Etusivu
Reseptit

Tulostettava sivu Mole poblano

1 kg	naudanlihapaloja
	öljyä
2	sipulia silputtuna
3	valkosipulinkynttä silputtuna
2 - 3 tl	juustokuminaa
3	kanelitankoa
6	kardemummansiementä
4	tähtianista
8 - 10	neilikkaa
	chilejä maun mukaan
10	cocktailtomaattia
1	tumma olut
	vasikanlihafondia
50 - 100 g	tummaa suklaata, yli 70 %
Ruskista liha öljyssä isossa padassa ja nosta sitten pois. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää liha ja mausteet ja paista jonkin aikaa. Lisää kokonainen chili, pienityt tomaatit, olut ja lientä ainesten peitoksi. Keitä tunti, pari. Poista chili, jos maku on liian tulinen. Lisää paloiteltu suklaa puoli tuntia ennen tarjoilua ja sekoita hyvin. Ruoka syödään tortillalla. Lisukkeeksi voi tarjoilla tuoretta korianteria, punasipulia, ananasta ja ranskankermaa.


Tortillat
2 dl	vettä
½ - 1 tl	suolaa
400 g	jauhoja
	pakastuspussi
	öljyä
Sekoita vesi ja suola. Lisää jauhot ja vaivaa joustavaksi taikinaksi.Voitele pakastuspussi öljyllä. Pane taikina siihen lepäämään puoleksi tunniksi kylmässä.
Vaivaa sitten taikina hyvin ja kauli siitä litteitä lättyjä. Muista lisätä pöydälle jauhoja, ettei taikina tartu kiinni. Paista saman tien pannulla tai uunissa. Muuten lätyt kuivuvat. Peitä lättykeko keittiöpyyhkeellä, niin lätyt pysyvät lämpiminä ja pehmeinä.


 
 
 
OSA 1.
 Paahdetut kurpitsansiemenet
 kurpitsavoi ja spelttirisotto


OSA 2.
 Ruokaleipä, spelttipizza,
 pizza taikinajuuresta ja
 vuohenjuustopizza


OSA 3.
 Makirullat, Nigiri-sushi,
 Turskatartar ja
 Lootuksenjuurisalaatti


OSA 4.
 Ruokaleipä, spelttipizza,
 pizza taikinajuuresta ja
 vuohenjuustopizza


OSA 5.
 Friteerattu ja täytetty mustekala
 sekä Foccaccia


OSA 6.
 Mangosalaatti, friteerattu
 keittobanaani, mausteyrttidippi
 ja lampaan rosvopaisti


OSA 7.
 Makkarat:
 Savubrie-rosmariinimakkara,
 Timjami-sitruunamakkara,
 Chili-olutmakkara,
 Tomaattiketsuppi ja
 Remoulade-kastike


OSA 8.
 Savustettu paksuhuulikeltti,
 Savustettua myskisorsanrintaa,
 Savustettua haahkanrintaa,
 Grillatut kasvikset,
 Savustetut mantelit, suola ja öljy
 Salaatti savustetuista uusista
 perunoista


OSA 9.
 Häränhäntäpata,
 balsamiviinietikka-mansikat
 Puutarhan Open Ale


OSA 10.
 Chorizoa ja viikunoita,
 Kala-katkarapusalaatti
 Taateleita, juustoa ja kinkkua


OSA 11.
 Loppukesänsalaatti
 Tuorejuustodippi
 Vuohenmaitopirtelö


OSA 12.
 Mole poblano
 Tortillat


OSA 13.
 Siitakemuhennos
 Paistetut kastanjat
 Hunajachili
 Oliiviöljychili
 Etikkachili


OSA 14.
 Omenachutney
 Omenamarmeladi
 Omenasalsa
 Omenasiirappi


OSA 15.
 Kurpitsasoppa
 Villiriisi
 Yrttijogurtti
 Omenasiirappi


 
 


TV2  |  Frilandshaven
 
Yleisradio OY PL 64 00024 Yleisradio
Radiokatu 5 00024 Helsinki  |  Puh. +358 9 14801  |  Sähköposti: etusivu.toimitus@yle.fi

Vastaavat ohjelmatoimittajat