Vuosien aikana kertyneet kuvat

Nyt kun kotimaiseen metsien kansan odotetuimpaan tapahtumaan on enää vain muutamia viikkoja aikaa, sain enemmän tai vähemmän hyvän idean:

Arvoisat ralliradio-sivujen ylläpitäjät,

Olisiko mitenkään mahdollista, että lisäisitte sivujen käyttäjille toiminnon, jolla poistaa lähetettyjä kuvia? Omalta osalta on ainakin tullut pistettyä aikanaan niin paljon suoranaista roskaa näille sivuille, että niiden poistaminen ja uusille kuville tilaa tekeminen lämmittäisi valtavasti sydäntä. Ajatuksen ydinhän on siis kohentaa kuvien laatua ralliradion sivuilla karsimalla kaikki turhat/epäonnistuneet/epäselvät kuvat ja jättämällä mahdollisimman laadukkaita kuvia sivuille muiden pällisteltäväksi. Totuushan on että ei huonoja kuvia katsele mielellään kukaan, olivat ne lähettäjän mielestä kuinka rakkaita tai onnistuneita tahansa. Pistäkääpäs tämä pohdintaan.

Sitten muille käyttäjille:

Mitä mieltä te olette ralliradio-sivujen kuvien tasokkuudesta suhteessa vaikkapa määrään. Piristäisikö sivuja jos yllämainittujen kriteerien täyttämät kuvat heivattaisiin johonkin kauas pois, vaikka Siperiaan menevään junaan?

Kannatetaan. Tosin en usko

Kannatetaan. Tosin en usko että käyttäjien itsekritiikki olisi yhtäkkiä noussut niin paljoa että kovinkaan moni kuviaan poistaisi, joten olisikin parempi että ylläpito huolehtisi poistosta.

Niinpä ehdotankin että ylläpito suorittaisi siivousoperaation ja poistaisi sivuilta kaikki ei-palkitut kuvat (ja kyllä, siinä menevät myös kaikki allekirjoittaneen räpsyt, mutta niin saavat mennäkin).

kyl

yup,olen hieman samoilla linjoilla. Taas kun uusia kuvia tulee niin tuonne jopa äänestettyjen kovin keskiarvo ym satunnaiskuviin paukahtelee noita edellisvuosien kuvia. Se nyt ei sinänsä ole kovin nättiä. Eli kannatetaan!

Vain voittaja kuvat kiertoon.

Elikkä ne palkintoja voittaneet kuvat, joita on tosiaan useita - kiertoon tuohon oikialle. ja niistäkin vain ne etellisen vuoten, kunnes saahaan uutet kuvat paikallens. Tai mikä jottei; VAIN tämän vuoten kuvat!

Ihte jonain vuonna voitin jonkunlaisen palakinnon. Ja sen hankalan lunastamisen jäläkeen olen laittanna kuvani jonnekki "parempaan talteen", ninku tahoille jokka niistä "Maksaa" oikiasti. Eikä mitään nesterallihuomionkipeetäpalakinnon jakoo (mioten lienee mänee näitten kuvien tekijänoikeudet? -kun niillä näytetään rahastavan ynpär nettiä). Ilimasiks.

Enkä moiti ralliratioo vaan nesteralliorkanisaatioo. Taas.

hmmm..

ehkä tuon korkeimman keskiarvo taulukon vois sittenkin ottaa tosta kokonaan jorpakkoon kans mut jättää arvosteluasteikoin kun sit menis modaaminen jo liian vaikeaksi kun kaikki jouduttaisiin uusimaan. Ehkä sitten ihmiset antaisivat oikeita arvosanoja kuville jotka muuten ovat kohtuu hyviä.

mut se nyt on selvää et tosiaan hieman kuvasatoa olisi hyvä karsia näiltä sivuilta.

Margox, kuten säännöissä

Margox, kuten säännöissä sanotaan:
"Lähettämällä ottamasi kuvan julkaistavaksi rallikuvakilpailussa ja siihen liittyävässä nettiyhtisössä, luovutat YLE Radio Keski-Suomelle ja AKK Sportsille oikeuden esittää kuvia ralliin liittyvissä yhteyksissä. Tekijänoikeus kuvaan säilyy luonnollisesti kuvan ottajalla."

Eli siis tekijänoikeudet säilyy mutta lähettämällä kuvan tänne luovutat ko. tahoille varsin vapaat käyttöoikeudet käyttää kuvaa haluamallaan tavalla, myös kaupallisesti. Ja tuo tosiaan koskee kaikkia kuvia eikä vain palkittuja kuvia (mikä olisi reilua ja kuten oikeissa kuvakilpailuissa toimitaan).

Vain semifinaalikuvia käytetään...

Kaikkia kuvakisaan tulleita kuvia ei suinkaan käytetä Ylen ja AKK:n rallijutuissa. Linjanveto on ollut se, että semifinaaliin yltäneitä kuvia on käytetty. Eli esim. 2007 kuvakisassa semifinaaliin ylsi muistaakseni 75 kuvaa, joista finaalissa palkittiin 30. Kaiken kaikkiaan kuvia ei käytetä kovinkaan runsaasti.

Vuoden 2008 kisassa uutta tulee olemaan se, että kymmenen parasta kuvaa julkaistaan rallin jälkeen Vauhdin Maailmassa.

Siivotaan 2009 kisaan mennessä ;)

Tämän Ralliradion nettiyhteisön tekninen alusta päivitetään uuteen versioon 2008 Neste Oil Rallin jälkeen. Uutta drupal-versiota kokeiltiin jo kesällä, mutta sen luotettavuutta ei voitu taata, joten mennään tuunatulla nykyversiolla vielä tämä ralli. Syksyllä ja alkuvuodesta uusitaan myös maakuntaradioiden nettijulkaisujärjestelmät, joten parannuksia on luvassa monessakin mielessä.

Kolsin ajatus kuvagallerioiden siivoamisesta on aiheellinen. Ehdottaisin sitä, että täällä ylläpidossa käymme hissukseen läpi yhteisön jäsenten lähettämiä kuvia. Se voidaan tehdä aakkosjärjestyksessä käyttäjä kerrallaan. Kaino ajatukseni on, että paljon kuvia lähettäneiltä voidaan poistaa enemmän kuvia. Ja vähän kuvia lähettäneiltä vähemmän. Keneltäkään ei tietenkään poisteta kaikkia kuvia.

Pelkkien palkittujen kuvien tai semifinaalikuvien säilyttämiseen en lämpene. Muissakin kuvissa on monella tavalla merkittäviä otoksia. Ja servereillehän saadaan koko ajan lisää kapasiteettia, joten kyllä kuvia yhteisöön mahtuu.

Odotan mielenkiinnolla saadaanko yhteisöön tänä vuonna hauskoja videopätkiä. Nykykännyillä niitä on jo suht helppo tehdä ja lähettää esim. tänne yhteisöön. Webgurumme Airi on luvannut infota mm. täällä kuinka ladata puhelimeen Reportteri-sovellus, jolla voi näppärästi lähettää videoita julkaistavaksi. Testasin itse tänään sovellusta ja sehän on yhtä helppoa kuin tekstiviestin tai kuvaviestin lähettäminen, kunhan sovellus on imaistu puhelimeen.

Juu ette tietenkään

Juu ette tietenkään käytä kaikkia kuvia, mutta säännöt olisivat antaneet tähän mennessä siihen mahdollisuuden. Mutta oletan että tämän vuoden kuvakisan sääntöihin tulee sitten tuo "semifinaalikuva"-tarkennus.

OT: Tuo Reportteri-sovellus...

Imastu on ja asentu itsestään. Kuvattu videota testimielessä ja laitettu menemään yle - tapahtumat kategoriaan. Missäs tuo video on nähtävissä, kun ei löydy tältä sivulta, vai menevätkö videot sensuurin läpi ensin ja sitten vasta ilmestyy pikku viiveellä tänne?

Satunnaiskuvatoiminto

On aika turha kyllä nykyisellänsä. Melekein järestään siitä klikkattaessa tulee jopa hele**ti* vanhoja fotoja. Mööööö.

- No MiTTee -

Videot löytyy

täältä

.. On vaan vähän ihmetelty,kun arinulta ei ole saatu videopostia tänään...

No katos perkule...

Onhan täällä sittenkin semmonen toiminto jolla voi poistaa kuvia. Toimii niin, että valitsee poistettavan kuvan, painaa ylälaidasta "MUOKKAA" ja rullailee ihan alas missä on vaihtoehdot esikatselu/julkaise/poista. Nyt sitten lähti kuvia roskikseen ihan huolella, kymmenittäin. Ja niin lähti aktiivisuuspisteitäkin, ainakin yli 400... Noh, elämä on.

Kiitti vinkistä kolsi,

Kiitti vinkistä kolsi, tänään lähti meikäläisenkin räpsyt täältä (mikäli ne kaikki onnistuin löytämään).

Niin . . tuota tuota. .

.. kuinkas jotta noi omat jätetyt kuvat pääsi näkemään, siis ne iänikuisen ikäset? (täsä kerran piti kahtoo jätöksiä, mutten löytäny)

Nekinkö saapi pois niin halutessaan?

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
~ No MiTTee ~
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

en itse ainakaan parempaa

en itse ainakaan parempaa keinoa löytänyt kuin oma sivu - asetukset ja sieltä sitten oma viestihistoria välilehti ja sieltä sitten kahlaamaan läpi, omissa kuvissa tyyppi on kuva ja kirjoittaja oma nikki, harmi vaan ettei tuota viestihistoriaa pysty sorttaamaan niiden perusteella.