Basso Media tähtää tulevaisuudessa verkkoon ja tapahtumiin

Julkaistu Ma, 18/05/2009 - 11:55
  • Asa (Kuva: myspace.com/asamasa)
  • "Vaikka radio on hankala osa meidän bisneksestä kääntää tuottavaksi, se on silti kaiken sydän", Ville TIkkanen.

[Asa & Jätkäjätkät on yksi tämän vuoden kotimaisista Basso Festivalin pääesiintyjistä. kuva: myspace.com/asamasa]

Suurin suomalainen urbaaniin musiikkiin keskittynyt media eli Basso, on tällä hetkellä radio, yhteisö, verkkopalvelu ja lehti. Verkossa Basso on myös viime vuonna perustettu AV-formaattia hyödyntävä Basso TV.

Basso Median toimesta järjestetään vuoden aikana myös useita klubeja, Basso Music Awards sekä nyt tänä vuonna toista kertaa 5.-6.6. Helsingissä järjestettävä Basso Festival.

Radion muuttuu, mihin Bassoradio menee?

Radion käyttö kuluttajien ja kuuntelijoiden keskuudessa on muuttunut ja muuttumassa todella nopeasti, etenkin nuoremman ikäpolven keskuudessa. Myös mainosrahat ovat menossa media-alalla nopeasti uusiksi. Nykyisin perinteinen radio, musiikkiradiosta puhumattakaan, kilpailee vahvasti verkon tuomien uudenlaisten musiikinkuuntelumahdollisuuksien kanssa.

Alusta lähtien Bassoradion toiminnassa mukana ollut ohjelmapäällikkö ja Basso Median tapahtumista vastaava Ville Tikkanen kertoo, että radiolla on mediakentän muutoksesta huolimatta edelleen koko Basso Mediaa ajatellen erittäin tärkeä rooli.

- No radio on meillä äänitorvi kaikelle. Se on myös tosi nopea kanava. Näkisin sen sellaisena kivajalkana, kommentoi Tikkanen.

- Vaikka radio on hankala osa meidän bisneksestä kääntää tuottavaksi, se on silti kaiken sydän, Ville Tikkanen kertoo.

Bassoradio sisältää tällä hetkellä 58 musiikin erikoisohjelmaa, joista lähes kaikki ovat olleet mukana toiminnassa aina alusta lähtien, Tikkasen sanoin ”since day one”. FM-luvan myötä ohjelmatarjontaa laajennettiin kattamaan myös kaksi ns. primetime-ohjelmaa.

Lisäksi Bassoradion ympärillä pyörii yli sadan DJ:n porukka.

Tikkanen näkee Bassradion tulevaisuuden ehdottomasti, ei niinkään lähetysvirrassa tai edes nk. podcasteissa, vaan mahdollisuutena kuunnella erikoisohjelmat välittömästi.

- Kyllä me neuvotellaan koko ajan Teoston kanssa Podcastien tekemisestä. Me ollaan jo aika pitkällä sellaisen neuvottelussa, että kaikki erikoisohjelmat voitaisiin streamata verkossa, mitä pidän lopulta jopa parhaimpana vaihtoehtona, kertoo Tikkanen.

- Uskon, että radion puolella ehdottomasti kaikki menee verkkoon. Kukaan ei kuuntele radiota niin, että hän kuuntelisi tiettyä ohjelmakohtaa. Siksi myös nykyisin kaikilta kanavilta tulee samaa, Tikkanen jatkaa.

- Erikoisohjelmat ovat meille tärkeässä roolissa. Olisi siis äärimmäisen tärkeätä, että pystyttäisiin tarjoamaan ne kuuntelijoille saman tien verkossa, kertoo Tikkanen.

TV on todella kallis jakelukanava

Muutama vuosi sitten istuin Sibelius Akatemialla Musiikki & Media -konsernin järjestämässä seminaarissa, jossa Basso Median Petter Byholm kertoi mediakonsernin tulevaisuuden näkymistä ja laajenemissuunnitelmista.

Byholm puhui Basso Televisiosta, mistä Basso Medialla itse asiassa onkin viestintäministeriössä hakemus vetämässä. Päätös luvasta annetaan vuonna 2011.

Nyt Tikkasen kanssa muutama vuosi myöhemmin puhuttuani huomaan, että verkko voisi olla Basson tuottamille sisällöille parempi lähetyskanava.

- TV-lupa nyt on vähän turha. Tai siis, TV on todella kallis jakelukanava sen kautta, että fyysinen jakelukanava on niin kallis. Ei me ajatusta TV-kanavasta olla mitenkään täysin kuopattu, kertoo Tikkanen.

- Ongelma siinä on se, että jengi kyllä kuluttaisi mielellään myös pelkästään netissä olevaa kamaa, jos meillä on tarpeeksi rahaa tehdä sinne hyviä tuotantoja. Näen ehdottomasti, että TV:n tuomat jakelukulut voisi aivan yhtä hyvin sijoittaa hyvän sisällön tekemiseen, Tikkanen jatkaa.

Basso Festival järjestetään toista kertaa

Tuoreimpana tapauksena Bassosta voidaan kuulla Basso Festivalin myötä, mikä järjestetään Helsingissä 5.-6.6. Tänä vuonna tapahtuma on laajennettu jatkumaan lauantai-iltana Helsingin Suvilahden voimala-alueella.

Basso Festivalilla esiintyvät mm. Asa & Jätkäjätkät, Reino Nordin Dynamic Duo, Holy Ghost, The Whip ja Annie.