Etusivu
Reseptit

Tulostettava sivu Paahdetut kurpitsansiemenet
	iso kourallinen luomukurpitsansiemeniä
	kylmäpuristettua neitsytoliiviöljyä
	sormisuolaa
Paahda siemenet öljyssä kuumalla pannulla. Kun ne alkavat poksahdella, lisää runsaasti suolaa. Nosta paahdetut siemenet talouspaperille, johon ylimääräinen öljy imeytyy.

Kurpitsavoi
	kourallinen paahdettuja kurpitsansiemeniä
	luomuvoita
	sormisuolaa
Pilko paahdetut siemenet karkeaksi silpuksi ja sekoita voihin. Mausta suolalla.

Spelttirisotto
	luomuvoita
	kylmäpuristettua neitsytoliiviöljyä
4 - 5	salottisipulia
250 g	spelttiryynejä
1 dl	valkoviiniä
1 - 2 l	kasvislientä
	luomusitruunan raastettu kuori
	vihreää parsaa suupaloina
	kourallinen vastaraastettua parmesania tai pecorinoa
	kourallinen tuoretta yrttisilppua:
	basilikaa, sitruunamelissaa, 
	sitruunatimjamia tai silopersiljaa
Kuumenna voitilkka tai öljyä padassa ja kuullota salottisipulit. Kuullota spelttiä 3 - 4 minuuttia. Lisää viini. Kun se on imeytynyt spelttiin, lisää liemi tilkka kerrallaan. Hämmennä koko ajan. Lisää nestettä, kun edellinen tilkka on imeytynyt, kunnes speltti on kypsää.
Kuullota parsa voissa ja suolassa hieman ennen risoton valmistumista.
Lisää kypsään risottoon parsa, parmesan, sitruunankuori ja yritit.


 
 
 
OSA 1.
 Paahdetut kurpitsansiemenet
 kurpitsavoi ja spelttirisotto


OSA 2.
 Chilisalsa, Chilisalaatti,
 Chililiekitetty keisarihummeri


OSA 3.
 Makirullat, Nigiri-sushi,
 Turskatartar ja
 Lootuksenjuurisalaatti


OSA 4.
 Ruokaleipä, spelttipizza,
 pizza taikinajuuresta ja
 vuohenjuustopizza


OSA 5.
 Friteerattu ja täytetty mustekala
 sekä Foccaccia


OSA 6.
 Mangosalaatti, friteerattu
 keittobanaani, mausteyrttidippi
 ja lampaan rosvopaisti


OSA 7.
 Makkarat:
 Savubrie-rosmariinimakkara,
 Timjami-sitruunamakkara,
 Chili-olutmakkara,
 Tomaattiketsuppi ja
 Remoulade-kastike


OSA 8.
 Savustettu paksuhuulikeltti,
 Savustettua myskisorsanrintaa,
 Savustettua haahkanrintaa,
 Grillatut kasvikset,
 Savustetut mantelit, suola ja öljy
 Salaatti savustetuista uusista
 perunoista


OSA 9.
 Häränhäntäpata,
 balsamiviinietikka-mansikat
 Puutarhan Open Ale


OSA 10.
 Chorizoa ja viikunoita,
 Kala-katkarapusalaatti
 Taateleita, juustoa ja kinkkua


OSA 11.
 Loppukesänsalaatti
 Tuorejuustodippi
 Vuohenmaitopirtelö


OSA 12.
 Mole poblano
 Tortillat


OSA 13.
 Siitakemuhennos
 Paistetut kastanjat
 Hunajachili
 Oliiviöljychili
 Etikkachili


OSA 14.
 Omenachutney
 Omenamarmeladi
 Omenasalsa
 Omenasiirappi


OSA 15.
 Kurpitsasoppa
 Villiriisi
 Yrttijogurtti
 Omenasiirappi


 
 


TV2  |  Frilandshaven
 
Yleisradio OY PL 64 00024 Yleisradio
Radiokatu 5 00024 Helsinki  |  Puh. +358 9 14801  |  Sähköposti: etusivu.toimitus@yle.fi

Vastaavat ohjelmatoimittajat