Muuvi 2009

Julkaistu To, 01/01/2009 - 13:31
  • muuvi.jpg (Kuva: )
  • TV2 esittää gaalan su 19.4. klo 23.35. Lähetyksen juontavat Heta Hyttinen ja Juha Lahti.

Viime vuoden parhaat kotimaiset musavideot palkitaan Muuvi-patsailla perjantaina 17.4. Gaala lähetetään suorana netissä ja yle.mobissa klo 18 -19 TV2 esittää tilaisuuden su 19.4. klo 23.35. Lähetyksen juontavat Heta Hyttinen ja Juha Lahti.

Suomen Ääni- ja kuvatallennetuottajat ÄKT ry:n Muuvi-musiikkivideokilpailu järjestettiin nyt jo 17. kerran. Kilpailuun saavat osallistua vuonna 2008 valmistuneet musiikkivideot, joiden kohdalla ainakin yksi seuraavista edusti suomalaista alkuperää: sävellys, esiintyjä tai tuotantoyhtiö.

Muuvin tarkoituksena on arvioida elokuvataiteellisin kriteerein suomalaista musiikkivideotuotantoa, palkita lahjakkaat tekijät sekä lisätä yleisön kiinnostusta suomalaisia musiikkivideoita kohtaan. Arvostelun pääpaino on musiikin visuaalisessa toteutuksessa.

Elokuva- ja musiikkialan ammattilaistuomaristo katsoi tällä kertaa 79 kilpailuun ilmoitettua videota, joista se valitsi 10 videota jatkoon. Näiden 10 musiikkivideon joukosta löytyvät Kultaisen, Hopeisen ja Prossisen Muuvin saajat.

Myös yleisöllä on jälleen mahdollisuus äänestää oma suosikkinsa jatkoon päässeiden videoiden joukosta. Äänestysohjeet täällä.