Muuvi 2009 – ken on heistä kaikkein paras?

Julkaistu Ma, 30/03/2009 - 10:39
  • logo.jpg (Kuva: )
  • Muuvi-musiikkivideokilpailussa laitetaan vuoden 2008 parhaimmat musiikkivideot järjestykseen. Myös yleisöllä on mahdollisuus äänestää omaa suosikkiaan.

Kymmenen jatkoon valittua musavideota edustaa suomalaisen musiikkikentän eri päätyjä. Muuvi-ehdokkaina on mm. Miikka Lommin ohjaama Le Corps Mince de Francoisen video Cool & Bored , Sami Sänpäkkilän tekemä Riston Putoan kaivossa sekä Lisa Mannin ohjaama Apocalyptica-video I Don't Care.

Feimi kerääntyy samoille?

Jos historiaa tutkimalla pitäisi voittajaa arvata, niin veikkaus osuisi Miikka Lommiin, joka on saanut aiemmin jo neljä Muuvia. Lommin takan päältä löytyy PMMP:n Joku raja, DJ Slow’n Keep Movin', Lab’n Beat The Boys ja Twinin A New Day –videoiden palkintopystit.

Eniten Muuveja on kahminut Tommi Pietiläinen, jolla on jo kuusi palkintopatsasta. Pietiläinen ei kuitenkaan ole tänä vuonna ehdolla.

Pääpaino liikkuvassa kuvassa

Muuvin tarkoituksena on arvioida suomalaista musiikkivideotuotantoa, palkita lahjakkaat tekijät sekä lisätä kiinnostusta kotimaisia musavideoita kohtaan. Arvostelun pääpaino on nimenomaan musiikin visuaalisessa toteutuksessa.

Esikarsinta

Elokuva- ja musiikkialan ammattilaistuomaristo valitsi jatkoon kymmenen videota 79 kilpailuun ilmoitetun videon joukosta.

Raadissa istuivat Dan Peled, Kristiina Komulainen, Jani Mikkonen, Jouni Hynynen, Heta Hyttinen, Jukka Kortti ja Tommi Kyyrä.

Äänestä ite!

Kultainen, Hopeinen ja pronssinen Muuvi valitaan ammattilaisten kesken, mutta myös yleisöllä on mahdollisuus äänestää oma suosikkinsa jatkoon päässeiden videoiden joukosta. Äänestysohjeet täällä.