Taantuma haittaa 50 Centin talokauppoja

Julkaistu Ti, 21/07/2009 - 11:55
  • 50 Cent (Kuva: Kuva: Kevin Dooley @ Flickr)
  • Taantuma hiljentänyt myös poppareiden asuntomarkkinoita. Ökykartanoita on vaikea saada myydyksi.

Samaan aikaan kuin Suomessa arvioidaan asuntomarkkinoiden elpyneen taantumaa edeltäneelle tasolle, on joillain amerikkalaisilla tähdillä vaikeaa saada tupiaan myydyksi.

Esimerkiksi räppäri 50 Cent on joutunut alentamaan kämppänsä pyyntihintaa jo toistamiseen. Räppärin kaksi vuotta markkinoilla olleen kartanon hinta on laskenut jo yli 40 prosenttia.

Ilmeisesti tällä hetkellä ei ole kysyntää 4600m2 taloille, joissa on 19 makuuhuonetta, 37 kylppäriä, biljardisali, elokuvateatteri sekä disko. Hintapyynti lukaalilla on 10,9 miljoonaa dollaria eli noin 7,9 miljoonaa euroa.

Mikään mahtava sijoitus kartano ei ole Fiddylle ollut. Mies maksoi kiinteistöstä 4,1 miljoonaa dollaria ja on rempannut sitä 6 miljoonalla. Jos talo menee kaupaksi, saa 50Cent omansa takaisin, ei juuri enempää. Ilmeisesti talon elokuvateatterissa ei ole katsottu lainkaan telkkarin kymmeniä kämpän tuunaus ohjelmia.

Kartano sijaitsee Connecticutissa, ja se on 50 Centin mukaan syy kämpän myymiseen. Räppäri on kyllästynyt kaksituntisiin duunimatkoihin New Yorkiin.

Nähtäväksi jää miten halvalla kartano lopulta vaihtaa omistajaa. Vanhaa kiinteistövälittäjien sanontaa käyttäen: "Pyynti ei oo myynti".