kuin vettä hanasta

Kaikista vuoden 2008 suurista innovaatioista huolimatta, halusin vain todeta, että olen edelleen sitä mieltä, että levyteollisuuden tulevaisuus on eri asia kuin musiikin tulevaisuus.

YouTube - 2000-luvun Music Television?

"Massamedia on sitä, että sä lösähdät, ja joku viihdyttää sua." - Jotain mitä perinteinen media voi tarjota, ja jotain, minkä puuttuminen YouTubesta tekee siitä niin suositun.

Last.fm listasi vuoden 2008 soitetuimmat

Wemppa Koivumäki: "Tämä antaa aika paljon suoremmin tietoa siitä, mitä siellä kentällä ihan oikeasti tapahtuu."

(RED)WIRE tähtää hyväntekeväisyyteen

”(RED) on osoittautunut toimivaksi välineeksi vaikuttaa ja mukana on erittäin kiinnostava ryhmä artisteja!”, kommentoi laulaja John Legend lanseerausta USA Today -lehdelle.

Kotimainen MP3-kauppa ei kannata

Kuluttaja tarvitsee digitaalisen musiikkikaupan, jonka tarjonta on tarpeeksi kattava ja jonka musiikki on ostamisen jälkeen omistajan täydellisessä hallinnassa.

Nettiväen kauhu Valkoiseen taloon?

Joe Biden on joutunut nettiaktivistien hampaisiin. Kovan linjan nörttien mielestä Biden on netin vapaudesta viis veisaava suurten mediayhtiöiden sylikoira.

Muuttaako verkko musiikin?

Voitaisiinko esimerkiksi Metallican uusimman albumin monumentaalisen pitkien raitojen ajatella toimivan yhtenä esimerkkinä siitä, että kappaleita ei tehdä enää ainakaan hittiradioon.