YleXPop 2009 on ilmaiskonsertti ja monta klubikeikkaa

Julkaistu Ke, 27/05/2009 - 11:55
  • The Mojomatics (Kuva: kuva: www.myspace.com/themojomatics)
  • Kaupunkifestivaaliksi muuntautunutta tapahtumaa voi seurata myös radiosta ja netistä – äänenä ja kuvana.

Toukokuun 29. - 30. päivä järjestetään keikkarypäs, joka levittäytyy Helsingin keskustan kautta radioon ja nettiin. Yhden ilmaiskonsertin ja kolmen live-klubin keikkoja voi seurata paikan päällä tai kokea suorina lähetyksinä missä päin maata tahansa.

Edellisistä vuosista poiketen tämän vuoden YleXPopissa jalkaudutaan laajasti klubirintamalle. Megalomaaninen ilmaiskonsertti Helsingin Kaisaniemenpuistossa on korvattu ilmaistapahtumalla Lasipalatsin sisäpihalla sekä kahden illan ja kolmen keikkapaikan strategialla.

– Ajatuksena on, että sen sijaan että olisi yksi iso, massoja vetävä konsertti, niin tarjotaan useampi keikka. Silloin se on intiimimpää touhua, lähempänä ihmisistä. Porukka pääsee paremmin valitsemaan juuri heitä kiinnostavia keikkoja, perustelee YleX:n musiikkipäällikkö Tomi Saarinen.

YleXPopin klubikeikat järjestetään Helsingissä Nosturissa, Bar Loosessa ja Nolla-klubilla

Nosturin lavalla nähdään perjantaina kotimaiset Regina ja Le Corps Mince de Françoise sekä norjalainen Eva & the Heartmaker. Lauantaina lauteille kapuavat Samettivallankumous ja Viikate. Keikat juontaa YleX Aamun Venla Kokkonen.

Bar Loosessa nähdään perjantaina kouvolalainen The Souls ja italialainen The Mojomatics sekä lauantaina kotimainen Rödsögården ja ruotsalainen Moneybrother.

Perjantaina YleX:n Tiistain tanssi-iltojen tiskijukat Jori Hulkkonen, DJ Orion ja OlliS jalkautuvat Nolla-klubille vinyylejä pyörittämään.

Pyrkimyksenä on myös ollut muuttaa tapahtumaa vastaamaan enemmän YleX:n brändiä.

– YleX on monipuolinen ja me soitetaan paljon erilaista musaa.  Iso ilmaiskonsertti rajaa artistivalintaa. Jos aiemmin pystyttiin esittelemään ehkä yksi nousevan kyky, niin nyt voidaan klubien kautta nostamaan kymmentä pienempää bändiä.

Musiikkipäällikkö Saarinen sanoo odottavansa mielenkiinnolla kaikkia viikonlopun vetoja, mutta pienellä nyhtämisellä mieheltä irtoaa hieman suppeampi lista.

– Ilmaiskonsertissa esiintyvä Capital Beat on mulle noista se tuntemattomin bändi. Veikkaan että se toimii hienosti aurinkoisessa alkukesässä. Perjantaina Bar Loosessa soittava italialainen The Mojomatics myös kiinnostaa kovasti.

Ilmaiskonsertissa voi tulla ryysis

Lauantaipäivänä 30. 5. Lasipalatsin aukiolla järjestettävässä ilmaiskonsertissa luotetaan kotimaisiin voimiin. Tapahtumassa esiintyvät Samae Koskinen & Hänen Taikabändinsä, Risto, The Capital Beat sekä uuden kesäkumibiisin esittäjä Haloo Helsinki!. Juontajina toimivat YleX:n Marja Hintikka ja Ile Uusivuori.

Verrattuna aiempina vuosien konserttipaikkaan, on Lasipalatsin aukio on pieni paikka.

– Aukio vetää tuhansia ja ehkä about 4000 pääsee sellaisille mestoille että bändi näkyy ja kuuluu kunnolla, arvio Saarinen.

Audiovisuaalista lähetystä maailmalle

YleX välittää tapahtumat äänenä ja kuvana radion ja netin kautta. Perjantaina X-Ryhmä fiilistelee YleXPopin käyntiin Bar Loosessa klo 18-21. Lauantaina klo 14-19 liikkuu radioaalloilla suora lähetys Helsingin Lasipalatsin aukiolta.