tv-ohjelmat

Popkult 29.4. - Suomi

Ismo Alanko ja Paulina Ahokas arvioivat, mihin biisiin ja elokuvaan kiteytyy parhaiten jotain suomalaisuudesta. Löytyykö se Uuno Turhapurosta, Bomfunk MC's:stä vai Aki Kaurismäestä?

Popkult 22.4. - Televisio

Televisiota ja elokuvaa tuottavat Liisa Akimof ja Jarkko Hentula populaarikulttuurin suosituimman ja halveksituimman median äärellä.

Popkult 15.4. - Lama

Timo TA telkkarissa - varma laman merkki, tietävät Wilma Schlizewski ja Kimi Kärki, jotka aateloivat myös itsensä Mikkosen kollegoina turhiksi julkkiksiksi!

Popkult 8.4. - Eläimet

Yhä useamman telkkariohjelman päähenkilönä on lemmikki - ovatko tv:n viihdeohjelmat eläinrääkkäystä? Näyttelijä Kiti Kokkonen ja Nelosen Mikko Silvennoinen vastaavat.

Popkult 1.4. - Auto

Ilmastonmuutos tappaa meidät ennemmin tai myöhemmin, joten miksi populaarikulttuuri piilomainostaa autoilua "24 /7"? Studiossa autoilua puolustamassa ajoneuvos Jussi Halli ja kritikoimassa muusikko Karri Miettinen.

Popkult 25.3. - Identiteetti

Identiteettinsä kimpussa keskustelevat irokeesipäinen tatuoija-äiti ja musta, homoseksuaali tanssija-mies - Jani Toivolan ja Wilma Schlizewskin (ent. Hantta Krause ja Hannele Laine) väittelyssä ei pääministerikään jää solvauksilta rauhaan.

Popkult 18.3. - Sensuuri

Kaksi lukuisia kertoja sensuurin uhriksi joutunutta - Marika Makaroff ja Karri "Paleface" Miettinen Popkultin studiossa!

Popkult 11.3. - Julkkikset

Popkultissa Mariko Pajalahden ja Wallu Valpion RAJU TILITYS! Samuli Putro on Wallun mielestä Suomen turhin julkkis, mutta ketä lööppiludetta Mariko ei voi sietää?

Popkult 4.3. - Poliisi

Poliisiroolien kruunaamaton kuningas, raspikurkku Antti Reini toivoisi ruutuun enemmän itkeviä poliiseja. Studiossa myös elokuvatuottaja Jarkko Hentula. Popkult YLE Teemalla 4.3.2009 klo 22.45. Ohjelman juontaa Silvia Modig.

Popkult 25.2. - Huonoa seksiä

Epäonnistunut seksi on nyt muotia! Studiossa Trendi-lehden päätoimittaja Elina Pirinen ja elokuvaohjaaja Dome Karukoski. Popkult YLE Teemalla 25.2.2009 klo 22.30. Ohjelman juontaa Silvia Modig.

Popkult 18.2. - Versiointia vai varastamista?

Ovatko tribuutit vain helppoa rahaa levy-yhtiöille? Studiossa elokuvatuottaja Jarkko Hentula ja käsikirjoittaja Kaisa Pylkkänen. Popkult YLE Teemalla 18.2.2009 klo 22.25. Ohjelman juontaa Silvia Modig.

Popkult 11.2. - Politiikka

Pystyykö Suomen tv-satiiri ikinä kaatamaan hallitusta? Studiossa asiasta keskustelemassa Anna Perho ja Ruben Stiller. Popkult YLE Teemalla 11.2.2009 klo 22.25. Ohjelman juontaa Silvia Modig.

Popkult 4.2. - Paskaa vai timanttia?

Wallu Valpio haistattelee Suomen musiikkivienti MUSEX:n johtajalle Popkultissa. YLE Teemalla 4.2.2009 klo 22.35. Ohjelman juontaa Silvia Modig.

Kulttuurikipuilua tv:n äärellä

Kun on sairastanut flunssaa ja sen jälkioireita muutaman viikon ajan, televisiosta tulee usein paras kaveri. Sisällöstä ei voi sanoa aivan samaa, mutta minkäs teet.

Dokkari kerran viikossa lisää tuskaa, muttei tapa!

Tunnistan ällöttävän hoviniiauksen myös Madonnan omista dokkareistaan. Huoneissa ja sängyissä kieriskelevä staff ei ole tunnu aidolta.

Popkult: USA - 17.12.2008

Asiantuntijat arvelevat, että USA:n ylivalta viihdeimperiumina on vaakalaudalla. Timo T.A. Mikkonen arvelee, että Yhdysvallat on kuin imuri, joka imee sisäänsä talenttia

Popkult: Venäjä - 10.12.2008

Näyttelijä Anni-Kristiina Juuso esittelee mielestään kauheimmat ja kauneimmat Venäjä-elokuvat, ja Cleaning Womenin Risto Puurunen tunnelmoi retro-scifillä ja venäläisellä rockilla.

Popkult: Ulkopuolisuus - 3.12.2008

Pakko päästä julkkisten sisäpiiriin! Tuomari Nurmio antaa täyslaidallisen Big Brotherille: "Paskaa porealtaassa".

Haluaako monokansa näyttää julkkiksilta?

Lamaa pukkaa ovista ja ikkunoista. Tutkija Veijo Hietala ennustaa, että tuleva taantuma säätää kaikkien suomalaisten tv-tarpeita perussuomalaiseen suuntaan.

Gootti ei kumarra alekorin metallijumalaa

Metalli on tietyn sukupolven tangoa, joka oletettavasti myös teini-ikäisillä kuuluu tiettyyn kasvuvaiheeseen. Gootirock on monella tapaa monipuolisempaa ja jotain ihan muuta.

Popkult: Rikkaus - 26.11. 2008

Miksi meidät pakotetaan katsomaan televisiosta, mitä pilalle hemmotellut rikkaat kakarat saavat 16-vuotislahjaksi? Kiinnostaako Paris Hilton siksi koska hän on miljönääri vai siksi koska hän örveltää?

Popkult: Viha - 19.11.2008

Steen1 kertoo, mistä hän haluaa kuuntelijoidensa suuttuvan.

Lordin bulldoggi puri Conan O’Brienia

Kaukaisen maan vanhalle Euroviisuvoittajalla ei löydy oikotietä. Suosio pitää lunastaa jälleen uudelleen. Perinteinen reitti on vakuuttaa ensin media asiasta.

Popkult: Nuoruus - 12.11.2008

Katja Ståhl ja Jarkko Hentula miettivät, onko nuorisolle tehty populaarikulttuuri pelkkää rahastusta, jolla otetaan eurot pois helpoimmin höynäytettäviltä. Mikä on Generation X:n ja Generation me:n ero?

Kauhu on halveksittu genre

Kauhuleffa on helppo arvioida - jos se ei pelota, se on huono, jos pelottaa se on hyvä. Ihan niin kuin komedia, jos se ei naurata, se on paskaa. Kauhusta nauttivat mieleltään vaurioituneet ihmiset enemmän kuin terveet.

Popkult: 666 - 03.09.2008

Flirttaamme paholaisen kanssa edelleen, vaikka hevimiesten pentagrammista tuli parodiaa ajat sitten. Lihallistuuko populaarikulttuurin pahuus ilkeässä äitipuolessa, sarvipääpirussa vai yliluonnollisessa riivaajassa?

Tarvittiin New York ja Mikkeli Coldplayn tajuamiseen

Eivät kaikki Young@Heartinkin jäsenet näyttäneet tajuavan kuoronjohtajan valitsemia kappaleita, mutta heillä oli tulkinnan sijaan vahva halu esiintyä, olla esillä. Joskus sekin riittää.