Fiskars Folk Festival täyttää lauantaina 10 vuotta

Julkaistu Ti, 09/06/2009 - 11:55
  • Fiskars Folk Festival täyttää lauantaina 10 vuotta (Kuva: )
  • Tapahtuman parinkymmenen esiintyjän joukossa on mm. Honey B & T-Bones, Pelle Miljoona sekä Freud Marx Engels & Jung.

Paljon on vettä virrannut sen jälkeen, kun ensimmäinen Fiskars Folk Festival järjestettiin. Tapahtuman puuhamies Timo Mustonen kertaa Folkkareiden lähtökohtaa ja ideaa.

– Tätä lähdettiin pyörittämään kaikkea kivaa – periaatteella. Fiskarsissa oli kaikenlaista mielenkiintoista, mutta oma musiikkitapahtuma puuttui. Alusta lähtien ideana oli, että tämä on ilmainen tapahtuma. Ei kaljatelttoja, vaan että mennään musiikin ehdoilla, niin että kaikki viihtyvät - soittajat, yleisö ja jopa järjestäjät. Ja aika hyvin ollaan siinä onnistuttu.

0€ eli ilmaista!!

– Käytännössä se menee niin, että joulukuusta eteenpäin osa jengistä kulkee hattu kourassa. Pienistä puroista tulee kuitenkin jonkinmoinen virta. Onneksi Fiskars-yhtiö otti hankkeen omakseen, ja sieltä on tullut hyvä avustus meidän toiminnalle.

– Ei meillä ole varaa maksaa artisteille varsinaisia liksoja, mutta jotain kipurahaa kuitenkin. Sen verran kuitenkin pystytään korvaamaan, että esiintyjät pysyvät omillaan. Kaikki kuitenkin ymmärtää ettei kukaan ole tahkoamassa rahaa tällä

10-vuotissynttärit

– Tämän vuoden ohjelma on kasattu "vanhaa, uutta ja varastettua" –tyylillä. Eli tuttuja bändejä, jotka ovat olleet mukana monena vuonna sekä uusia tuttavuuksia. Aikataulujen ja järjestelyjen vuoksi mukana on myös luonnon valintaa.

Mitkä ovat olleet makeimmat jutut vuosien varrella?

– Joka vuosi on ollut joku yllättäjäbändi, jotain uskomattoman hurjaa. Yksi hienoimmista oli kurkkulauluyhtyei muutama vuosi sitten. Yleisö otti sen niin innoissaan vastaan, että siitä sai isot sävärit, fiilistelee Timo Mustonen.

Fiskars Folk Festival lauantaina 13.6.2009 alkaen klo 11.